Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Μαθημάτων Β’ Λυκείου

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος παρέχει στους μαθητές του υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, με αποτέλεσμα κάθε συνεπής μαθητής, με τη δική του μελέτη στο σπίτι, να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις των μαθημάτων του αλλά και των Πανελλαδικών Εξετάσεων, χωρίς επιπλέον βοήθεια. Πολλοί μαθητές μας όμως, εξαιτίας κυρίως της ανασφάλειας που δημιουργούν οι αυξημένες απαιτήσεις των εξετάσεων και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το Κολλέγιο, οδηγούνται στην αναζήτηση εξωσχολικής βοήθειας στα μαθήματά τους.

Αν και υποστηρίζουμε με θέρμη ότι οι ώρες διδασκαλίας και το έργο των καθηγητών μας αρκούν για την κάλυψη και την εμπέδωση της ύλης, κατανοούμε την ανασφάλεια των μαθητών και γι αυτό, όπως γνωρίζετε, προσφέρουμε, μέχρι και την Α΄ Λυκείου το καινοτόμο διαδικτυακό πρόγραμμα εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών Pierce e-tutoring. Στο ίδιο πλαίσιο, οι μαθητές της Β’ Λυκείου, εφ όσον επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν το Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Μαθημάτων ώστε να εμβαθύνουν στην ύλη των παρακάτω μαθημάτων:

  • Έκθεση, Αρχαία (για μαθητές που θα ακολουθήσουν Ανθρωπιστικές Σπουδές)
  • Έκθεση, Μαθηματικά, Φυσική (για μαθητές που θα ακολουθήσουν Θετικές Σπουδές)

Κάθε ένα από τα μαθήματα αυτά θα διδάσκεται στο Σχολείο 2 διδακτικές περιόδους, αμέσως μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος (15:30-17:00). Η έναρξη του Προγράμματος προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ. Το κόστος για κάθε ένα από τα δύο πρώτα μαθήματα είναι €390 ετησίως και €265 ετησίως για το τρίτο μάθημα. Προκειμένου να δημιουργηθεί τμήμα σε κάθε μάθημα απαιτείται να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός των 6 μαθητών ενώ ο αριθμός μαθητών σε κάθε τμήμα δεν υπερβαίνει τους 9. Σχετικά με τη χρήση των απογευματινών δρομολογίων για την επιστροφή των μαθητών, σας υπενθυμίζουμε ότι για τους μαθητές που κάνουν πλήρη και καθημερινή χρήση των δρομολογίων (χρέωση 100%) ή χρησιμοποιούν τα σχολικά δρομολόγια μόνο για την επιστροφή (χρέωση 75%) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για τα απογευματινά δρομολόγια.

Με το πρόγραμμα αυτό, το Κολλέγιο, αξιοποιώντας το έμπειρο διδακτικό προσωπικό του Pierce, στηρίζει τους μαθητές της Β΄ Λυκείου με τρόπο αξιόπιστο και τους βοηθά να εξοικονομήσουν χρόνο για την ατομική τους μελέτη, η οποία είναι και ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη των στόχων τους, χωρίς καμία άλλη πρόσθετη διδακτική στήριξη.

Αν, σύμφωνα με τα παραπάνω, επιθυμείτε να συμμετάσχει το παιδί σας στο πρόγραμμα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον Υποδιευθυντή του Λυκείου κ. Κ. Αμπατζή (εσ. 1165, [email protected]).