Αθλητικές Δραστηριότητες

Το Αθλητικό Απογευματινό Πρόγραμμα αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, προέκταση και συμπλήρωμα του προγράμματος Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου και του Λυκείου. Μετά τη λήξη των πρωινών μαθημάτων, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν με το άθλημα της επιλογής τους και, ταυτόχρονα, να ψυχαγωγηθούν και να γνωριστούν μεταξύ τους. Το Αθλητικό Απογευματινό Πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 διαφορετικές δραστηριότητες – αθλήματα, όπου, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών – καθηγητών Φυσικής Αγωγής, οι μαθητές διδάσκονται τις βασικές τεχνικές του κάθε αθλήματος. Ειδικά για τις Απογευματινές Αθλητικές Δραστηριότητες, θα πρέπει να προσκομίσετε Ιατρική Βεβαίωση. Επισημαίνουμε ότι το Δελτίο Υγείας που κατατίθεται για το πρωινό πρόγραμμα δεν καλύπτει τη συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές.
Το Αθλητικό Απογευματινό Πρόγραμμα υλοποιείται από τον Αθλητικό Σύλλογο Κολλεγίου Ντερή.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: κ. Κων/νος Κολοβέρος, τηλ. 210 600 9800 εσωτ. 1104

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (BASKETBALL)

Στα τέσσερα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) οι μαθητές ασκούνται στις βασικές δεξιότητες του αθλήματος: τη ντρίμπλα, το σουτ, την άμυνα και την επίθεση.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: κ. Κων/νος Κολοβέρος, κ. Παναγιώτης Κωστόπουλος

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (VOLLEYBALL)

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τις βασικές τεχνικές του αθλήματος, κάνουν ασκήσεις δεξιοτεχνίας και παιχνίδια στο φιλέ, παίζουν σε μικρές ομάδες (2×2), εξασκούνται στην πάσα και το σερβίς.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Παναγιώτης Κεχαγιάς

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (SOCCER)

Το Κολλέγιο διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό οικολογικό χλοοτάπητα αρίστης ποιότητας, στο οποίο οι αθλούμενοι γνωρίζουν τα μυστικά του αθλήματος, αναπτύσσουν το ταλέντο τους και βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση (ασκήσεις με βάρη και ασκήσεις δεξιοτήτων).
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Στέλιος Μουντοκαλάκης

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (TENNIS)

Στα γήπεδα του τένις, οι μαθητές ​διδάσκονται τις τεχνικές του αθλήματος παίζοντας σε μικρές ομάδες (6 – 8 ατόμων), με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών. Οι αθλητές χωρίζονται ανάλογα με το επίπεδό τους (από αρχάριοι έως προχωρημένοι).
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος

ΚΑΡΑΤΕ (KARATE)

Μικρές ομάδες μαθητών, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών (κάτοχοι μαύρης ζώνης), αθλούνται με στόχο να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να μάθουν τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης και χτυπημάτων. Οι αθλούμενοι λαμβάνουν μέρος σε αγώνες καθώς και στις εξετάσεις για τις ανώτερες ζώνες του αθλήματος (μπλε, μαύρη).
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ (MODERN DANCE)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε χορευτικές συνθέσεις και προγράμματα, εκπροσωπώντας το Κολλέγιο σε πολιτιστικές δραστηριότητες.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: κα. Λούσυ Κωνσταντινίδου

ΞΙΦΑΣΚΙΑ (FENCING)

Οι αθλούμενοι διδάσκονται τις τεχνικές της ξιφασκίας, με την καθοδήγηση της έμπειρης προπονήτριας, μέλους της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας. Ο εξοπλισμός (ξίφος μονομαχίας) παρέχεται από το Κολλέγιο και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ: κα. Δήμητρα Ζάχου

ΣΤΙΒΟΣ (TRACK & FIELD)

Στα αγωνίσματα του στίβου, οι αθλητές, με οδηγό τις αξίες του ολυμπισμού, μαθαίνουν τις βασικές τεχνικές των αθλημάτων του στίβου, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και συμμετέχουν σε σχολικούς αγώνες.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: κα. Ζωή Μαυροφρυδά, κα. Βίκυ Καλογεροπούλου, κ. Κωνσταντίνος Σταμπολίτης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (SWIMMING)

Το Κολλέγιο διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, όπου οι αθλούμενοι διδάσκονται τις τεχνικές της κολύμβησης και έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν το σχολείο σε αγώνες του Υ.ΠΑΙ.Θ., του Α.Σ.Ι.Σ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ: κα. Καλυψώ Οικονομίδου, κ. Δημήτριος Βουτσάς

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (WATER POLO)

Η υδατοσφαίριση, ένα ομαδικό άθλημα που έχει προσφέρει μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας, οι αθλούμενοι μαθαίνουν τις βασικές αρχές του αθλήματος, τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους και γυμνάζονται πειθαρχημένα.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: κ. Ιωάννης Πρίμπας