Όμιλος Αγγλικού Θεάτρου (EDC)

Ο στόχος του Ομίλου Αγγλικού Θεάτρου είναι να μεταδώσει στους μαθητές τη δύναμη και τη χαρά που προσφέρει το Θέατρο. Μέσα από παραστάσεις κλασσικών και σύγχρονων έργων, ή/και έργων που γράφουν, διασκευάζουν και προτείνουν οι ίδιοι, οι μαθητές μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παραγωγής, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στη Αγγλική γλώσσα και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους. Μέσα από το θέατρο τα παιδιά αποκτούν αυτοπειθαρχία, εξασκούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και διδάσκονται τη σημασία της ομαδικής δουλειάς για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Τέλος, η συμμετοχή στην ομάδα, ενισχύει την αίσθηση του “ανήκειν” στη σχολική κοινότητα.

Ο Όμιλος διακρίνεται για το κοινωνικό του προφίλ. Έτσι, κατά παράδοση, τα έσοδα από τις παραστάσεις διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στα άμεσα σχέδια του Ομίλου Αγγλικού Θεάτρου είναι η συμμετοχή σε διεθνείς σχολικούς θεατρικούς διαγωνισμούς και φεστιβάλ. Για τον λόγο αυτό, τα μέλη του Ομίλου επιλέγονται κατόπιν οντισιόν στην αρχή του σχολικού έτους.

Υπεύθυνες Ομίλου:
Ημέρα λειτουργίας: Για τη φετινή σχολική χρονιά ο Όμιλος θα λειτουργήσει ως πρωινός (μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα)