Pierce Classes Scholarships

Υποτροφίες Τάξεων Pierce

Αφήστε τo αποτύπωμα της τάξης σας!

Από τότε που η Maria West ίδρυσε το American Collegiate Institute πριν από 146 χρόνια στη Σμύρνη, η αποστολή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACG) παραμένει η ίδια, και τώρα είναι ίσως πιο σημαντική από ποτέ: «Να προσφέρει στήριξη και ξεχωριστή αξία στους σπουδαστές, διατηρώντας ακέραιους τους θεσμούς και τις ελληνικές αξίες, με σεβασμό στην αμερικανική εκπαιδευτική παράδοση, την ελληνική κληρονομιά και την παγκόσμια κοινότητα, μέσω της εκπαίδευσης, των υποτροφιών και της προσφοράς». Η ταυτότητα και η κληρονομιά του ACG είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υποστήριξη μαθητών που έχουν την ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά όχι την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν στο Pierce, μέσω του προγράμματος υποτροφιών.

Ως μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, η παροχή υποτροφιών και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τα δίδακτρα που καταβάλλουν οι σπουδαστές του αλλά και τις δωρεές που λαμβάνει από απόφοιτους, γονείς, φίλους, ιδρύματα και εταιρείες που υποστηρίζουν την αποστολή και το έργο του σχολείου. Το ACG έχει σήμερα 3 εκπαιδευτικές βαθμίδες, το Pierce, το Deree και το Alba και πάνω από 5.700 μαθητές και φοιτητές από την Ελλάδα και 72 άλλες χώρες, το 50% των οποίων λαμβάνουν κάποια μορφή οικονομικής ενίσχυσης. Οι περισσότεροι από 62.000 απόφοιτοι δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του σχολείου μας.

 

Γιατί να υποστηρίξετε ως τάξη το πρόγραμμα Υποτροφιών;

Ακόμη και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τη διαφορά, όταν αποτελεί μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας! Με τη δική σας υποστήριξη, στο πνεύμα του Non Ministrari – Sed Ministrare, το σχολείο μας θα μπορέσει να συνεχίσει να παρέχει ευκαιρίες ζωής στη νέα γενιά. Μέσω του προγράμματος, η τάξη σας, με την δύναμη της ομάδας, μπορεί να θεσπίσει μια υποτροφία για έναν ακαδημαϊκά υποσχόμενο μαθητή/τρια του Pierce με οικονομικές δυσκολίες, αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα,  δίνοντας πρόσβαση στην εκπαίδευση σε άξιους μαθητές/τριες  και συνεισφέροντας με πολύ ουσιαστικό τρόπο στην επίτευξη της αποστολής του σχολείου σας.

Ακόμη και πριν από την πανδημία, η ανάγκη για οικονομική ενίσχυση είχε αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η ανάγκη αυτή είναι τώρα μεγαλύτερη από ποτέ, γιατί πολλές οικογένειες έχουν πληγεί από την κρίση λόγω της πανδημίας.

Η κάθε τάξη μπορεί να επιλέξει το είδος της υποτροφίας που θέλει να υποστηρίξει:

  • Πλήρη υποτροφία (100% των διδάκτρων) ή μερική υποτροφία, ανάλογα με την επιθυμία της τάξης και του ποσού που θα συγκεντρωθεί.
  • Διάρκεια και έναρξη: 1 ή περισσότερα χρόνια. Με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, (Σεπτέμβριος).
    Τα κριτήρια και το ποσό θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.
  • Ωφελούμενοι: Νέο-εισαχθέντες μαθητές, μαθητές του Pierce (Γυμνασίου, Λυκείου, ΙB (International Baccalaureate)

Πώς να υποστηρίξετε

Αν θέλετε να υποστηρίξετε και εσείς την προσπάθεια της τάξης σας με μία δωρεά, ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους, επιλέγοντας Pierce Class Scholarships και στη συνέχεια τη χρονιά αποφοίτησής σας:

Δωρεά σε ευρώ
Δωρεά σε δολάρια

Το γραφείο Ανάπτυξης & Αποφοίτων του ACG (Advancement Office), είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση και καταγραφή των δωρεών, την αναγνώριση των δωρητών και την ενημέρωση των εκπροσώπων των τάξεων για την πορεία του/της υποτρόφου.

Αναγνώριση

Η συνολική δωρεά της τάξης  θα αναγνωριστεί διαμέσου εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων, καθώς και στο Campus σε κάποιες περιπτώσεις.

Όλες οι ατομικές δωρεές ποσού πάνω από 100€, θα αναγνωριστούν ονομαστικά διαμέσου εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων.

Διαδικασία αξιολόγησης & κριτήρια επιλογής

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την οριστικοποίηση του ποσού που έχει συγκεντρωθεί από την τάξη, θα ξεκινήσει η διαδικασία της επικοινωνίας της υποτροφίας και της συλλογής των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται από τη σχετική επιτροπή του ACG. Δείτε τα κριτήρια αξιολόγησης εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.