Κανονισμός Λειτουργίας Απογευματινών Προγραμματων Pierce και Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου Deree

Σχολικό Έτος 2019-2020

Τα Απογευματινά Προγράμματα ξεκινούν μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος (15:30) και διαρκούν μέχρι τις 17:00. Τα μαθήματα αρχίζουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνονται στα μέσα Μαΐου 2020 (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως). Τα αθλητικά απογευματινά προγράμματα δίνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο του Κολλεγίου Deree.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Απογευματινών Προγραμμάτων:
Τηλ. 2106009800 εσωτ. 1074, E-mail: [email protected], Φόρμα Επικοινωνίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές υποβάλλονται ηλεκτρονικά (Αίτηση Εγγραφής) και ολοκληρώνονται εντός του Σεπτεμβρίου. Όσοι δεν έχουν εγγραφεί εγκαίρως, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των απογευματινών, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Για τη συμμετοχή στις Αθλητικές Δραστηριότητες, απαιτείται η προσκόμιση Ιατρικής Βεβαίωσης, από την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος. Επισημαίνουμε ότι το Δελτίο Υγείας που κατατίθεται για το πρωινό πρόγραμμα δεν καλύπτει τη συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΕΞΟΦΛΗΣΗ

Οι ετήσιες χρεώσεις των απογευματινών προγραμμάτων είναι διαθέσιμες εδώ. Το συνολικό ποσό των διδάκτρων εξοφλείται με την εγγραφή στην αρχή της περιόδου.

Η πληρωμή για τα Αθλητικά Απογευματινά Προγράμματα γίνεται είτε με κατάθεση σε λογαριασμό του Αθλητικού Συλλόγου του Κολλεγίου Ντερή (ALPHA BANK IBAN: GR34 0140 4290 4290 0200 2003 006, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN: GR49 011018000000 180 001 10454), είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με μετρητά στο ταμείο του Pierce. Το αποδεικτικό της τραπεζικής κατάθεσης παρακαλούμε να αποστέλλεται σκαναρισμένο στο [email protected], με αιτιολογία κατάθεσης το επιλεγμένο άθλημα και τον κωδικό μαθητή.

Η πληρωμή των διδάκτρων για τα Εκπαιδευτικά Απογευματινά Προγράμματα (π.χ. συμπληρωματικό πρόγραμμα μαθημάτων Β΄ Λυκείου, IB DP Foundation Year κλπ) γίνεται στο λογαριασμό του Pierce μαζί με το πρωινό πρόγραμμα και πληρώνονται στις προθεσμίες που ήδη ισχύουν.

Για τους Απογευματινούς Ομίλους και τις Ακαδημίες δεν υπάρχει χρέωση.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Σε περίπτωση διακοπής φοίτησης, οι γονείς πρέπει να ενημερώσουν αμέσως και εγγράφως τη Γραμματεία των Απογευματινών μέσω e-mail. Σε περίπτωση μη ειδοποίησης, θεωρείται ότι ο μαθητής φοιτά κανονικά. Αν η διακοπή φοίτησης δεν δηλωθεί εγγράφως μέσα στον πρώτο μήνα από την έναρξη του εκάστοτε μαθήματος, καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ / ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Όσοι επιθυμούν αλλαγή δραστηριότητας θα πρέπει να επικοινωνούν εγγράφως με τη Γραμματεία των Απογευματινών. Οι αλλαγές στις δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στον πρώτο μήνα από την έναρξη των μαθημάτων. Σε περίπτωση αλλαγής στις ημέρες συμμετοχής του/της μαθητή/-τριας στη δραστηριότητα, ο κηδεμόνας οφείλει να ενημερώσει γραπτώς τη Γραμματεία των Απογευματινών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ

Σε περίπτωση απουσίας μαθητή/-τριας από την απογευματινή δραστηριότητα, οι κηδεμόνες θα λαμβάνουν ενημερωτικό SMS στο κινητό τους, ανεξάρτητα από το αν ο μαθητής προσήλθε ή απουσίαζε από το πρωινό πρόγραμμα. Οι Όμιλοι που λειτουργούν το Σάββατο και οι Ακαδημίες εξαιρούνται της ενημέρωσης, καθώς την ευθύνη και το συντονισμό τους αναλαμβάνουν οι αρμόδιοι καθηγητές.

ΣΧΟΛΙΚΑ

Τα Σχολικά Δρομολόγια του Απογευματινού Προγράμματος αναχωρούν από το σχολείο στις 17:10 και οι διαδρομές είναι έξι (6). Δείτε εδώ τα δρομολόγια και τις στάσεις. Στάσεις, εκτός των καθορισμένων, μπορούν να πραγματοποιηθούν, μόνο επί των κεντρικών οδικών αρτηριών από τις οποίες διέρχεται κάθε λεωφορείο. Οι κηδεμόνες θα πρέπει, εκ των προτέρων, να έχουν ενημερώσει το παιδί τους για τη στάση αποβίβασης, ώστε να τη γνωρίζει καλά και να την υποδείξει στον οδηγό. Θα πρέπει, επίσης, να βρίσκονται εγκαίρως στη στάση για να παραλάβουν το παιδί τους. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, της θέσης και της ταχύτητας του σχολικού λεωφορείου με το «Σύστημα καταγραφής θέσης, μέσω GPS». Οδηγίες πρόσβασης εδώ. Τις ετήσιες χρεώσεις για τα απογευματινά δρομολόγια μπορείτε να τις δείτε εδώ. Για τους μαθητές που κάνουν πλήρη και καθημερινή χρήση των δρομολογίων (100%) ή χρησιμοποιούν τα λεωφορεία μόνο για την επιστροφή (75%) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τα απογευματινά δρομολόγια. Για τους μαθητές που επιλέγουν απογευματινό Όμιλο ή συμμετέχουν σε απογευματινή Ακαδημία και δεν κάνουν καθημερινή χρήση σχολικού, υπάρχει χρέωση για τη χρήση του απογευματινού σχολικού λεωφορείου μόνο για τις συγκεκριμένες ημέρες που συμμετέχουν στον Όμιλο/Ακαδημία. Για να κάνετε χρήση απογευματινού σχολικού, δηλώνετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε στην ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής. Για τυχόν αλλαγή απογευματινού σχολικού δρομολογίου, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία Απογευματινών.

ΑΔΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΙΔΙΟ ΜΕΣΟ

Για τους μαθητές/-τριες που επιθυμούν να αναχωρήσουν με δικό τους μέσο και δεν διαθέτουν Μόνιμη Άδεια Εξόδου, θα πρέπει οι Κηδεμόνες να ενημερώσουν τη γραμματεία εγγράφως, ώστε να τους χορηγηθεί άδεια εξόδου κατά τη λήξη των απογευματινών μαθημάτων. Για αποχώρηση πριν τη λήξη του προγράμματος απαιτείται γραπτή εντολή του κηδεμόνα προς τη Γραμματεία Απογευματινών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

  • Την πρώτη ημέρα των Απογευματινών μαθημάτων, οι νέοι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 15:30 έξω από το Γραφείο Συμβούλου Γυμνασίου, όπου θα συναντήσουν τους καθηγητές τους.
  • Οι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται εγκαίρως στο χώρο της κάθε δραστηριότητας και να αποχωρούν από το σχολείο αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται τους σχολικούς χώρους και τα προσωπικά αντικείμενα των συμμαθητών τους.
  • Τις ημέρες που το Σχολείο έχει προγραμματίσει εξορμήσεις ή εορτές, οι κηδεμόνες θα ενημερώνονται εγκαίρως για τη λειτουργία ή μη των Απογευματινών Δραστηριοτήτων, με SMS ή με email.
  • Προκειμένου να λειτουργήσει τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων απαιτείται να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών, ο οποίος διαφοροποιείται ανάλογα με τη δραστηριότητα.
  • Οι Απογευματινές Δραστηριότητες αποτελούν συνέχεια του πρωινού προγράμματος του Pierce και κατά συνέπεια ισχύει ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίου/ Λυκείου/ ΙΒ, ο οποίος έχει γίνει αποδεκτός από Γονείς και Κηδεμόνες κατά την εγγραφή των παιδιών τους στο Σχολείο. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για το Αθλητικό Πρόγραμμα, που πραγματοποιείται μέσω του Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου Ντερή.
  • Οι μαθητές, οι οποίοι έχουν ανεξόφλητες οφειλές προς τον Αθλητικό Σύλλογο από την προηγούμενη χρονιά, δεν θα γίνονται δεκτοί για εγγραφή, προτού να έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους.