ΔΕΙΤΕ

Φυσική Αγωγή

Φιλοσοφία: Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός στο Pierce έχουν ως βασική τους αξία την αρχαία ρήση "Νους υγιής εν σώματι υγιεί". Στόχος του Σχολείου μας είναι η αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών χαρακτηριστικών των μαθητών. Συγκεκριμένα το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο Pierce στοχεύει στην:

- Σωστή ανάπτυξη και διάπλαση του σώματος και της κινητικής συμπεριφοράς
- Καλλιέργεια κοινωνικών και ψυχικών αρετών, όπως συνεργασία, αλληλεγγύη, ομαδικό πνεύμα, υπευθυνότητα, επιμονή, θάρρος και πειθαρχία
- Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης μέσω της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες
- Συστηματική ενημέρωση για τις σωστές διατροφικές συνήθειες

Όλα αυτά συντελούν στη δημιουργία πολύπλευρων και υγιών προσωπικοτήτων, δομημένων με τις διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, όπως η αξιοκρατία, ο σεβασμός στον αντίπαλο, το fair play, η μετριοφροσύνη και η προσωπική πειθαρχία.

Σχολικό έτος 2016 - 17:

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: υγεία, άθληση και ήθος!

Οι Παραολυμπιονίκες αθλητές του Ρίο 2016, στο Pierceστο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. 

Πρωτάθλημα ΑΙΓΑΙΟ 2016: Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το αθλητικό τουρνουά "Αιγαίο" στη Θεσσαλονίκη, από 1η έως και 4 Δεκεμβρίου, με αθρόα συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα σχολεία: Anatolia, Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, Φρυγανιώτης, Αρσάκειο, Γερμανική Σχολή, Ελληνογερμανική Αγωγή, Ε.Ε.Ι. Κολλέγιο Αθηνών/Ψυχικού, Παπάφειο Ίδρυμα, A.F.S., De la Salle, Pinewood, Campion, Robert College, St. Catherine’s, I.S.A. και Axion.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος 76 μαθητές του Pierce, που συμμετείχαν στα ακόλουθα αθλήματα: Στίβος αγοριών – κοριτσιών, Μπάσκετ αγοριών – κοριτσιών, Βόλεϊ αγοριών – κοριτσιών, Ποδόσφαιρο αγοριών. Οι ομάδες του Pierce έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και διακρίθηκαν σε όλα τα αθλήματα:

Στίβος, 1η θέση: στη γενική βαθμολογία
Βόλεϊ αγοριών, 1η θέση: η ομάδα του Pierce νίκησε στον τελικό το Pinewood (2-0)
Ποδόσφαιρο αγοριών, 1η θέση: η ομάδα του Pierce νίκησε στον τελικό το Ε.Ε.Ι. Κολλέγιο Αθηνών/Ψυχικού (3-2)
Μπάσκετ κοριτσιών, 2η θέση: η ομάδα του Pierce έχασε στον τελικό από το Φρυγανιώτη (34 – 24)
Βόλεϊ κοριτσιών: η ομάδα του Pierce προκρίθηκε στους ημιτελικούς και έχασε από την Ελληνογερμανική Αγωγή
Μπάσκετ αγοριών: η ομάδα του Pierce έχασε στα προκριματικά από το Φρυγανιώτη.

Επιπλέον, ο μαθητής Βασίλειος Δελάλης αναδείχθηκε MVP στον αγώνα του Βόλεϊ. Κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι μαθητές μας επέδειξαν, για ακόμη μία φορά, αθλητικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα και ήθος.

Α.Σ.Ι.Σ. 2016 - 17

Το Pierce συμμετέχει στο θεσμό του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων) σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες Γυμνασίου - Λυκείου, σε αγόρια και κορίτσια, ως ιδρυτικό μέλος. Σκοπός είναι να καλλιεργήσει στα παιδιά την αξία και τη φιλοσοφία του αθλητισμού, το "ευ αγωνίζεσθαι", μέσα από την πραγματοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Στο Α.Σ.Ι.Σ. συμμετέχουν τα 22 μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Στις δραστηριότητες του συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Μπάσκετ: Η ομάδα καλαθοσφαίρισης Αγοριών Γυμνασίου του Pierce κατέκτησε την 1η θέση στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λεόντειο Σχολή, το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Φεβρουαρίου 2017. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 18 ιδιωτικά σχολεία - μέλη του ΑΣΙΣ και η ομάδα του Pierce έφτασε στην 1η θέση, αήττητη σε όλους τους αγώνες. Τα αποτελέσματα του final four ήταν: ημιτελικός Pierce - Athens College 31-28 και τελικός Pierce - Λεόντειος 39-37.

Μπάσκετ: Την 1η θέση - για δεύτερη χρονιά - κατέκτησε ηομάδα μπάσκετ κοριτσιών Γυμνασίου, στο Πρωτάθλημα του ΑΣΙΣ, που διεξήχθη από 5 έως 18 Μαρτίου, στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 10 ιδιωτικά σχολεία και η ομάδα του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, καθώς προκρίθηκε αήττητη στο Final Four και κατέλαβε την 1η θέση, κερδίζοντας στον ημιτελικό την Ελληνογερμανική Αγωγή και στον τελικό το Ε.Ε.Ι. Κολλέγιο Αθηνών - Ψυχικού, με σκορ 41 – 22.

Η Ιωάννα Καβούνη κατέκτησε το Βραβείο Πολυτιμότερου Παίκτου του Πρωταθλήματος (mvp).

Ποδόσφαιρο: Η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών Λυκείου τερμάτισε 1η στους ομίλους, πέρασε από την προημιτελική και την ημιτελική φάση και κατέλαβε τη 2η θέση στον τελικό, μεταξύ 16 σχολείων. Η ομάδα αγοριών του Γυμνασίου τερμάτισε, επίσης, 1η στους ομίλους, πέρασε από την προημιτελική και την ημιτελική φάση και έφτασε στον τελικό, όπου κατέλαβε τη 2η θέση, μεταξύ 20 σχολείων.

Τένις: Στους αγώνες τένις του ΑΣΙΣ 2017, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 4 - 5 Μαρτίου στη Βάρη, η Ελένη Φασουλά κατέλαβε την 1η θέση στα κορίτσια Γυμνασίου, ο Θοδωρής Μητσάκος την 3η θέση στα αγόρια Γυμνασίου και ο Αχιλλέας Χατζηαποστόλου την 3η θέση στα αγόρια Λυκείου.

Παραδοσιακοί Χοροί: Το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου διοργάνωσαν το 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Α.Σ.Ι.Σ. το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στο Θέατρο του Pierce. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 12 σχολεία - μέλη του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων), οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων χόρεψαν Παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος του εορτασμού των 25 χρόνων λειτουργίας του θεσμού.

Σχολικό έτος 2015 - 16:

Ξεκίνησαν και φέτος οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των υποτρόφων αθλητών στίβου του Pierce. Οι αθλήτριες του συλλόγου μας έλαβαν μέρος σε δύο προπονητικές ημερίδες που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά και διεξήχθησαν στο κλειστό προπονητήριο του Αγίου Κοσμά στις 9 και 16 Ιανουαρίου. Τα παιδιά μας έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους και προετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε δύο ακόμα ημερίδες κλειστού στίβου τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. http://www.pierce.gr/news/athletic-scholarships-track-and-field 

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ημερίδα 9 Ιανουαρίου: Καπαγιαννίδη Αλεξάνδρα, 2η στα 60μ. ΠΚ Β από 43 συμμετέχοντες
Ημεριδα 16 Ιανουαρίου: Καπαγιαννίδη Αλεξάνδρα, 3η στα 60μ.  ΠΚ Β  από 65 συμμετέχοντες, Μπότση Ηλιάννα, 10η στα 150μ ΠΚ Α από 32 συμμετέχοντες και Πρεζάνη Μαρίνα, 5η στο άλμα σε μήκος, από 18 συμμετέχοντες.

Πρωτάθλημα ΑΙΓΑΙΟ 2015: Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τις 3 έως τις 6 Δεκεμβρίου το αθλητικό τουρνουά "Αιγαίο", στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή 20 ιδιωτικών σχολείων από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το PIERCE συμμετείχε στα ακόλουθα αθλήματα: στίβος, καλαθοσφαίριση αγοριών/κοριτσιών, πετοσφαίριση αγοριών /κοριτσιών, ποδόσφαιρο αγοριών.

Στο πλαίσιο των αγώνων, όλες οι ομάδες παρουσίασαν εξαιρετική εμφάνιση και οι μαθητές του Κολλεγίου κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, στο στίβο το PIERCE κατέλαβε την 1η θέση και στην καλαθοσφαίριση και το ποδόσφαιρο αγοριών τη 2η θέση. http://www.pierce.gr/news/anatolia-athletic-tournament-2015

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι μαθητές επέδειξαν αθλητικό πνεύμα, ευγενή άμιλλα, ήθος, συνεργατικότητα και ζήλο. Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές του Pierce συμμετείχαν σε αθλητικές εκδηλώσεις και δράσεις, που προετοίμασε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής, στο πλαίσιο του εορτασμού της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού ΑθλητισμούΟ φετινός θεματικός άξονας ήταν: "Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα".

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες σε τέσσερα αθλήματα (καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, τένις) και βιωματικές δράσεις (περπάτημα στο βουνό, Pilates) που ευνοούν και προάγουν την ιδέα της δια βίου άσκησης. Οι μαθητές του Pierce είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο με στιγμιότυπα από τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, να συναντήσουν στο Θέατρο και να συνομιλήσουν με τον Νίκο Παππά, καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας και, τέλος, οργανώθηκε αγώνας πετοσφαίρισης (βόλεϊ) καθηγητών – μαθητών.

2η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Ο Νίκος Παππάς στο Pierce

Α.Σ.Ι.Σ.

Το Pierce συμμετέχει στο θεσμό του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων) σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες Γυμνασίου - Λυκείου, σε αγόρια και κορίτσια, ως ιδρυτικό μέλος. Σκοπός είναι να καλλιεργήσει στα παιδιά την αξία και τη φιλοσοφία του αθλητισμού, το "ευ αγωνίζεσθαι", μέσα από την πραγματοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Στο Α.Σ.Ι.Σ. συμμετέχουν τα 22 μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Στις δραστηριότητες του συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Τρίτη θέση για την ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του Λυκείου του Pierce, στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του Α.Σ.Ι.Σ. που διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου.  
Οι αθλήτριες μπήκαν στο γήπεδο με ενθουσιασμό, αγωνίστηκαν με μαχητικότητα, υπέκυψαν όμως στην ανωτερότητα του αντιπάλου. 
Ευχάριστη έκπληξη της ημέρας: ο πρωταθλητής και θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, απένειμε τα κύπελλα και τα μετάλλια στις νικήτριες ομάδες, συνεχάρη κάθε αθλήτρια χωριστά και έδωσε πολύτιμε συμβουλές. 
Επόμενος αγώνας θα είναι το Πρωτάθλημα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στις 21 Δεκεμβρίου.

Μπάσκετ 2016-17: Τρίτη θέση για την ομάδα Μπάσκετ κοριτσιών του Λυκείου του Pierce, στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του Α.Σ.Ι.Σ. που διεξήχθη στις 11 Δεκεμβρίου 2016.  Οι αθλήτριες μπήκαν στο γήπεδο με ενθουσιασμό, αγωνίστηκαν με μαχητικότητα, υπέκυψαν όμως στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Ευχάριστη έκπληξη της ημέρας: ο πρωταθλητής και θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, απένειμε τα κύπελλα και τα μετάλλια στις νικήτριες ομάδες, συνεχάρη κάθε αθλήτρια χωριστά και έδωσε πολύτιμες συμβουλές. Επόμενος αγώνας θα είναι το Πρωτάθλημα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στις 21 Δεκεμβρίου. Περισσότερα εδώ.

Κολύμβηση 2015-16: Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στους Ετήσιους Αγώνες Κολύμβησης του ΑΣΙΣ, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Pierce κατέλαβαν την 1η θέση. Οι μαθητές μας κατέλαβαν την 1η θέση στη Γενική κατάταξη Γυμνασίων (1η θέση για τα κορίτσια και 3η για τα αγόρια)  καθώς και την 1η θέση στην Γενική κατάταξη Λυκείων (1η θέση για τα κορίτσια και 2η για τα αγόρια). 

Στους αγώνες, που διεξήχθησαν στο κολυμβητήριο του Pierce, συμμετείχαν 18 γυμνάσια με 270 αθλητές και αθλήτριες και 12 Λύκεια με 120 αθλητές και αθλήτριες. http://www.pierce.gr/news/asis-swim-2016 

Μπάσκετ 2015-16: Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης κοριτσιών γυμνασίου του ΑΣΙΣ, που διεξήχθη στις 20, 21 και 27 Φεβρουαρίου, η σχολική ομάδα Γυμνασίου του Pierce κατέλαβε την 1η θέση, νικώντας στον τελικό την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, με σκορ 31 - 15. Στη διοργάνωση συμμετείχαν η Σχολή Μωραΐτη, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, το Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικού, τα Νέα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα,η Ελληνογερμανική Αγωγή, η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, τα Τοσίτσεια Εκάλης.  http://www.pierce.gr/news/asis-basket-2016

Τένις 2015-16: Το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το Πρωτάθλημα Τένις του ΑΣΙΣ. Η μαθήτρια του Γυμνασίου του Pierce Ελένη Φασουλά κατέκτησε την 1η θέση του τουρνουά, η μαθήτρια του Λυκείου Θέδα Σολδάτου τη και ο μαθητής του Λυκείου Αχιλλέας Χατζηαποστόλου την 3η θέση.
Το Γυμνάσιο εκπροσωπήθηκε από τρία αγόρια, τον Νικόλα Φασουλά, τον Κωνσταντίνο Δελή και τον Κωνσταντίνο Μπαλάσκας και τρία κορίτσια, την Ελένη Φασουλά, τη Μαρία Τσερεγκούνη Μαρία και την Κατερίνα Μπακέλλα. Το Λύκειο εκπροσωπήθηκε από τον Αχιλλέα Χατζηαποστόλου, για τα αγόρια, και τη Θέδα Σολδάτου, για τα κορίτσια. http://www.pierce.gr/news/asis-tennis-2016 

Ποδόσφαιρο 2015-16: Η ομάδα ποδοσφαίρου του Pierce κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την 1η θέση στο σχολικό πρωτάθλημα του ΑΣΙΣ. Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετική αγωνιστική εμφάνιση, διακρίθηκαν για το αθλητικό τους ήθος και πέτυχαν 7 νίκες σε 7 αγώνες! Το πρωτάθλημα διεξήχθη από 16 Ιανουαρίου έως 6 Μαρτίου 2016, με τη συμμετοχή 20 ομάδων και συνδιοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό "Θεμιστοκλής" και τη Γερμανική Σχολή Αθηνών.  http://www.pierce.gr/news/asis-football-2016

Παραδοσιακοί Χοροί 2015-16: Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 6:00 μμ, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος φιλοξένησε το 18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Αθλητικών Συναντήσεων Ιδιωτικών Σχολείων (ΑΣΙΣ).
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων του ΑΣΙΣ παρουσίασαν, στο Θέατρο του Pierce, Παραδοσιακούς Χορούς από όλη την Ελλάδα, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.  

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - ΛιναρδάτουΣτο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση