2019 Pierce Reunion Homecoming

Welcome Home!

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο των τάξεων του Pierce 1949, 1959, 1969, 1979, 1989, 1999, 2009 & 2019!

Πότε: 28 Σεπτεμβρίου 2019
Που: Pierce – The American College of Greece

To 2019 Pierce Homecoming Reunion το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στο Pierce, σας προσφέρει την ιδανική ευκαιρία να:

 • επανασυνδεθείτε με τους συμμαθητές σας και να δημιουργήσετε νέες επαφές
 • ενημερωθείτε για το πού βρίσκεται το σχολείο σήμερα και πώς προχωράει στο μέλλον
 • παρακολουθήσετε κάποιο από τα Masterclasses
 • διοργανώσετε τη συνάντηση της δικής σας τάξης
 • …και πολλά άλλα

Πάνω από όλα ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την επέτειο αποφοίτησης της τάξης σας!

Στην σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για την εκδήλωση:

Πρόγραμμα


Τάξεις του Pierce 1949-1959-1969

12:00 – 12:30 ­

Υποδοχή-Εγγραφή Τάξεων Αίθριο Εισόδου Pierce

Παρουσιάσεις ομίλων του Pierce:

 • Φωτεινές Ημέρες: Έκθεση Είσοδος Θεάτρου Pierce
 • Εικαστική έκθεση μαθητών προγράμματος ΙΒ – Διάδρομος πτέρυγας IB

12:30 – 13:30

 • Καλωσόρισμα – Θέατρο Pierce  
 • Ομάδα παραδοσιακών χορών Pierce Θέατρο Pierce

13:30 – 14:00

 • Περιήγηση στους χώρους του σχολείου Pierce

14:00 – 15:30

 • Γεύμα Καφετέρια Pierce

Τάξεις του Pierce 1979-1989-1999-2009-2019

16:00 – 17:30

 • Υποδοχή-Εγγραφή Τάξεων – Αίθριο Eισόδου Pierce
 • Παρουσιάσεις ομίλων του Pierce:
  • Pierce MakerSpace: Μαθητές του Pierce δημιουργούν – Pierce MakerSpace
  • Pierce Robotics Club: Ρομποτική στο Pierce: Περσεφόνη – Αυτοματοποιημένη Υδροπονική Καλλιέργεια – Αίθριο Καφετέριας Pierce
  • Pierce Solar Car Power: Ηλιακά Αυτοκίνητα Αίθριο Καφετέριας Pierce
  • Φωτεινές Ημέρες: Έκθεση – Είσοδος Θεάτρου Pierce
 • Περιήγηση στους χώρους του σχολείου – Pierce

17:30 – 18:30

 • Καλωσόρισμα Θέατρο Pierce 
 • Μουσική παράσταση μαθητών Pierce Θέατρο Pierce  

18:30 – 20:00

Παρουσιάσεις ομίλων Pierce
 • Forensics Club: Η Ρητορική που Κερδίζει Black box Theater
 • Pierce Robotics Club: Ρομποτική στο Pierce: Αυτοματοποιημένη Υδροπονική Καλλιέργεια Αίθριο Καφετέριας Pierce
 • Pierce Solar Car Power: Ηλιακό Αυτοκίνητο  Αίθριο Καφετέριας Pierce
Masterclasses

Θέμα Masterclasses: Eυζωία / εὖ ζῆν (Well – being)

1. Δημιούργησε την πραγματικότητα που αξίζει να ζεις

Ομιλήτρια: Κατερίνα Σολδάτου (Deree) – Constant Dreamer with a cause

Περιγραφή:

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι παίρνουν ρίσκα, αλλά παίρνουν πραγματικά ρίσκα ή απλά ακολουθούν κάποια πεπατημένη; Ζούμε σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει και κινείται, όπου η αυθεντικότητα και το ταλέντο πολλές φορές περιορίζονται. Σε αυτά τα πλαίσια, ποιος έχει πραγματικά τη δυνατότητα να κινηθεί έξω από το comfort zone; Oι άνθρωποι δεν πρέπει να σταματούν να εξελίσσονται και να αναζητούν τη γνώση. Δεν θα γίνουμε ποτέ τέλειοι, αλλά αξίζει να προσπαθούμε!

Βιογραφικό Ομιλήτριας:

Η Κατερίνα Σολδάτου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα της χρόνια στην Αγγλία. Έχει σπουδάσει Marketing στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree. Παράλληλα με τις γυμνασιακές και πανεπιστημιακές σπουδές, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον αθλητισμό, τον χορό (κλασικό μπαλέτο), τις πολεμικές τέχνες (kick boxing, taekwondo) και την ελεύθερη κατάδυση.

Ίδρυσε και διευθύνει τη Σχολή “Aerial ever After” που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) όπου, μετά από προσπάθεια ετών, κατάφεραν να αναδείξουν στην Ελλάδα τον άγνωστο μέχρι τότε “Εναέριο Χορό” (Aerial Dance). Ο Εναέριος Χορός καθώς και η μετεξέλιξή του σε “Extreme Aerial Dance”, δηλ. εναέριος χορός σε μεγάλα ύψη, υπό αντίξοες συνθήκες, παρουσιάστηκε σε πολλές ιστορικές Ελληνικές τοποθεσίες (Μετέωρα, Ισθμός Κορίνθου, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Φαράγγι του Βίκου, κλπ). H μεγάλη απήχηση που είχε ήταν η αιτία να γεννηθεί το project “Greece Has Soul” (Ελλάδα έχεις Ψυχή), ένα project που έχει στόχο την προβολή της χώρας, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος (σε συνεργασία με την Greenpeace).

Διάρκεια: 45 λεπτά
Ώρα έναρξης: 18:40 – 19:10
Αίθουσα: Αμφιθέατρο Pierce

2. H Αυτοδιαχείριση του Στρες για την Καλύτερη Αξιοποίηση των Φυσικών μας Δυνατοτήτων και την Ευζωία.

Ομιλήτριες: Dr. Ζέτα Πολυμενέα & Dr. Πέρσα Κυβέλου

Περιγραφή:

H αυτοδιαχείριση του στρες είναι απαραίτητη για την καλύτερη αξιοποίηση των φυσικών μας δυνατοτήτων και την ευζωΐα. Η σύγχρονη επιστημονική μέθοδος της βιοανάδρασης βοηθάει αποτελεσματικά στην βελτίωση της προσοχής, στη μείωση άγχους και στις μαθησιακές δυσκολίες.

Η μέθοδος βασίζεται στην ιατρική νευροφυσιολογία. Στο τέλος της παρουσίασης υπάρχει δυνατότητα για ζωντανή μέτρηση του στρες σε 5 συμμετέχοντες που θα δηλώσουν επιθυμία κατά την εγγραφή.

        

Μπορείς να ελέγχεις το στρες, αντί αυτό εσένα; Tο ανεξέλεγκτο στρες επιδρά αρνητικά στην υγεία, την απόδοση, την συμπεριφορά. Με την Βιοανάδραση (Biofeedback) παρατηρούμε τον εαυτό μας και «βλέπουμε» -με την βοήθεια ηλεκτρονικών συσκευών- τι πραγματικά αποτελεί στρες για εμάς, και ποιές λειτουργίες κυρίως επιβαρύνει.

Με βάση ακριβείς πληροφορίες (ανάδραση) και την καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας εξασκούμαστε ώστε να εκφράζεται ακέραιο το δυναμικό μας. Αλλάζουμε τις αντιδράσεις που συντελούν στο να νοσούμε, σωματικά ή ψυχοδιανοητικά. Η βιοανάδραση χρησιμοποιείται ευρέως, ενδεικτικά: στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω εργασιακού στρες, ή προεξεταστικού άγχους, καθώς και στην προετοιμασία ολυμπιακών ομάδων.. Περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΕΚΠΑ εξειδικευμένης επιμόρφωσης: “Coaching Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας.”

Βιογραφικό Ομιλητριών:

Dr. Ζέτα Πολυμενέα (Pierce ’79)

Η Dr. Ζέτα Πολυμενέα είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενική Ιατρός. Στην ιατρική της πρακτική επί 30 έτη έχει εντάξει και την Βιοανάδραση στην πρόληψη για την ολοκληρωμένη θεραπεία του ασθενή. Συνεργάσθηκε με το Cy-feed Biofeedback Centre σε προγράμματα βιοανάδρασης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες, με περαιτέρω επιμόρφωση στην αντιμετώπιση κρίσεων και την διαπραγμάτευση (University of Toronto). Έχει εκπονήσει και συμμετάσχει σε 21 επιστημονικές εργασίες και κλινικές μελέτες που παρουσιάσθηκαν σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, διοργανώσει και παρουσιάσει ενημερωτικές διαλέξεις για το κοινό σε θέματα υγείας, και σε διεπιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματιών υγείας. Πιστεύει πως το “ε ζν” είναι κατεξοχήν κοινωνικό.

Dr. Πέρσα Κυβέλου

Η Dr. Πέρσα Κυβέλου είναι γενική ιατρός, με ειδική εκπαίδευση στη μέθοδο της Βιοανάδρασης (Biofeedback) για τον έλεγχο του στρες, συγγραφέας επιστημονικού υλικού και εκπαιδεύτρια του ΕΚΠΑ στην εξειδικευμένη επιμόρφωση, σε δύο προγράμματα: στην Βιοανάδραση με τίτλο «Coaching, Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας» και στην Προηγμένη Ομοιοπαθητική Ιατρική με τίτλο «Φυσικές Ιατρικές και Συμπληρωματικές Θεραπείες». Έχει διατελέσει εισηγήτρια σε 45 συζητήσεις/παρουσιάσεις με θέματα υψηλού κοινωνικού ενδιαφέροντος, υπό την αιγίδα πολλών δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Διάρκεια: 45 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19:15 – 20:00
Αίθουσα: Αμφιθέατρο Pierce

3. Thrive - Ευεξία και αποδοτικότητα – Τhrive Global

Ομιλήτρια: Κατερίνα Τριβυζά (Deree ‘76) TBC

Περιγραφή:

H ευεξία και η υιοθέτηση συνηθειών που την ενισχύουν, είναι σημαντικό ζητούμενο της εποχής μας. Στο masterclass της Thrive Global θα μάθετε για το πώς η ευζωία ή το ε ζν επηρεάζει την αποδοτικότητά μας.

Η εταιρεία Thrive Global ιδρύθηκε στην Αμερική από την Arianna Huffington και ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα πρόσφατα. Αποστολή της είναι να τερματίσει την επιδημία του άγχους και της εξουθένωσης και να προάγει την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Βιογραφικό Ομιλήτριας:

Η Κατερίνα Τριβυζά είναι Διευθύντρια Εταιρικών Προγραμμάτων της Thrive Global Greece. Κατά τη διάρκεια της 37ετους εμπειρίας στον τομέα του HR, διετέλεσε Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Τράπεζα Eurobank και Γενική Διευθύντρια της Eurobank Business Services, ενώ εργάστηκε για 10 χρόνια στη Διεύθυνση Διεθνών Συμφωνιών στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέρα από την επαγγελματική της δραστηριότητα, για σειρά ετών υπήρξε μέλος επαγγελματικών οργανώσεων, όπως το CEO Clubs Greece ως Vice Executive President, ΕΑΣΕ, ΕΙΜΑΔ, ΤΗΓΕ, ΣΔΑΔΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια παρέχει και υπηρεσίες coaching και mentoring σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών.

Στον ελεύθερο της χρόνο διαβάζει αρχαία ελληνική φιλοσοφία και απολαμβάνει βόλτες στη φύση.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Ώρα έναρξης: 18:40 – 19:10
Αίθουσα: Pierce Faculty Lounge

4. Το Ιατρικό Τατουάζ που θεραπεύει την ψυχή και ολοκληρώνει την εικόνα

Ομιλήτρια: Έλενα Δασκαλοπούλου (Pierce’89)

Περιγραφή:

Σε ηλικία 35 ετών η Έλενα διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού. Θα μας μιλήσει για την διαδρομή έως την ίαση και την απόφαση της να γίνει Medical Tattoo Artist για να μπορεί να δίνει χαμόγελα στις γυναίκες που βίωσαν ό,τι κι εκείνη!

Βιογραφικό Ομιλήτριας:

Η Έλενα Δασκαλοπούλου έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Southeastern College. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο τμήμα Marketing σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το 2011 εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο Natural Enhancement Permanent Cosmetics και έλαβε πιστοποίηση για Cosmetic Areola and Nipple Restoration και Skin and Graft Camouflage. Εργάζεται ως Medical Tattoo Artist στην Αθήνα και συνεργάζεται με επιφανείς πλαστικούς χειρουργούς.

Διάρκεια: 30 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19:45 – 20:15
Αίθουσα: Pierce Faculty Lounge

5. Η Αναζήτηση της ευτυχίας

Ομιλήτρια: Χριστίνα Καραμπούλα (Deree’93)

Περιγραφή:

Η αναζήτηση και απόκτηση της ευτυχίας, απασχολεί το ανθρώπινο είδος από την απαρχή της ύπαρξης μας και η ίδια η ευτυχία καταγράφεται ως μία από τις σημαντικότερες ανθρώπινες ανάγκες.

 • Η ευτυχία είναι απόφαση
 • Η ευτυχία είναι στις μικρές χαρές της ζωής ή είναι παροδική και περιορίζεται σε μεμονωμένες στιγμές;
 • Η ευτυχία βρίσκεται στις ουσιαστικές σχέσεις; (σύμφωνα με έρευνα του Harvard, η οποία διεξάγεται τα τελευταία 75 χρόνια)

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συνδεθούμε και να συζητήσουμε σε μικρές ομάδες:

 • τι είναι ευτυχία για τον καθένα μας και αν είναι διαφορετική σε διαφορετικές ηλικίες
 • αν εξαρτάται όντως από τους άλλους γύρω μας – σημαντικούς ή μη-
 • ποια είναι η συνάρτησή της με την οικονομική επιτυχία ή την επαγγελματική
 • συνδέεται με την σωματική μας υγεία;

Βιογραφικό Ομιλήτριας:

Η Χριστίνα Καραμπούλα, είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια, πιστοποιημένη στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.

B.A. in Psychology από το Deree College.
Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών UCL/Institute of Education: Diploma in Education και M.A. in Psychology of Education.

Έχει εργασθεί στο EFTA (European Family Therapy Association)ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) τμήμα Εκπαίδευσης, στον Κυανού Σταυρό (ιδιωτική κλινική) και στην Ιόνιο Σχολή (Ιδιωτικό Σχολείο) ως σύμβουλος της Διεύθυνσης στο Νηπιαγωγείο.

Από το 2013 μέχρι σήμερα εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο: συνεδρίες ενηλίκων, ατομικές και ομαδικές (στα Ελληνικά και Αγγλικά).  Θεραπεία ζεύγους και οικογένειας.

Ήταν συνεργάτης επί σειρά ετών του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, με συνεδρίες Συμβουλευτικής σε δημότες. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά σχολεία, για σεμινάρια Ψυχο-εκπαίδευσης Δασκάλων και Νηπιαγωγών και για ομιλίες, στο σύλλογο γονέων, για το άγχος των παιδιών στις εξετάσεις και τους τρόπους διαχείρισής τους από τους γονείς.

Είναι μέλος του ΣΕΨ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων), της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνική Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας) και της EFTA (European Family Therapy Association).

Διάρκεια: 60 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19:15 – 20:15
Αίθουσα: Pierce Αίθουσα #400

20:00 – 21:00

 • Συνάντηση τάξεων Αίθριο Θεάτρου Pierce

21:00 – 24:00

 • Cocktail reception – Αίθριο Θεάτρου Pierce

Η ομάδα μας συνεργάζεται στενά με τις επιτροπές των τάξεων που αποτελούνται από δυναμικούς αποφοίτους και προσφέρουν εθελοντικά την πολύτιμη υποστήριξή τους και δίνουν το δικό τους στίγμα στη διοργάνωση. Μπορείτε να δηλώσετε και εσείς συμμετοχή στην επιτροπή της τάξης σας στέλνοντάς μας e-mail στο alumni@acg.edu.

Γραφείο Ανάπτυξης και Αποφοίτων
Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος


Υποστηρικτές