ΔΕΙΤΕ

Ανακοινώσεις Γυμνασίου

Υποδοχή νέων μαθητών του Γυμνασίου

Η Μαθητική Κοινότητα Γυμνασίου του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος οργανώνει εκδήλωση για την υποδοχή - καλωσόρισμα των μαθητών της Α' Γυμνασίου, καθώς και των νέων μαθητών της Β' και Γ' Γυμνασίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:30, στο Θέατρο του Σχολείου μας, όπου οι νέοι μαθητές και οι Γονείς τους θα γνωρίσουν τον Πρόεδρο του Κολλεγίου, τον Γενικό Διευθυντή του Pierce και τα μέλη της Διεύθυνσης Γυμνασίου. Οι μαθητές θα γνωρίσουν, επίσης, τον Καθηγητή/τρια Σύμβουλο του τμήματός τους και τους συμμαθητές τους και, στη συνέχεια, θα περιηγηθούν στους χώρους του Σχολείου για να καταλήξουν στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου θα παραλάβουν φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια που τα παιδιά θα βρίσκονται στις τάξεις με τους Καθηγητές τους (19:30 - 20:30), η Σύμβουλος Ψυχολόγος του Σχολείου, Δρ. Νεκταρία Γληνού, θα ενημερώσει τους Γονείς, στο Θέατρο, για την "Ομαλή μετάβαση των μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον".  

Παρακαλούμε τους μαθητές μας να βρίσκονται στο Σχολείο στις 18:15, το αργότερο

Πιστεύουμε ότι παρόμοιες συναντήσεις συμβάλλουν καθοριστικά στην ευκολότερη προσαρμογή των νέων μαθητών στη σχολική κοινότητα και με χαρά θα σας καλωσορίσουμε, μαθητές και Γονείς, στην οικογένεια του Κολλεγίου.

Έναρξη σχολικού έτους 2018-19

Τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19, για το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB DP του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος θα ξεκινήσουν την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:30 και θα ακολουθήσει ο Αγιασμός. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έως τη λήξη των μαθημάτων, στις 15:30. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών που χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, θα γίνει με τα κανονικά δρομολόγια. Την ίδια μέρα (Τρίτη 11/9) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Προγράμματος Απογευματινών Δραστηριοτήτων.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας και σας περιμένουμε με χαρά, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Από τη Διεύθυνση Γυμνασίου

Ενημερωτικές συναντήσεις με τους Γονείς των μαθητών του Γυμνασίου

Η διαρκής συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Διοίκησης, Διεύθυνσης, Διδασκόντων και Γονέων θέτει τις βάσεις για την ακαδημαϊκή εξέλιξη και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε σε συνάντηση με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Γυμνασίου του Pierce, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα, κατά τάξη:

Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Α΄ ΓυμνασίουΔευτέρα 17 Σεπτεμβρίου
Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Β΄ ΓυμνασίουΤετάρτη 19 Σεπτεμβρίου
Ενημέρωση Γονέων των μαθητών της Γ΄ ΓυμνασίουΔευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 17:00 έως 19:00, στο Θέατρο του Pierce, και θα υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης εντός του Κολλεγίου.

Η σπουδαιότητα των θεμάτων και το κοινό ενδιαφέρον μας για την πρόοδο των παιδιών μας καθιστούν την παρουσία σας απαραίτητη.

____________________________________________________________________________________________________

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

Εκπαιδευτικό ταξίδι  - Συμμετοχή στους Δ' Αγώνες Λόγου

Το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος οργανώνει εκπαιδευτικό ταξίδι μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στη Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή στους Δ' Αγώνες Λόγου, που οργανώνει το Κολλέγιο Anatolia, από 2 έως 4 Μαρτίου 2018. Οι προδιαγραφές της εκδρομής αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Β'  Αθήνας και κατατέθηκαν στο σχολείο τρεις (3) σφραγισμένες, έντυπες προσφορές, έως τη λήξη της προθεσμίας. Στη συνέχεια, συνεκλήθη η οριζόμενη από την Υ.Α. 33120/ΓΔ4 (ΦΕΚ 681, 6 Μαρτίου 2017) επιτροπή, η οποία μελέτησε τις προσφορές και επέλεξε το ταξιδιωτικό γραφείο Kefi S.A. για την οργάνωση της εκδρομής, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα προσφορά, από άποψη τιμής και ποιότητας υπηρεσιών. Ακολουθούν όλες οι προσφορές και το Πρακτικό αξιολόγησης & επιλογής:

Kefi S.A.  Manessis Connection Πρακτικό Αξιολόγησης & Επιλογής

Διήμερη εκδρομή στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων

Το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος οργανώνει διήμερη εκδρομή των μαθητών του Γυμνασίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμματών, από Πέμπτη 1 έως και Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018. Οι προδιαγραφές της εκδρομής αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Β'  Αθήνας και κατατέθηκαν στο σχολείο σφραγισμένες, έντυπες προσφορές, ανά προορισμό, έως τη λήξη της προθεσμίας. Στη συνέχεια, συνεκλήθη η οριζόμενη από την Υ.Α. 33120/ΓΔ4 (ΦΕΚ 681, 6 Μαρτίου 2017) επιτροπή, η οποία μελέτησε τις προσφορές και επέλεξε το ταξιδιωτικό γραφείο Happy Days για την οργάνωση της εκδρομής στους Δελφούς, το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis για την οργάνωση της εκδρομής στο Ναύπλιο, το ταξιδιωτικό γραφείο Travel Mall για την οργάνωση της εκδρομής στην Πάτρα και το ταξιδιωτικό γραφείο Kefi S.A. για την οργάνωση της εκδρομής στο Ξυλόκαστρο, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα προσφορά, από άποψη τιμής και ποιότητας υπηρεσιών. Ακολουθούν όλες οι προσφορές και το Πρακτικό αξιολόγησης & επιλογής για καθεμιά:

Προσφορές Δελφοί Πρακτικό Δελφοί

Προσφορές Ναύπλιο Πρακτικό Ναύπλιο

Προσφορές Πάτρα Πρακτικό Πάτρα

Προσφορές Ξυλόκαστρο Πρακτικό Ξυλόκαστρο

Αθλητική αποστολή στο τουρνουά ΑΙΓΑΙΟ (Θεσσαλονίκη)

Το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος οργανώνει αθλητική αποστολή των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου, στη Θεσσαλονίκη, από Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έως και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2017, για συμμετοχή στο αθλητικό τουρνουά ΑΙΓΑΙΟ, που οργανώνει το Κολλέγιο Anatolia. Οι προδιαγραφές της εκδρομής αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Β'  Αθήνας και κατατέθηκαν στο σχολείο τέσσερις (4) σφραγισμένες, έντυπες προσφορές, έως τη λήξη της προθεσμίας. Στη συνέχεια, συνεκλήθη η οριζόμενη από την Υ.Α. 33120/ΓΔ4 (ΦΕΚ 681, 6 Μαρτίου 2017) επιτροπή, η οποία μελέτησε τις προσφορές και επέλεξε το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis για την οργάνωση της εκδρομής, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα προσφορά, από άποψη τιμής και ποιότητας υπηρεσιών. Ακολουθούν όλες οι προσφορές και το Πρακτικό αξιολόγησης & επιλογής:

Manessis Connection Vlassopoulos @holidays Πρακτικό

Ενημέρωση  Γονέων και Κηδεμόνων από τους Καθηγητές

Η αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία με τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών αποτελεί όχι μόνο σημαντική προτεραιότητα και συνιστώσα της ποιότητας της εκπαίδευσης που προσφέρει το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος αλλά και στοιχείο της κουλτούρας του Σχολείου μας. 

Η επικοινωνία αυτή συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο και την ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών μας καθώς και στην έγκαιρη αντιμετώπιση και την πρόληψη των παραγόντων που επηρεάζουν τη φοίτηση, την παρουσία και τη ζωή των μαθητών μας στο Σχολείο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι προγραμματισμένες συναντήσεις των διδασκόντων με τους Γονείς και Κηδεμόνες, οι οποίες, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18, θα γίνουν ως εξής: 

Α. Επίδοση ελέγχων και ενδιάμεσες απογευματινές ενημερώσεις
Γυμνάσιο: 

Ενδιάμεση ενημέρωση: Τρίτη 14 Νοεμβρίου (16:30–18:30)
Επίδοση ελέγχων Α τετραμήνου: Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου (14:30–18:30)

Β. Εβδομαδιαία ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων
Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Με στόχο τη βελτίωση της διαδικασίας των εβδομαδιαίων συναντήσεων ενημέρωσης Γονέων από τους Διδάσκοντες, δημιουργήθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στην είσοδο του Θεάτρου.

Στο χώρο αυτό οι Γονείς θα μπορούν να συναντούν τους καθηγητές, τις ίδιες ημέρες και ώρες που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Τα μέλη των Διευθύνσεων και  ορισμένοι διδάσκοντες του ΙΒ θα συνεχίσουν να συναντούν τους Γονείς στα γραφεία τους και στο ΙΒ Faculty Room, αντίστοιχα. Δείτε το νέο πρόγραμμα.

Όπως είναι φυσικό, τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, παρουσιάζεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους Γονείς να συναντήσουν τους Καθηγητές των παιδιών τους και να ενημερωθούν. Για το λόγο αυτό, για το διάστημα από 16 Οκτωβρίου έως και 28 Νοεμβρίου, οι Καθηγητές Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία), Τεχνολογίας και Πληροφορικής, οι οποίοι πιθανόν να μην προλαβαίνουν να ενημερώσουν όλους τους Γονείς, καθώς διδάσκουν σε πολλά τμήματα, θα δέχονται, όσους Γονείς δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν εντός της προβλεπόμενης περιόδου, την ώρα του γεύματος (13:35-14:05).

Ειδικότερα, οι Γονείς των νέων μαθητών μας θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι, κατά την προσέλευσή σας στο Σχολείο, θα πρέπει να σημειώνετε το όνομά σας στις καταστάσεις των Καθηγητών που ενδιαφέρεστε να δείτε. Οι καταστάσεις θα βρίσκονται αναρτημένες στους χώρους που δέχονται οι Καθηγητές

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σερβία - ανταλλαγή με σχολείο του Βελιγραδίου

Η Διεύθυνση Γυμνασίου προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής ομάδας μαθητών του Γυμνασίου στη Σερβία (Βελιγράδι). Οι προδιαγραφές της εκδρομής αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Β' Αθήνας και κατατέθηκαν 3 σφραγισμένες προσφορές. Συγκροτήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο Επιτροπή, η οποία αποφάσισε και επέλεξε την προσφορά του τουριστικού γραφείου KEFI, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή. Ακολουθούν όλες οι προσφορές και το πρακτικό αξιολόγησης και επιλογής:

Kefi              Axos             Manessis             Πρακτικό

Όμιλοι Γυμνασίου - εντός του σχολικού προγράμματος

Στην πρωτοπορία της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκονται οι σχολικοί όμιλοι αθλητικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, αλλά και ειδικών εκπαιδευτικών ενδιαφερόντων, που δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ταλέντα τους. Συγχρόνως εκφράζουν τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες μέσα στο πνεύμα της συλλογικής εργασίας. 

Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κολλεγίου, Γυμνασίου και Λυκείου, καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό ομίλων, που λειτουργούν με αντίστοιχους καθηγητές – συμβούλους, σε ειδικά αφιερωμένη ώρα, μέσα στο σχολικό πρόγραμμα (κάθε 2η Τετάρτη 5η περίοδος). Οι όμιλοι αυτοί, είτε συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους για αρκετά χρόνια, είτε δημιουργούνται καινούργιοι κάθε χρονιά, δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και καθηγητές ν΄ ασχοληθούν με κάτι αγαπημένο και ξεχωριστό.

Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία των ομίλων, που και φέτος θα λειτουργούν κάθε Τετάρτη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου θα επιλέξουν ανάμεσα σε περίπου 50 διαφορετικούς ομίλους, Τέχνης, Αθλητισμού, Λόγου, Επιστήμης κ.ά., που θα λειτουργούν με υπεύθυνους Καθηγητές, σε ειδικά αφιερωμένη ώρα, μέσα στο σχολικό πρόγραμμα (6η περίοδος της Τετάρτης, κάθε εβδομάδα)..

Η επιλογή του ομίλου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές, θα γίνει τις επόμενες μέρες, εντός του σχολικού ωραρίου, σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα, στα εργαστήρια Πληροφορικής. Οι μαθητές θα επιλέξουν έως 4 ομίλους (με τη σειρά που προτιμούν) και θα μπορούν να ζητήσουν αλλαγή εντός 15 ημερών από την έναρξη λειτουργίας των Ομίλων.

Όμιλοι Γυμνασίου 2017 -18