Reunions/Homecomings Αποφοίτων

Κάθε χρόνο διοργανώνονται επετειακά reunions για τις τάξεις του Pierce. Οι απόφοιτοι των τάξεων έχουν την ευκαιρία να επανασυνδεθούν τόσο με τους παλιούς συμμαθητές τους όσο και με το σχολείο, αλλά και να γιορτάσουν μαζί το γεγονός αυτό μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το γραφείο Ανάπτυξης και Αποφοίτων:

E-mail: alumni@acg.edu
Τηλέφωνο: 210 6009800, εσωτ. 1379

1o Pierce Homecoming Reunion

Το Σεπτέμβριο του 2019 εγκαινιάσαμε μια νέα παράδοση για τον εορτασμό της επετείου αποφοίτησης των τάξεων του Pierce, το Pierce Homecoming Reunion.

H εκδήλωση αφορούσε τον εορτασμό όλων των τάξεων με χρονιά αποφοίτησης που λήγει σε «9», ξεκινώντας από το 1949, ’59, ’69, ’79, ’89,’ 99, ’09. Για πρώτη φορά, συμμετείχαν και οι νέοι απόφοιτοι της τάξεως του 2019, οι οποίοι ήταν και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.
Δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης στο
ACG Connect.

Θυμηθήκαμε τα παλιά και δημιουργήσαμε νέες αναμνήσεις!

Το 1ο Pierce Homecoming Reunion πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 με μεγάλη επιτυχία! Οι Απόφοιτοι των τάξεων ’49, ΄59, ΄69, ΄79, ΄89, ΄99, ΄09 και ΄19 επέστρεψαν στο σχολείο τους και συναντήθηκαν με συμμαθητές και καθηγητές τους. Αυτή η εκδήλωση ήταν διαφορετική από κάθε άλλο reunion, ήταν μια γεμάτη, γιορτινή μέρα που είχε κάτι για όλους: Masterclasses από απόφοιτες του Pierce και του Deree, δραστηριότητες των τάξεων, παρουσιάσεις των ομίλων του Pierce,  πάρτι,  και άλλα.

Το πρώτο μέρος του Homecoming ήταν αφιερωμένο στις τάξεις του ’49, ’59 και ’69. Οι απόφοιτες εντυπωσιάστηκαν από τις αλλαγές τους σχολείου τους. Φανερά συγκινημένες, συναντήθηκαν και πάλι με παλιές συμμαθήτριες και θυμήθηκαν τα ανέμελα σχολικά τους χρόνια.  Μαθητές και καθηγητές του Pierce, μέλη της ομάδας του περιοδικού Sunny Days παρουσίασαν έκθεση με τίτλο «Αναδρομή στο παρελθόν» και πήραν συνεντεύξεις από απόφοιτες κατά τη  διάρκεια της ημέρας. Στη συνέχεια οι απόφοιτες συγκεντρώθηκαν στο Θέατρο όπου τις καλωσόρισαν, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner, ο Principal του Pierce, Eric Trujillo, και η Μαρία Λαϊνά, Διευθύντρια του Γραφείου Ανάπτυξης και Αποφοίτων. Οι καθηγήτριες Χαρά Τζαβέλα και Ρένα Ψαλτίδου μίλησαν για τις αναμνήσεις τους από το σχολείο. Οι απόφοιτες Μήνα Κατσαρέλη (Pierce ’47 και Pierce Upper ’49), Baidsar Mardikian-Gazerian (Pierce ’48 και Pierce Upper ’59), Μαργαρίτα Τριανταφυλλοπούλου-Μπαρζόκα (Pierce ’59) και Λούκα Κατσέλη (Pierce ’69) μίλησαν για το τι σήμαινε το σχολείο για εκείνες. Η ομάδα παραδοσιακών χορών του Pierce πρόσθεσε μια ευχάριστη νότα στη διοργάνωση την οποία διαδέχθηκε η «ξεχωριστή» ξενάγηση από τους Ambassadors του Pierce στους χώρους του σχολείου, που περιλάμβανε και τη νέα πτέρυγα ΙΒ, και ολοκληρώθηκε με γεύμα στην καφετέρια του Pierce. Ήταν μία αξέχαστη μέρα!

Το δεύτερο μέρος του Homecoming υποδέχτηκε τις τάξεις ’79, ’89, ΄99, ’09 και ’19. Οι Dr. David G. Horner, Eric Trujillo, Μαρία Λαϊνά και οι καθηγητές Γεωργία Μαρκέτος και Παναγιώτης Βασιλόπουλος καλωσόρισαν τους αποφοίτους στο θέατρο του Pierce. Οι όμιλοι χορωδίας και ορχήστρας  του Pierce έπαιξαν το «Hey Jude» και η μαθήτρια του Pierce, Εβελίνα Αντεμισάρη, έδωσε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ πιάνου. Οι απόφοιτοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαφορετικά Masterclasses με  θέμα την «Ευζωία», καθώς και παρουσιάσεις από ομίλους μαθητών του Pierce.

Η κορύφωση του Reunion ήταν το κοκτέιλ πάρτι στο αίθριο του Θεάτρου. Οι απόφοιτοι διασκέδασαν όχι μόνο με τους παλιούς συμμαθητές και καθηγητές τους αλλά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  απόφοιτους από άλλες χρονιές.

Εκ μέρους του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις επιτροπές Αποφοίτων των τάξεων που υποστήριξαν τη διοργάνωση και κυρίως την επιτροπή της τάξης του ’89 για την πολύτιμη βοήθεια και τον ενθουσιασμό τους καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Θερμές ευχαριστίες στις απόφοιτες Μπέσυ Αρβανιτάκη, Χριστίνα Βαρβέρη, Βίβιαν Θεοδωροπούλου, Έλενα Δασκαλοπούλου, Χριστίνα Κολόμβου και Βάνια Παπακωνσταντίνου. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις απόφοιτες του ’89:  Ορσαλία Παρθένη, η οποία  σχεδίασε το T-shirt του Ηοmecoming,  και την Τίνα Σταθοπούλου, συγγραφέα του βιβλίου Explore Athens, για την ευγενική παραχώρηση ποσοστού των πωλήσεων  για το  ταμείο Υποτροφιών του Pierce, καθώς και τη Σαλώμη Σταυρίδου για την προσφορά του παγωτού Kayak. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ομιλήτριες των Masterclasses: Κατερίνα Σολδάτου, Dr. Ζέτα Πολυμενέα, Dr. Πέρσα Κυβέλου, Κατερίνα Τριβυζά, Έλενα Δασκαλοπούλου και Χριστίνα Καραμπούλα. Ευχαριστούμε θερμά τους νέους απόφοιτους της τάξης του 2019 για τη θετική ενέργεια και τη  βοήθεια που πρόσφεραν εθελοντικά σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους καθηγητές του Pierce για τον χρόνο και την πολύτιμη υποστήριξή τους: Κατερίνα Τσιούφη, Ιωάννη Ζαχαρία, Σοφία Δημοπούλου, Μαρία Κόρδα, Ευαγγελία Νιάδα, Μαρία Λαδά, Χριστίνα Κορωναίου, Στυλιανό Κατσούλη, Φώτη Κατσοχρήστο, Δώρα Παναγοπούλου, Ορέστη Χατζηνάκη, Fern Δεληγιάννη, Tζίνη Δελιγιάννη, Χριστίνα Χρυσάκη, Lucy Hudson-Christidis, Δημήτρη Ιωάννου, Μαρία Σαλιάρη και Δάφνη Βλαχαντώνη. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε όλους τους αποφοίτους μας! #ACG Alumni We stay connected!


Recent Reunion Highlights

Reunion της τάξεως Pierce 1998

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 – 19:30, Pierce & Εστιατόριο Κήπος
Δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ

Reunion της τάξεως Pierce 2008

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 – 19:30, Θέατρο & Καφετέρια Pierce
Δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ

Reunion των τάξεων Pierce & Pierce Upper 1948-1958-1968

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 – 19:30, Θέατρο & Καφετέρια Pierce
Δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ

Reunion της τάξεως Pierce 1988

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 – 19:30, Θέατρο & Καφετέρια Pierce
Δείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ