Ναυπηγική

Στον Όμιλο Ναυπηγικής οι μαθητές θα συνδυάσουν τη βασική θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, με στόχο την εξοικείωσή τους με το σχεδιασμό μοντέλων υποβρυχίων αλλά και την κατανόηση των συνθηκών πλεύσης.

Οι μαθητές, εργαζόμενοι σε μικρές ομάδες, κατασκευάζουν τηλεχειριζόμενα υποβρύχια οχήματα. Δοκιμάζουν και βελτιώνουν την πλεύση, την ανάδυση και την κατάδυση των μοντέλων υποβρυχίων στα νερά του κολυμβητηρίου του Κολλεγίου. Κάνουν μετρήσεις βάθους και πραγματοποιούν υποβρύχιες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο. Μέσα από την κατασκευή γνωρίζουν βιωματικά και εξασκούν τις βασικές αρχές Φυσικής, Υδροδυναμικής, Ηλεκτρισμού, Μηχανολογίας, και Ναυπηγικής, καθώς και τις τεχνικές σχεδιασμού, συγκόλλησης και συναρμολόγησης κατασκευών. Εφαρμόζουν τις αποκτηθείσες γνώσεις δημιουργώντας το “δικό τους” υποβρύχιο.

Στον όμιλο θα συμμετάσχουν 20 μαθητές της β’ Γυμνασίου. Οι μαθητές θα χωριστούν σε πέντε τετραμελείς ομάδες. Σε περίπτωση μεγαλύτερης συμμετοχής, οι μαθητές/τριες θα επιλεγούν πρωτίστως με βάση την κατάταξη που θα προκύψει από τον μέσο όρο του ακαδημαϊκού έτους 2022-23 στα μαθήματα:

  • Φυσική
  • Μαθηματικά
  • Αγγλικά

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους μέσους όρους των παραπάνω βασικών μαθημάτων, θα ληφθεί υπόψη ο Γενικός Μέσος Όρος προαγωγής ή και διαγνωστικό τεστ στο οποίο οι ισοβαθμούντες μαθητές θα κληθούν να επιλύσουν προβλήματα λογικής και να εξηγήσουν ζητήματα Φυσικής.

Ο όμιλος δεν θα προσφερθεί τη σχολική χρονιά 2024-25