Αθλητικές Δραστηριότητες

Το Αθλητικό Απογευματινό Πρόγραμμα αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, προέκταση και συμπλήρωμα του προγράμματος Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου και του Λυκείου. Μετά τη λήξη των πρωινών μαθημάτων, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν με το άθλημα της επιλογής τους και, ταυτόχρονα, να ψυχαγωγηθούν και να γνωριστούν μεταξύ τους. Το Αθλητικό Απογευματινό Πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 διαφορετικές δραστηριότητες – αθλήματα, όπου, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών – καθηγητών Φυσικής Αγωγής, οι μαθητές διδάσκονται τις τεχνικές του κάθε αθλήματος. Ειδικά για τις Απογευματινές Αθλητικές Δραστηριότητες, θα πρέπει να προσκομίσετε Ιατρική Βεβαίωση. Επισημαίνουμε ότι το Δελτίο Υγείας που κατατίθεται για το πρωινό πρόγραμμα δεν καλύπτει τη συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές.
Το Αθλητικό Απογευματινό Πρόγραμμα υλοποιείται από τον Αθλητικό Σύλλογο Κολλεγίου Ντερή.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: κ. Κων/νος Κολοβέρος, τηλ. 210 600 9800 εσωτ. 1104

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (BASKETBALL)

Στα τέσσερα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) οι μαθητές ασκούνται στις βασικές δεξιότητες του αθλήματος: τη ντρίμπλα, το σουτ, την άμυνα και την επίθεση. Οι αθλητές συμμετέχουν σε παιχνίδια με κανονισμούς, σε αγώνες και τουρνουά με άλλα σχολεία.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: κ. Κων/νος Κολοβέρος, κ. Αικατερίνη Φαλούκα

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τις βασικές τεχνικές του αθλήματος, κάνουν ασκήσεις δεξιοτεχνίας και παιχνίδια στο φιλέ, παίζουν σε μικρές ομάδες (2×2), εξασκούνται στην πάσα και το σερβίς και συμμετέχουν σε τουρνουά και αγώνες.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Παναγιώτης Κεχαγιάς

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (FOOTBALL)

Το Κολλέγιο διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου που πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIFA), μέσα στο οποίο οι αθλούμενοι αναπτύσσουν το ταλέντο τους και βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση (ασκήσεις με βάρη και ασκήσεις δεξιοτήτων). Επίσης, αθλούνται σε μικρές ομάδες (5×5) και συμμετέχουν σε αγώνες.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Παναγιώτης Καγκαράκης

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (TENNIS)

Στα έξι γήπεδα του τένις, οι μαθητές διδάσκονται τις τεχνικές του αθλήματος, παίζοντας σε μικρές ομάδες (6-8 ατόμων), με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών. Οι αθλούμενοι χωρίζονται σε επίπεδα (αρχαρίων έως και υψηλού επιπέδου – εξειδικευμένης ατομικής τεχνικής) και εκπροσωπούν το Κολλέγιο σε μεγάλα τουρνουά εντός και εκτός σχολείου.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Χριστίνα Μαδένογλου

ΚΑΡΑΤΕ (KARATE)

Μικρές ομάδες μαθητών, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών (κάτοχοι μαύρης ζώνης), αθλούνται με στόχο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να μάθουν τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης και χτυπημάτων. Οι αθλούμενοι λαμβάνουν μέρος σε αγώνες καθώς και στις εξετάσεις για τις ανώτερες ζώνες του αθλήματος (μπλε, μαύρη).
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Παναγιώτης Καραπάνος

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Οι μαθητές διδάσκονται χορούς του τόπου μας, ασκούν ισόρροπα το σώμα και το πνεύμα τους και βιώνουν στην πράξη την ελληνική χορευτική παράδοση. Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν το Κολλέγιο σε πολιτιστικές δραστηριότητες, φεστιβάλ χορών εντός και εκτός του σχολείου και διαιωνίζουν την πλούσια παράδοση του τόπου μας.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κ. Αικατερίνη Τσιούφη

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε χορευτικές συνθέσεις και προγράμματα εκπροσωπώντας το Κολλέγιο σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Επίσης, πραγματοποιούνται σεμινάρια για πολλά είδη χορού (Dumpa-Dumpa, Hip-Hop, Latin κ.ά.) με δυνατότητα συμμετοχής των ενδιαφερομένων σε διαγωνισμούς χορού.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κ. Λούσυ Κωνσταντινίδου

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Οι αθλούμενοι διδάσκονται τις τεχνικές της ξιφασκίας, με την καθοδήγηση της έμπειρης προπονήτριας, μέλους της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας. Ο εξοπλισμός (σπάθη) παρέχεται από το Κολλέγιο και οι μαθητές συμμετέχουν σε αγώνες επίδειξης στο σχολείο αλλά και στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ: κ. Δήμητρα Ζάχου

ΣΤΙΒΟΣ

Στα αγωνίσματα του στίβου, οι αθλητές, με οδηγό τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ολυμπισμού, θέτουν τις βάσεις για καλύτερη φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση και ασκούνται στις τεχνικές των ρίψεων, των αλμάτων και των αγώνων δρόμου. Συμμετέχουν σε ημερίδες στίβου καθώς και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς αγώνες.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Ζωή Μαυροφρυδά

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το Κολλέγιο διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, όπου οι αθλούμενοι διδάσκονται από μικρή ηλικία τις τεχνικές της κολύμβησης και εκπροσωπούν το σχολείο σε αγώνες του Υ.ΠΑΙ.Θ., του Α.Σ.Ι.Σ. και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ: κ. Σοφία Μανταλούφα

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (WATER POLO)

Η υδατοσφαίριση, ένα ομαδικό άθλημα που έχει προσφέρει ιδιαίτερες διακρίσεις στη χώρα μας, ενισχύει την άμιλλα και τη δυναμική των συμμετεχόντων, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και γυμνάζει συνολικά. Η ομάδα του Κολλεγίου συμμετέχει σε τουρνουά και φιλικούς αγώνες που διεξάγονται στο κολυμβητήριο του PIERCE.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Ιωάννης Πρίμπας