ΔΕΙΤΕ

Pierce Ambassadors - "Not to be served but to serve"

October 18, 2017

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Pierce, 86 μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο Σώμα των Ambassadors και έλαβαν τιμητικές διακρίσεις από τον Principal Eric Trujillo και τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Γεώργιο Βακερλή.  

Ambassadors

Οι μαθητές – πρεσβευτές (Ambassadors) του σχολείου, υποδέχονται τους επισκέπτες και τους προσκεκλημένους, ξεναγούν τους Γονείς ή άλλους επισήμους στους χώρους του σχολείου και βοηθούν στην οργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων του Κολλεγίου. Διαθέτουν χρόνο εντός του προγράμματός τους αλλά και αρκετά Σαββατοκύριακα για τις ανάγκες του Κολλεγίου και, ταυτόχρονα, παραμένουν συνεπείς στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, προϋπόθεση απαραίτητη για τη συμμετοχή τους στο σώμα.

Ambassadors

Οι σημαντικότερες από τις εκδηλώσεις, στις οποίες οι Ambassadors προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι το Discover Pierce, το Model United Nations, το Young Business Talents, τα Reunions των αποφοίτων, η Βραδιά Βραβείων (Award Night), η Αποφοίτηση (Commencement), καθώς και οι μαθητικοί διαγωνισμοί και οι ημερίδες που φιλοξενεί το Κολλέγιο.

Ambassadors

Οι Ambassadors υπηρετούν με ενθουσιασμό το motto του Κολλεγίου "Non ministrari sed ministrare - να μην υπηρετείσαι αλλά να υπηρετείς" και εκδηλώνουν έμπρακτα την αγάπη τους για το Σχολείο.

Εκπαιδευτική ανταλλαγή με το σχολείο "Rudjer Boskovic" του Βελιγραδίου

November 6, 2017

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου ομάδα μαθητών του Γυμνασίου του Pierce, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, αναχώρησαν για το Βελιγράδι, ανταποδίδοντας την επίσκεψη της αντίστοιχης ομάδας του ιδιωτικού σχολείου "Rudjer Boskovic” από τη Σερβία, που είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και το Pierce, την άνοιξη, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών "Αθήνα – Βελιγράδι: ιστορία και αρχιτεκτονική των πόλεων". Οι μαθητές του σερβικού σχολείου φιλοξενήθηκαν πέρσι από συμμαθητές τους του Κολλεγίου, που τους παρουσίασαν την ιστορία και την αρχιτεκτονική της Αθήνας. 

Serbia Exchange

Με την άφιξή τους στην πρωτεύουσα της Σερβίας έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος και κατευθύνθηκαν στα σπίτια όπου φιλοξενήθηκαν. Το πρώτο βράδυ, διοργανώθηκε προς τιμή των φιλοξενουμένων δείπνο με θέμα το Halloween. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν σερβικά εδέσματα και χόρεψαν ελληνικούς και σερβικούς χορούς.

Serbia Exchange

Την επόμενη μέρα, οι Έλληνες μαθητές ξεναγήθηκαν στο σχολείο, έμαθαν για την ιστορία του και έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στη συνέχεια, περπάτησαν στην πόλη του Βελιγραδίου, επισκέφθηκαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το Βασιλικό και το Λευκό παλάτι, καθώς και τον πύργο Avala Tower, από τον οποίο θαύμασαν τη θέα του Βελιγραδίου. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, οι μαθητές επισκέφθηκαν αξιοθέατα της πόλης, όπως το Σερβικό Κοινοβούλιο, την Εθνική Τράπεζα της Σερβίας, την κατοικία της Πριγκίπισσας Ljubica, τον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και το εμπορικό κέντρο “Rajiceva”. Στο Κοινοβούλιο, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεδρίαση της Ολομέλειας και να γνωρίσουν τον Αντιπρόεδρο του Σερβικού Κοινοβουλίου και τον Υπουργό Παιδείας της Σερβίας, πρώην Γενικό Διευθυντή του σχολείου "Rudjer Boskovic”.

Serbia Exchange

Οι ξεναγήσεις συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα, το Μουσείο “Nikola Tesla”, το φρούριο του Βελιγραδίου Kalemegdan και τον πύργο Neboisa. Στον πύργο αυτό φυλακίστηκε και θανατώθηκε από τους Τούρκους ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της ελληνικής επανάστασης του 1821, Ρήγας Φεραίος. Το Σάββατο, τελευταία ημέρα της εκπαιδευτικής εκδρομής, οργανώθηκε αποχαιρετιστήριο δείπνο – κρουαζιέρα για τους μαθητές των δύο σχολείων, διαπλέοντας τον ποταμό Σάβα, περνώντας κάτω από τις φωτισμένες γέφυρες που συνδέουν το παλαιό με το νέο Βελιγράδι, δοκιμάζοντας σερβικούς μεζέδες, ακούγοντας μουσική και χορεύοντας σερβικούς και ελληνικούς χορούς.

Serbia Exchange

Η μέρα του αποχαιρετισμού ήταν, όπως πάντα, πολύ δύσκολη. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, Έλληνες και Σέρβοι, ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες και τη φιλοξενία αλλά και λυπημένοι που ο χρόνος πέρασε τόσο γρήγορα, συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο "Nikola Tesla" του Βελιγραδίου, απ’ όπου αναχώρησαν για την Αθήνα. Μαθητές, γονείς και καθηγητές αποχαιρετίσθηκαν, προγραμματίζοντας την επόμενη συνάντηση και εκπαιδευτική δράση. 

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους φίλους μας από τη Σερβία για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους. Ραντεβού στην επόμενη εκπαιδευτική ανταλλαγή!

Εορτή της Σημαίας και παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

October 29, 2017

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Pierce η Εορτή της Σημαίας, όπου παραδόθηκε η σημαία στους σημαιοφόρους της φετινής χρονιάς και απονεμήθηκαν τα Αριστεία και τα Βραβεία Προόδου του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και τιμητικές διακρίσεις σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. 

Εορτή της Σημαίας

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Παρέλαση

Τα δύο αγήματα, Γυμνασίου και Λυκείου, παρέλασαν με υπερηφάνεια, πίσω από τους δύο σημαιοφόρους, τους παραστάτες και τις σημαίες με το έμβλημα του Κολλεγίου, ενώ το ρυθμό έδινε η μπάντα του Σχολείου.

Παρέλαση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Pierce, δίνοντας ένα δυναμικό και υπερήφανο παρόν, παρουσίασαν άψογους σχηματισμούς και επιβεβαίωσαν την πίστη και τον σεβασμό στα εθνικά ιδεώδη.

Παρέλαση

Θεατρική παράσταση με σκοπό την πρόληψη του καπνίσματος

November 4, 2017

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγή Υγείας & Περιβάλλοντος, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου παρακολουθήσαν τη θεατρική παράσταση "Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο", της Δήμητρας Μπουσίου. Το έργο παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα "Καρυδότσουφλο" και αποτελεί μέρος του Προγράμματος Πρόληψης Καπνίσματος "ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ" της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ένα Πρόγραμμα που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Πάρε Ανάσα

Πρόκειται για μια συμβολική ιστορία με τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.

Μετά την παράσταση, ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές του έργου, για να γίνουν κατανοητά τα μηνύματα που εκπέμπει και ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή των μαθητών μας και το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Πάρε Ανάσα

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

October 3, 2017

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΙΒ συμμετείχαν σε αθλητικές εκδηλώσεις και δράσεις, που προετοίμασε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής, στο πλαίσιο του εορτασμού της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Ο φετινός θεματικός άξονας ήταν: "Αθλούμαι, Χαρά-ΖΩ το Μέλλον".

Σε αυτό το πλαίσιο οργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες και δράσεις (παιχνίδια ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, πρόγραμμα pilates, παραδοσιακών χορών και περπάτημα στο βουνό) και ομιλίες από αθλητές του στίβου και του ποδοσφαίρου, όπως ο ποδοσφαιριστής και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004, κ. Παναγιώτης Φύσσας, ο αθλητής του στίβου και Πανελληνιονίκης στο δρόμο μετ' εμποδίων, κ. Περικλής Ιακωβάκης και η αθλήτρια και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Γυναικείας Καλαθοσφαίρισης κα. Εβίνα Μάλτση.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις εμπειρίες τους από τον αθλητισμό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, έδωσαν μαθήματα ζωής στους μαθητές μας και απάντησαν σε πολλά ερωτήματα.

Εκλογές Μαθητικών Συμβουλίων (5μελή - 15μελές) Γυμνασίου

October 12, 2017

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και φέτος, η  Μαθητική Κοινότητα του Γυμνασίου του Pierce ολοκλήρωσε τις εκλογές τόσο των 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων όσο και του 15μελούς.

Elections GymElections Gym

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου διεξήχθησαν οι εκλογές για τους αντιπροσώπους κάθε τμήματος του Γυμνασίου και, ακριβώς μία εβδομάδα μετά, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, διεξήχθη η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων στο 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Γυμνασίου.

Elections GymElections Gym

Από τους 50 υποψηφίους φέτος εξελέγησαν οι 15 πρώτοι σε ψήφους, με σκοπό να οργανώσουν και να ενισχύσουν το έργο της Μαθητικής Κοινότητας του Γυμνασίου.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα 5μελή Μ.Σ. της Α' Γυμνασίου, της Β' Γυμνασίου και της Γ' Γυμνασίου. Το 15μελές Μ.Σ. του Γυμνασίου αποτελούν οι εξής μαθητές:

15member Gymnasium

Ευχόμαστε σε όλους μια εποικοδομητική χρονιά με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις!

Προληπτική Παρέμβαση για το Κάπνισμα, για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου

October 20, 2017

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο του μαθήματος "Αγωγή Υγείας και Περιβάλλοντος", οι μαθητές όλων των τμημάτων της A΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν προληπτική παρέμβαση για το Κάπνισμα, συμμετέχοντας στο βιωματικό πρόγραμμα HEART "Μαθαίνω να μην καπνίζω", ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, με σκοπό την πρόληψη του καπνίσματος.

Smoking Gymnasium

Ομιλήτριες ήταν η κα. Μαρίνα Δέμη, Msc, Βιολόγος, υπεύθυνη υλοποίησης των προληπτικών παρεμβάσεων για το κάπνισμα του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμεριακνικού Κολλεγίου Ελλάδος και η κα. Βάσω  Ευαγγελοπούλου, PhD, Πνευμονολόγος και Εντατικολόγος, πρώην Διευθύντρια του Ερυθρού και Κυανού Σταυρού και νυν Σύμβουλος των Ερευνητικών Προγραμμάτων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας. 

Smoking Gymnasium

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν, βιωματικά, για ποικίλα θέματα, όπως: οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, η εξάρτηση από το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού, οι αιτιολογικοί παράγοντες έναρξης του καπνίσματος -δίνοντας έμφαση στην επιρροή της παρέας και της διαφήμισης - και η ανάληψη προσωπικής ευθύνης για την προστασία του εαυτού μας από τη συγκεκριμένη εξάρτηση.

Βράβευση 32 χαρισματικών παιδιών του Pierce από το "CTY Greece"!

October 19, 2017

Tο Σάββατο 7 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του "CTY Greece" (Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα παιδιά), στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν με το "CTY Greece Talent Search Award"  32 μαθητές και μαθήτριες του Pierce (από τους 38 που έλαβαν μέρος, συνολικά) για την υψηλή τους επίδοση στα τεστ αξιολόγησης της ακαδημαϊκής χρονιάς 2016-17. 

Ο διαγωνισμός, που γίνεται για την ανάδειξη των χαρισματικών παιδιών, τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και δημιουργήθηκε μέσα από τη σύμπραξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Anatolia της Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Το CTY Greece προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με περιέργεια και δίψα για μάθηση, να καλλιεργήσουν τις ακαδημαϊκές τους δεξιότητες μέσω εξωσχολικών καινοτόμων προγραμμάτων (Διαδικτυακά, Σαββατοκύριακου και Θερινά) που υποστηρίζονται από σημαντικό αριθμό υποτροφιών. 

Οι 32 βραβευθέντες μαθητές μας είναι: Χριστιάννα Αλτάνη, Αλκμήνη Αραβαντινού, Αναστασία Μπάρλα, Δήμητρα Μπάρλα, Αθηνά - Μαρία Δημητρακοπούλου, Ελευθερία Γάτσιου, Χρήστος Γκάζγκας, Σωτήριος Κάκος, Λυδία Καλαϊτζιδάκη, Ειρήνη Κοντοβουνήσιου, Ευθυμία Λειβαδίτη, Δανάη Λεβή, Βασιλική - Μαρία Λουκάκη, Εμμανουήλ Μόσχος, Ανδρέας Μουρλάς, Δημήτριος Παλάσκας, Αντώνιος Παναγάκος, Λουκία Παπαευθυμίου, Γεώργιος Πλουμής, Έλλη Ριζούλη, Αναστασία Ρόκομα, Ελευθερία Σαφαρίκα, Ιωάννα Σαπουνάκη, Στέλλα Σαπουνάκη, Χριστίνα Σέρβου, Δανάη Σιδηροφάγη, Κωνσταντίνος Σπαρτάλης, Αθανάσιος - Νικόλαος Στάμου, Κλέα Τρυφώνη, Αθηνά Βάλτα, Νικόλαος Βιτωράκης και Μαρία Βλάχου. Στο θερινό πρόγραμμα του CTY έλαβαν μέρος οι 9 από τους διακριθέντες. 

Το Pierce, σε συνεργασία με το Κολλέγιο Anatolia, θα αποτελέσει και φέτος (για 2η χρονιά) εξεταστικό κέντρο για τον διαγωνισμό του Κέντρου CTY Greece, με στόχο τη συμμετοχή μαθητών μας σε εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου. Το Pierce θα προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές του να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε ένα οικείο και γνώριμο περιβάλλον και τους προτρέπει να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό CTY Greece, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και επενδύοντας σε αυτές.

Λεπτομέρειες για τα προγράμματα, τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού και τους όρους συμμετοχής εδώ.

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων από τους Διδάσκοντες (σε νέο χώρο από 20 Νοεμβρίου)

November 17, 2017

Με στόχο τη βελτίωση της διαδικασίας των εβδομαδιαίων συναντήσεων ενημέρωσης Γονέων από τους Διδάσκοντες, δημιουργήθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος, στην είσοδο του Θεάτρου. Στο χώρο αυτό οι Γονείς θα μπορούν να συναντούν τους καθηγητές, τις ίδιες ημέρες και ώρες που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Τα μέλη των Διευθύνσεων και  ορισμένοι διδάσκοντες του ΙΒ θα συνεχίσουν να συναντούν τους Γονείς στα γραφεία τους και στο ΙΒ Faculty Room, αντίστοιχα. Δείτε το νέο πρόγραμμα.

Η επικοινωνία των Γονέων και Κηδεμόνων με τους Καθηγητές συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο και την ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών, καθώς και στην έγκαιρη αντιμετώπιση και την πρόληψη των παραγόντων που επηρεάζουν τη φοίτηση, την παρουσία και τη ζωή των μαθητών μας στο Σχολείο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι προγραμματισμένες συναντήσεις των διδασκόντων με τους Γονείς και Κηδεμόνες, οι οποίες, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18, θα γίνουν ως εξής: 

Α. Επίδοση ελέγχων και ενδιάμεσες απογευματινές ενημερώσεις
Γυμνάσιο:

Ενδιάμεση ενημέρωση: Τρίτη 14 Νοεμβρίου (16:30–18:30)
Επίδοση ελέγχων Α τετραμήνου: Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου (14:30–18:30)

Λύκειο:
Ενδιάμεση ενημέρωση: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου (16:30–18:30)
Επίδοση ελέγχων Α τετραμήνου: Τρίτη 6 Φεβρουαρίου (14:30–18:30) 

Β. Εβδομαδιαία ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων
Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και ξεκίνησαν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου. 

Όπως είναι φυσικό, τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, παρουσιάζεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους Γονείς να συναντήσουν τους Καθηγητές των παιδιών τους και να ενημερωθούν. Για το λόγο αυτό, για το διάστημα από 16 Οκτωβρίου έως και 28 Νοεμβρίου, οι Καθηγητές Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία), Τεχνολογίας και Πληροφορικής, οι οποίοι πιθανόν να μην προλαβαίνουν να ενημερώσουν όλους τους Γονείς, καθώς διδάσκουν σε πολλά τμήματα, θα δέχονται, όσους Γονείς δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν εντός της προβλεπόμενης περιόδου, την ώρα του γεύματος (13:35-14:05).

Ειδικότερα, οι Γονείς των νέων μαθητών μας θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι, κατά την προσέλευσή σας στο Σχολείο, θα πρέπει να σημειώνετε το όνομά σας στις καταστάσεις των Καθηγητών που ενδιαφέρεστε να δείτε. Οι καταστάσεις θα βρίσκονται αναρτημένες στους χώρους που δέχονται οι Καθηγητές.

Race for the Cure - Untouchables team

October 2, 2017

Την 1η Οκτωβρίου 2017 μαθητές, φοιτητές και καθηγητές του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος έτρεξαν στο Race for the Cure, Άλμα Ζωής, με τους UNTOUCHABLES, την ομάδα της ΄Εμμας Βερνίκου (PC 2010) που το 2016 κέρδισε το 1ο βραβείο για την Ατομική  Πρωτοβουλία. 

Race for the Cure

Ταυτόχρονα, η κοινότητα του Κολλεγίου στήριξε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, www.pamemmazi.org που ιδρύθηκε το 2017, στη μνήμη της Έμμας και σύμφωνα με την επιθυμία της, με στόχο να οργανώνει προγράμματα δημιουργικών δραστηριοτήτων για ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους, μέσα σε όμορφα διαμορφωμένους χώρους νοσοκομείων, δίνοντας έμφαση στην συνέχιση και την κανονικότητα της ζωής, και συγχρόνως να καταρρίψει τον κοινωνικό στιγματισμό που περιβάλλει τον καρκίνο.

Race for the Cure