ΔΕΙΤΕ
Βασική αποστολή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι η συμβολή στην πρόοδο της Ελλάδας και της παγκόσμιας κοινότητας, μέσα από τη διδασκαλία, τις υποτροφίες, την υπέρβαση και την παροχή υπηρεσιών, αξίες ριζωμένες στην αμερικανική εκπαιδευτική παράδοση. Η επίτευξη αυτής της αποστολής δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των αποφοίτων και των φίλων του Κολλεγίου που μοιράζονται μαζί μας την πεποίθηση ότι οι άξιοι μαθητές και σπουδαστές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση, στην Ελλάδα. Στην πορεία των 140 χρόνων της ιστορίας του, με τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές της, το Κολλέγιο όχι μόνο επέζησε αλλά άκμασε και επέκτεινε τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους μαθητές και τους φοιτητές του. Ελπίζω ότι κι εσείς θα συμβάλετε σε αυτή την προσπάθεια και θα βρείτε τρόπους να υποστηρίξετε τους νέους του σήμερα και του αύριο.
Η δωρεά σας θα αποτελέσει ένα ανεκτίμητο παράδειγμα, που θα ακολουθήσουν και άλλοι. 
Φιλανθρωπία - τόσο η λέξη όσο και η έννοια - έχουν ελληνική καταγωγή αλλά είναι βαθιά ριζωμένες και στην αμερικανική κοινωνία. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι το πλήθος των δωρεών, μεγάλων και μικρών, που προέρχονται από Αμερικανούς, κάθε φορά που μια καταστροφή πλήττει την πατρίδα τους ή άλλο μέρος του κόσμου. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ιδρύθηκε από Αμερικανίδες ιεραποστόλους και φιλανθρώπους που πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των νεαρών Ελληνίδων. Σήμερα, στον πολύπλοκο, σύγχρονο κόσμο μας, τον οποίο θα θεωρούσαν αδιανόητο οι ιδρυτές του, το Κολλέγιο βασίζεται και στην οικονομική υποστήριξη των αποφοίτων και των φίλων του. Συνεχίζει την ιστορική πορεία του, ως ένας τόπος όπου καθένας από μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, με τη φιλάνθρωπη στάση του.
Εύχομαι να συμβάλετε κι εσείς και να συνεισφέρετε στην ανάπτυξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

PresidentΒασική αποστολή του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι η συμβολή στην πρόοδο της Ελλάδας και της παγκόσμιας κοινότητας, μέσα από τη διδασκαλία, τις υποτροφίες, την υπέρβαση και την παροχή υπηρεσιών, αξίες ριζωμένες στην αμερικανική εκπαιδευτική παράδοση. Η επίτευξη αυτής της αποστολής δε θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των αποφοίτων και των φίλων του Κολλεγίου, που μοιράζονται μαζί μας την πεποίθηση ότι οι άξιοι μαθητές και σπουδαστές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση, στην Ελλάδα. Στην πορεία των 140 χρόνων της ιστορίας του, με τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές της, το Κολλέγιο όχι μόνο επέζησε αλλά άκμασε και επέκτεινε τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους μαθητές και τους φοιτητές του. Ελπίζω ότι κι εσείς θα συμβάλετε σε αυτή την προσπάθεια και θα βρείτε τρόπους να υποστηρίξετε τους νέους του σήμερα και του αύριο.

Η δωρεά σας θα αποτελέσει ένα ανεκτίμητο παράδειγμα, που θα ακολουθήσουν κι άλλοι. 

David G. Horner
Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος


Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε κι εσείς να συνεισφέρετε στους σκοπούς του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος εδώ