Ημέρες Τέχνης

Το Σχολείο μας, σε συνεργασία με άλλα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, εγκαινίασε την Άνοιξη του 2014 ένα Φεστιβάλ πολιτιστικών δρωμένων με την ονομασία «Ημέρες Τέχνης». Το Φεστιβάλ αυτό επαναλήφθηκε στη σχολική χρονιά 2015-16 με θέμα: «Νερό, πηγή ζωής, αιτία πολέμου!» και το 2018 – 19 με θέμα «Η γυναίκα μέσα στο χρόνο και την Τέχνη».

Κατά το σχολικό έτος 2019-20, θα οργανωθεί το 4ο μαθητικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ (Ημέρες Τέχνης 2020), το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα πολιτιστικών δρωμένων: δημιουργίες από κάθε χώρο της Τέχνης και της καλλιτεχνικής δραστηριότητας (θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτική δημιουργία, τραγούδι, χορό, εκφραστική ανάγνωση, video, installation κ.λπ.), με ένα κοινό θέμα, που για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά θα είναι το παραμύθι με την πολυδιάστατη παρουσία του στην κουλτούρα και την παράδοση όλων των λαών κάθε εποχής. Είτε, λοιπόν, ως παραμύθια είτε ως μύθοι ή θρύλοι, οι σύντομες αλληγορικές φανταστικές ιστορίες θα ενώσουν τα σχολεία που θα μετέχουν στο Φεστιβάλ κάτω από τον τίτλο: «Κόκκινη κλωστή δεμένη…»

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η επαφή των μαθητών με την Τέχνη, είτε ως δημιουργών είτε ως ευαισθητοποιημένου κοινού. Μέσα από την εν λόγω επαφή, επιδιώκουμε τη μύηση των νέων μας στα μυστικά της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας.

Υπεύθυνος Ομίλου: κ. Ι. Τσατάλης
Ημέρα λειτουργίας: Πέμπτη 15:30 – 17:00