Όμιλος Ρομποτικής

Στον Όμιλο Ρομποτικής οι μαθητές, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Κατασκευών του Σχολείου μας, μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα robot. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι δραστηριότητα που με όραμα την τεχνολογική καινοτομία βοηθά τους μαθητές να ανακαλύψουν ταλέντα και δεξιότητες, να εργάζονται ομαδοσυνεργατικά και να εξοικειώνονται με την τεχνολογία, τους αυτοματισμούς και τη ρομποτική.

Τελικός στόχος του ομίλου είναι η προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (http://wrohellas.gr/) που γίνεται κάθε χρόνο με συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα. Οι νικητές του διαγωνισμού ανά κατηγορία (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Open) εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. (http://www.wroboto.org/). Στο πλαίσιο του ομίλου οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες 2 ή 3 ατόμων. Κάθε ομάδα καλείται να κατασκευάσει χρησιμοποιώντας υλικά της LEGO Mindstorms NXT ένα robot. Στη συνέχεια στο προγραμματιστικό περιβάλλον της LEGO προγραμματίζουν την κατασκευή τους ώστε να ολοκληρώνει ζητούμενες δραστηριότητες – δοκιμασίες. Ο εξοπλισμός που απαιτείται προσφέρεται από το Κολλέγιο.

Στη σχολική χρονιά 2017-18, η ομάδα Rest in PC’s που αποτελείτο από τους μαθητές της Β’ Λυκείου, μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του Pierce, Μιχαήλ – Άγγελο Γκουβέλη, Γεώργιο Σαζακλή και Κυριάκο Στρατάκο, κατέκτησε την 1η θέση στον τελικό του Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018, εκπροσώπησε το Pierce και την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και κέρδισε την 4η θέση παγκοσμίως.

Υπεύθυνοι Ομίλου: κ. Φ. Κατσοχρήστος, κ. Σ. Κατσούλης
Ημέρα λειτουργίας: Δευτέρα 15:30 – 17:00