Κανονισμός Λειτουργίας Απογευματινών Προγραμμάτων Pierce και Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου Deree

Σχολικό Έτος 2022-2023

Το Απογευματινό Πρόγραμμα ξεκινά μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος στις 15:30 και διαρκεί μέχρι τις 17:00. Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ολοκληρώνονται στα μέσα Μαΐου 2023 (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί εγκαίρως). Τα αθλητικά απογευματινά προγράμματα δίνονται από τον Αθλητικό Σύλλογο του Κολλεγίου Deree.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Απογευματινού Προγράμματος: Τηλ. 2106009800 εσωτ. 1074, E-mail: [email protected]

https://www.pierce.gr/contact-form/

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές υποβάλλονται ηλεκτρονικά (Αίτηση Εγγραφής) και ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Όσοι δεν έχουν εγγραφεί εγκαίρως, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του απογευματινού, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να συμμετέχει δοκιμαστικά σε κάποιο άθλημα, του δίνεται η ευκαιρία δοκιμής μέχρι τις 30/9. Μετά το διάστημα αυτό, θα πρέπει να αποφασίσει την απογευματινή του δραστηριότητα και να ολοκληρώσει την εγγραφή του ηλεκτρονικά.

Για τη συμμετοχή στις Αθλητικές Δραστηριότητες, απαιτείται η προσκόμιση Ιατρικής Βεβαίωσης, από την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος. Επισημαίνουμε ότι το Δελτίο Υγείας (ΑΔΥΜ) που κατατίθεται για το πρωινό πρόγραμμα δεν καλύπτει τη συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΕΞΟΦΛΗΣΗ

Οι ετήσιες χρεώσεις του απογευματινού προγράμματος είναι διαθέσιμες εδώ. Το συνολικό ποσό των διδάκτρων εξοφλείται με την εγγραφή, στην αρχή της σχολικής περιόδου.

Η πληρωμή για τα Αθλητικά Απογευματινά Προγράμματα γίνεται είτε με κατάθεση σε λογαριασμό του Αθλητικού Συλλόγου του Κολλεγίου Ντερή (ALPHA BANK IBAN: GR34 0140 4290 4290 0200 2003 006, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN: GR49 011018000000 180 001 10454) είτε με πιστωτική κάρτα στο ταμείο του Pierce. Το αποδεικτικό της τραπεζικής κατάθεσης παρακαλούμε να αποστέλλεται σκαναρισμένο στο [email protected], με αιτιολογία κατάθεσης το επιλεγμένο άθλημα και τον κωδικό μαθητή.

Η πληρωμή των διδάκτρων για τα Εκπαιδευτικά Απογευματινά Προγράμματα (π.χ. συμπληρωματικό πρόγραμμα μαθημάτων Β΄ Λυκείου, IB DP Foundation Year κλπ) γίνεται στο λογαριασμό του Pierce, μαζί με τα σχολικά δίδακτρα και εξοφλούνται στις προθεσμίες που ήδη ισχύουν.

Για τους Απογευματινούς Ομίλους και τις Ακαδημίες δεν υπάρχει χρέωση.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Η διακοπή από οποιοδήποτε απογευματινό πρόγραμμα πρέπει να δηλώνεται από τους Γονείς αμέσως και εγγράφως στη Γραμματεία του Απογευματινού Προγράμματος μέσω e-mail, αναφέροντας τα στοιχεία μαθητή (κωδικό & ονοματεπώνυμο), το πρόγραμμα από το οποίο διακόπτει και το λόγο της διακοπής.

Σε περίπτωση διακοπής από Αθλητική Δραστηριότητα μέσα στον πρώτο μήνα έναρξης του μαθήματος, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων. Για διακοπή που δηλώνεται μετά το τέλος του πρώτου μήνα έναρξης του μαθήματος, δεν επιστρέφονται τα δίδακτρα ούτε γίνεται αναλογική χρέωση. Δίνεται έκπτωση 50% στη δεύτερη δραστηριότητα με το μικρότερο κόστος.

Σε περίπτωση διακοπής από Εκπαιδευτικά Προγράμματα μέσα στον πρώτο μήνα έναρξης του μαθήματος, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων. Για διακοπή που δηλώνεται μετά το τέλος του πρώτου μήνα έναρξης του μαθήματος, δεν επιστρέφονται τα δίδακτρα ούτε γίνεται αναλογική χρέωση.

Τα ποσά προς επιστροφή καταβάλλονται είτε σε λογαριασμό που δηλώνεται στην επιστολή διακοπής από τον Γονέα (με αριθμό IBAN) είτε πιστώνονται στα σχολικά δίδακτρα του μαθητή.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ / ΣΧΟΛΙΚΟΥ / ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Όσοι επιθυμούν οποιαδήποτε αλλαγή στο απογευματινό πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνούν με email με τη Γραμματεία των Απογευματινών. Οι αλλαγές στα αθλήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 30/9. Μετά το διάστημα αυτό, οι αλλαγές γίνονται δεκτές κατόπιν συνεννόησης με τον Αθλητικό Σύλλογο κι εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα στο νέο άθλημα. Σε περίπτωση προσθήκης ή αφαίρεσης στις ημέρες συμμετοχής σε κάποια δραστηριότητα, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ενημέρωση από τον Γονέα στο [email protected]. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση αλλαγής σχολικού λεωφορείου ή γενικότερα τρόπου αναχώρησης.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 17:00

Οι μαθητές που έχουν εκδώσει μόνιμη άδεια εξόδου, μπορούν να αναχωρούν στις 17:00 με την επίδειξη της συγκεκριμένης κάρτας εξόδου στο προσωπικό της Κεντρικής Πύλης του Κολλεγίου.

Οι μαθητές που έχουν δηλώσει στην αίτηση εγγραφής χρήση απογευματινού σχολικού, θα πρέπει να επιβιβάζονται στο σχολικό που έχουν δηλωμένο στην αίτηση. Τα απογευματινά σχολικά δρομολόγια αναχωρούν στις 17:10.

Οι μαθητές που εκτάκτως πρέπει να αναχωρήσουν με δικό τους μέσο και δεν έχουν μόνιμη άδεια εξόδου, πρέπει να εισέρχονται στην Απογευματινή Γραμματεία μέχρι τις 17:00 για να παραλάβουν προσωρινή άδεια εξόδου. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να έχει προηγηθεί ενημερωτικό email από τον Γονέα στο [email protected].

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ SMS ΑΠΟΥΣΙΑΣ

Σε περίπτωση απουσίας μαθητή από την απογευματινή δραστηριότητα, οι κηδεμόνες θα λαμβάνουν ενημερωτικό SMS στο κινητό τους, ανεξάρτητα από το αν ο μαθητής προσήλθε ή απουσίαζε από το πρωινό πρόγραμμα. Οι Όμιλοι που λειτουργούν το Σάββατο και οι Ακαδημίες εξαιρούνται της ενημέρωσης, καθώς την ευθύνη και το συντονισμό τους αναλαμβάνουν οι αρμόδιοι καθηγητές. Οι απουσίες του απογευματινού προγράμματος δεν προσμετρώνται στις απουσίες του πρωινού προγράμματος. Η αποστολή του ενημερωτικού SMS ξεκινά μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου, αφού έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική περίοδος κι έχουν στελεχωθεί τα τμήματα και τα αθλήματα των απογευματινών.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Τα Σχολικά Δρομολόγια του Απογευματινού Προγράμματος αναχωρούν από το σχολείο στις 17:10 και οι διαδρομές είναι έξι (6). Δείτε εδώ τα δρομολόγια και τις στάσεις. Στάσεις, εκτός των καθορισμένων, μπορούν να πραγματοποιηθούν, μόνο επί των κεντρικών οδικών αρτηριών από τις οποίες διέρχεται κάθε λεωφορείο. Οι κηδεμόνες θα πρέπει, εκ των προτέρων, να έχουν ενημερώσει το παιδί τους για τη στάση αποβίβασης, ώστε να τη γνωρίζει καλά και να την υποδείξει στον οδηγό. Θα πρέπει, επίσης, να βρίσκονται εγκαίρως στη στάση για να παραλάβουν το παιδί τους. Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, της θέσης και της ταχύτητας του σχολικού λεωφορείου με το «Σύστημα καταγραφής θέσης, μέσω GPS». Οδηγίες πρόσβασης εδώ ή επικοινωνείτε με το Γραφείο Κίνησης.

Για τους μαθητές που κάνουν πλήρη και καθημερινή χρήση των δρομολογίων (άφιξη- επιστροφή 100%) ή χρησιμοποιούν τα λεωφορεία μόνο για την επιστροφή (75%) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τα απογευματινά δρομολόγια. Για τους υπόλοιπους ισχύουν οι ετήσιες χρεώσεις που μπορείτε να δείτε εδώ.

Για να κάνετε χρήση απογευματινού σχολικού δρομολογίου, δηλώνετε το δρομολόγιο που επιθυμείτε στην ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής. Για τυχόν αλλαγή απογευματινού σχολικού δρομολογίου, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία Απογευματινών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Την πρώτη εβδομάδα έναρξης του Απογευματινού Προγράμματος, οι νέοι μαθητές συγκεντρώνονται στις 15:30 έξω από το Γραφείο Συμβούλου, όπου συναντούν τους καθηγητές/προπονητές τους για να τους κατευθύνουν στις αίθουσες και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται εγκαίρως στο χώρο της κάθε δραστηριότητας και να αποχωρούν από το σχολείο αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος.

Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται τους σχολικούς χώρους και τα προσωπικά αντικείμενα των συμμαθητών τους.

Για τις ημέρες που το Σχολείο έχει προγραμματίσει εξορμήσεις ή εορτές, οι κηδεμόνες θα ενημερώνονται εγκαίρως για τη λειτουργία ή μη των Απογευματινών Δραστηριοτήτων, με SMS ή email.

Προκειμένου να λειτουργήσει οποιοδήποτε τμήμα Απογευματινών Δραστηριοτήτων, απαιτείται να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών, ο οποίος διαφοροποιείται, ανάλογα με τη δραστηριότητα.

Οι Απογευματινές Δραστηριότητες αποτελούν συνέχεια του πρωινού προγράμματος του Pierce και κατά συνέπεια ισχύει ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίου, Λυκείου και ΙΒ, ο οποίος έχει γίνει αποδεκτός από Γονείς και Κηδεμόνες κατά την εγγραφή των παιδιών τους στο Σχολείο. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για το Αθλητικό Πρόγραμμα, που πραγματοποιείται μέσω του Αθλητικού Συλλόγου Κολλεγίου Ντερή.

Οι μαθητές οι οποίοι έχουν ανεξόφλητες οφειλές προς τον Αθλητικό Σύλλογο από την προηγούμενη χρονιά, δεν θα γίνονται δεκτοί για εγγραφή, προτού τακτοποιήσουν την οφειλή τους.