Από τη Σμύρνη στο Παλαιό Φάληρο, στη συνέχεια στο Ελληνικό και από το 1965 στην Αγία Παρασκευή, το Pierce έχει αλλάξει πολλές φορές τοποθεσία, στη μακρά ιστορία των 145 χρόνων του. Πολλά από τα κτίρια που φιλοξένησαν τους μαθητές και το προσωπικό του έχουν καεί, βομβαρδιστεί ακόμη και κατεδαφιστεί. Ωστόσο, οι οραματιστές ηγέτες του Σχολείου και οι δάσκαλοι, μαθητές και μαθήτριες του διασφάλιζαν πάντα όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη του.

Το 2020, αναπτυξιακά σχέδια είχαν ως παράπλευρη συνέπεια την κατεδάφιση των κτιρίων του Pierce, στο Ελληνικό. Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, εξασφαλίσαμε τις προσόψεις τριών κτιρίων, πριν αυτά κατεδαφιστούν.

Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε τις προσόψεις των THE HILL HOUSE, THE BRISTOL HALL, THE ORLINDA CHILDS PIERCE COLLEGE στο Campus του Κολλεγίου. Για να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές μαθητριών και μαθητών θα θυμούνται και θα κρατήσουν ζωντανούς τους δεσμούς με το παρελθόν του Σχολείου.

Τους επόμενους μήνες, πρέπει να συγκεντρώσουμε 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση των προσόψεων και καλούμε απόφοιτες/ους και φίλους το Σχολείου να υποστηρίξουν την προσπάθεια μας.

Πιστοί στο πνεύμα και το motto του Σχολείου, σας καλούμε να γίνετε Πυλώνες/ Pillars του Pierce!

Περισσότερα για την καμπάνια εδώ 

Οι πλάκες των δωρικών και ιωνικών πυλώνων όπως θα φαίνονται στις προσόψεις του Ελληνικού, εδώ

Ακούστε την Έλλη Γιωτοπούλου Σισιλιάνου, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Pierce τα χρόνια του Ελληνικού να μιλάει για το Hill House.

 

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην Καμπάνια μας με μια δωρεά, ακολουθήστε τους συνδέσμους:
Δωρεά σε ευρώ
Δωρεά σε δολάρια

Όλοι οι δωρητές θα τύχουν σχετικής αναγνώρισης σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αλλά και στο ίδιο το Campus.