Από τη Σμύρνη στο Παλαιό Φάληρο, μετέπειτα στο Ελληνικό και από το 1965 στην Αγία Παρασκευή, το Pierce έχει αλλάξει τοποθεσίες πολλές φορές στην μακρά ιστορία των 145 χρόνων του. Πολλά από τα κτίρια που φιλοξένησαν τους μαθητές και το προσωπικό του έχουν καεί, βομβαρδιστεί, ακόμη και κατεδαφιστεί. Ωστόσο, οι οραματιστές ηγέτες του σχολείου και οι δάσκαλοι, μαθητές και μαθήτριες  του διασφάλιζαν πάντα όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη του.

Το 2020, αναπτυξιακά σχέδια εξανάγκασαν την κατεδάφιση των κτιρίων του Pierce στο Ελληνικό. Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε κομμάτι της ιστορίας μας, εξασφαλίσαμε τις προσόψεις τριών κτιρίων πριν κατεδαφιστούν.

Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε τις προσόψεις THE HILL HOUSE, THE BRISTOL HALL, THE ORLINDA CHILDS PIERCE COLLEGE στο Campus του κολλεγίου. Για να διασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές μαθητριών και μαθητών θα θυμούνται και θα συνδέονται με το παρελθόν του σχολείου.

Τους επόμενους μήνες, πρέπει να συγκεντρώσουμε 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση των Προσόψεων και καλούμε απόφοιτες/ους και φίλους το σχολείου να υποστηρίξουν την προσπάθεια μας.

Στο πνεύμα του σχολείου σας καλούμε να γίνετε Πυλώνες/ Pillars του Pierce!

Περισσότερα για την καμπάνια εδώ 

Οι πλάκες των δωρικών και ιωνικών πυλώνων όπως θα φαίνονται στις προσόψεις του Ελληνικού, εδώ

Ακούστε την Έλλη Γιωτοπούλου Συσιλιάνου, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Pierce τα χρόνια του Ελληνικού να μιλάει για το Hill House.

 

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην Καμπάνια μας με μια δωρεά ακολουθείστε τους συνδέσμους:
Δωρεά σε ευρώ
Δωρεά σε δολάρια

Όλοι οι δωρητές θα αναγνωριστούν δια μέσου έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων αλλά και στο Campus.