ΔΕΙΤΕ

Συνάντηση των μαθητών της Α' Γυμνασίου με τη συγγραφέα Λίνα Λυχναρά

April 17, 2018

Κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Α' Γυμνασίου συναντήθηκαν με τη συγγραφέα κ. Λίνα Λυχναρά, της οποίας το βιβλίο "Διπλό χτύπημα" είχαν διδαχθεί, στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας. 

Lyxnara

Οι μαθητές συζήτησαν με την κ. Λυχναρά διάφορα θέματα που αφορούσαν την υπόθεση του βιβλίου και τη διαδικασία της συγγραφής και, στη συνέχεια, συμμετείχαν σε βιωματική δράση, κατά την οποία κλήθηκαν οι ίδιοι να δημιουργήσουν τη δική τους αστυνομική ιστορία.

Εργαστήρι Αγιογραφίας για τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου

April 18, 2018

Στις 16, 17 και 18 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος μια σειρά 10 μαθημάτων Αγιογραφίας.

Agiografia

Η κ. Ιωάννα Βογιατζή μίλησε στα παιδιά για τη βυζαντινή αγιογραφία και τους κανόνες που τη διέπουν, για τις βασικές αρχές και την εικαστική φιλοσοφία της ορθόδοξης εικονογραφίας, καθώς και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μιας αγιογραφίας. Βοήθησε τους μαθητές, με υπομονή και μεράκι, να κατανοήσουν την τεχνική της αγιογράφησης και στη συνέχεια, να ζωγραφίσουν τα ίδια τα παιδιά - πάντα με την καθοδήγησή της και τη βοήθειά της - μια πραγματική εικόνα! 

Agiografia

"International Competition for Young Debaters" στην Οξφόρδη για 4 μαθητές του Pierce!

May 17, 2018

Τέσσερις μαθητές του Pierce, ταξίδεψαν στην Οξφόρδη προκειμένου να λάβουν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Αγγλικής Ρητορικής Νέων (International Competition for Young Debaters), από την Πέμπτη 26 έως το Σάββατο 29 Απριλίου 2018.

Οι μαθητές του Pierce Ανδρέας Ανδριόπουλος (Α' Λυκείου), Σπύρος Κοντός, Μαριλένα Χατζηκώστα και Νικόλας Βιτωράκης (και οι 3 από τη γ' Γυμνασίου) προκρίθηκαν στο Διεθνή Διαγωνισμό, μετά τη διάκρισή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, υπό την αιγίδα της Panhellenic Forensics Association, που διεξήχθη τον Φεβρουάριο. 

Oxford

Φθάνοντας στην Οξφόρδη, στις 26 Απριλίου, οι μαθητές παρακολούθησαν ένα εργαστήρι που είχαν οργανώσει φοιτητές της Οξφόρδης, με θέμα τη Βρετανική Κοινοβουλευτική Επιχειρηματολογία και τη φοιτητική ζωή στο κορυφαίο πανεπιστήμιο. Το ίδιο βράδυ, παρακολούθησαν το φημισμένο Thursday Evening Debate στο Ρητορικό Όμιλο της Οξφόρδης, όπου διακεκριμένοι ομιλητές συζητούν και διαπραγματεύονται θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Oxford

Η Παρασκευή ξεκίνησε με μία εκπληκτική, δίωρη ξενάγηση στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εντυπωσιακό campus του Magdalen College, τις βιβλιοθήκες του, την εκκλησία και το πάρκο με τα ελάφια. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν τις αίθουσες του Μουσείου Ιστορίας των Επιστημών, είδαν το μαυροπίνακα του Αϊνστάιν και έπαιξαν κυνήγι θησαυρού στο Ashmolean Museum. Το ίδιο βράδυ, οι μαθητές  παρακάθισαν σε επίσημο δείπνο που οργανώθηκε προς τιμήν τους, στο Ρητορικό Όμιλο της Οξφόρδης.

Το Σάββατο 28 Απριλίου, οι μαθητές μας έλαβαν μέρος στο Διεθνή Τελικό, όπου, αρχικά, επιχειρηματολόγησαν σε 4 προκριματικούς γύρους. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν τους Ημιτελικούς και τον Τελικό του Διαγωνισμού Ρητορικής, για τη διεκδίκηση της 1ης θέσης. Οι φετινοί νικητές ήταν η ομάδα από το Χονγκ Κονγκ.

1η θέση στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής Toyota Dream Car

May 16, 2018

Ο μαθητής της γ' Γυμνασίου του Pierce Αλέξανδρος Παναγιώτης Καραθανάσης κατέκτησε την 1η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό της Toyota "My Dream Car" - Το αυτοκίνητο των ονείρων μου, με το έργο του "Πετώντας στον Έβδομο Ουρανό"

Toyota dream car

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, μαθητές και μαθήτριες του Pierce έλαβαν μέρος με τις ιδέες και τις ζωγραφικές του συνθέσεις στο Διεθνή Διαγωνισμό. Ο Αλέξανδρος Παναγιώτης κέρδισε το 1ο Βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 12 - 15 ετών. Στον περσινό διαγωνισμό, ο Αλέξανδρος Παναγιώτης είχε κερδίσει το 3ο βραβείο στην ίδια κατηγορία. 

Δείτε περισσότερα στη σελίδα της Toyota.

Το Pierce υιοθετεί σχολείο στη Μιανμάρ, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του κ. Ο. Κυριακόπουλου

April 22, 2018

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έγινε ανάδοχος ενός σχολείου στην πόλη Hway Hwe της Myanmar (πρώην Βιρμανία) της ΝΑ Ασίας, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, επίτιμου προέδρου του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) και μέλους του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Myanmar school

Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε μέσω του Διεθνούς Οργανισμού UWS (United World Schools), με τη μεσολάβηση της Vice President for Public Affairs, κ. Κλώντιας Καρύδη, που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του Κολλεγίου. Η χώρα και το σχολείο επελέγησαν από τον Principal του Pierce, Mr. Eric Trujillo, που θα είναι και ο σύνδεσμος (in-school Champion).

Myanmar school

Η δωρεά του κ. Κυριακόπουλου ανέρχεται στο ποσό των $10.000 για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 και η συμφωνία υπογράφτηκε μεταξύ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και του UWS, το Νοέμβριο του 2017. Από την επόμενη κιόλας ημέρα ξεκίνησε μια συνεχής ενημέρωση από το σχολείο της Μιανμάρ (skype meetings και emails), σχετικά με την πρόοδο των μαθητών, τις δράσεις τους, καθώς και τα προγράμματα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στη χώρα (UWS in Myanmar, Water, Education, Case study - Thyda)

Myanmar schoolMyanmar school

Το σχολείο είναι δημοτικό, άνοιξε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2017 και αναπτύσσεται ταχύτατα. Λειτουργεί πρωί και απόγευμα, φοιτούν σε αυτό περίπου 100 μαθητές και ηλεκτροδοτείται με ηλιακή ενέργεια. Τα μαθήματα των παιδιών αφορούν θέματα υγείας, αθλητισμού αλλά και αμιγώς εκπαιδευτικά (γραφή, ανάγνωση, αριθμητική, γνώσεις για τα ζώα και τα φυτά κ.ά.)

Myanmar school

3ο Φεστιβάλ "Ημέρες Τέχνης": Η Γυναίκα στο χρόνο και την Τέχνη

April 21, 2018

Πιστό στην πολύχρονη παράδοσή του, το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος  οργάνωσε και φέτος το 3ο Φεστιβάλ "ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ", στις 23, 24 και 25 Απριλίου (09:00-15:30), στις εγκαταστάσεις του (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή), με θέμα "Η γυναίκα στο χρόνο και την Τέχνη".

Φέτος, στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερες από 30 σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις,  χορό και τραγούδι, βίντεο, εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής. Στόχος είναι η επαφή των μαθητών με τις Τέχνες, είτε ως δημιουργών είτε ως ευαίσθητου και εξοικειωμένου με την Τέχνη κοινού. Από την τρέχουσα σχολική χρονιά, το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια προσπάθεια να απολαύσουν τους καρπούς της Τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας πλατύτερα κοινωνικά σύνολα.  

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, 19:00-21:30, παρουσιάστηκαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) δύο από τις θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ: "Κλυταιμνήστρας Όψεις", σε κείμενα του Ι. Καμπανέλλη και της Μ. Γιουρσενάρ (Θεατρική Ομάδα "ειΣαγωγή"), και "Γυναικών Λόγοι", σε κείμενα του Σοφοκλή και του Ευριπίδη (Όμιλος ΗΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ του Pierce-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος).

Βρείτε το πρόγραμμα εδώ.

Ομάδα μαθητριών του Γυμνασίου στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας

March 28, 2018

Ομάδα μαθητριών του Γυμνασίου του Pierce, έλαβε μέρος με εργασίες - παρουσιάσεις στο 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας "Η Θεολογία διαλέγεται με το σύγχρονο κόσμο", που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 17 και 18 Μαρτίου 2018.

Theological

Περισσότεροι από 150 μαθητές και μαθήτριες, και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, υπέβαλαν ατομικές ή ομαδικές εργασίες, με επιβλέπουσα καθηγήτρια τη Θεολόγο, κ. Χρυσούλα Μπαραμπούτη. Οι εργασίες μπορούσαν να έχουν τη μορφή ψηφιακής αφήγησης, ηλεκτρονικού προγράμματος παρουσίασης (PPT), ταινίας μικρού μήκους, ποιήματος, μουσικής σύνθεσης και ερμηνείας τραγουδιού, μακέτας, έργου ζωγραφικής, κολάζ, παραμυθιού, video – ντοκιμαντέρ.

Theological

Από τις εργασίες αυτές επελέγησαν έξι, για να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας:

  1. Τραγούδι "Θεολογία και Οικολογία", που συνέθεσε και ερμήνευσε η Αριάδνη Παπούλη, του α΄ 5 Γυμνασίου, (ακούστε το)
  2. Μακέτα της Ελεάνας Σαΐτη, του α΄ 5 Γυμνασίου,
  3. Παρουσίαση σε πρόγραμμα παρουσίασης PPT, της Φωτεινής Σφακιανάκη, του α΄ 5 Γυμνασίου,
  4. Ποίημα του Μάριου Παπασωτηρίου, του α΄ 8 Γυμνασίου 
  5. Ομαδική εργασία με θέμα "Μοναχισμός", των μαθητριών του β' 2 Γυμνασίου, Σοφιάννας Βασιλογιαννακοπούλου, Βάλιας Καραμούζη, Ειρήνης Κοντοβουνήσιου και Ελεάννας Μπουρή και 
  6. Ομαδική εργασία με θέμα "Θρησκεία και Επιστήμη" των μαθητριών του γ' 9 Γυμνασίου, Βικτώριας Αρβανιτάκη, Βασιλικής Λαζαράκου και Αφροδίτης Μαθιού.

Theological

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

Theological

Φιλικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας μαθητών του Γυμνασίου

March 16, 2018

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, διοργανώθηκαν Φιλικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίαςστο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων "Παλλάδιο", στη Βάρη.

Φιλικοί Επιχειρηματολογίας

Στους Αγώνες συμμετείχαν οι Όμιλοι Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας των Γυμνασίων του Pierce, του Παλλαδίου και του Πειραματικού Αθηνών. Η εμπειρία ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη για τους μαθητές - μέλη των Ομίλων, που στελέχωσαν μεικτές ομάδες και συμμετείχαν σε τρεις Αγώνες. Σε όλους τους μαθητές χορηγήθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα και το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 28 και 29 Απριλίου, στο Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά.

Φιλικοί Επιχειρηματολογίας

Ενημέρωση για σπουδές στο Deree, για πλήρη ή παράλληλη φοίτηση (26 Μαρτίου)

March 20, 2018

Δευτέρα 26 Μαρτίου, 13:30-15:30

Deree – Upper Level Library

Σε περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες: Κατερίνα Γάκη, Senior Manager

Office of Admissions, Deree – Τhe American College of Greece, 210 600 9800 (ext. 1411)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

13:30-14:30  ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ DEREE (Upper Level Library, Deree) Γιατί το Deree είναι η επένδυση που αξίζει; Παρακολουθήστε μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του Deree για την ακαδημαϊκή του ποιότητα, τα δίδακτρα, την οικονομική στήριξη και τις υποτροφίες, τις επαγγελματικές ευκαιρίες και τις φοιτητικές υπηρεσίες που προσφέρονται.

ΤΟ DEREE ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (Upper Level Library, Deree)  Απόφοιτοι του Pierce μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τις σπουδές τους στο Deree.

14:30-15:30  ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (Upper Level Library, Deree) Γνωρίστε και μιλήστε με εκπροσώπους του Deree και τους υπεύθυνους εγγραφών, σε μια φιλική συνάντηση με σνακ και αναψυκτικά.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα ηλεκτρονικά και στείλτε τη στο [email protected]

Πρόκριση στη 2η φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Στατιστικής

March 10, 2018

Οι δύο από τις τρεις ομάδες των μαθητών του Γυμνασίου (αποτελούμενες από 6 μαθητές και μαθήτριες της γ' Γυμνασίου) που έλαβαν μέρος στον "Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Στατιστικής" της ΕΛΣΤΑΤ, προκρίθηκαν στη 2η φάση

Οι ομάδες αποτελούνται από τους εξής μαθητές:
Ομάδα Α:  Θεόδωρος Ιακώβου,  Ελίνα Μπιμπίρη και Αντωνία Σταματέλλου,
Ομάδα Β:  Ελεάνα Σκαφίδα, Ξένια Γιαγλή και Νίκος Βιτωράκης.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Στατιστική

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα", διοργανώνει, για πρώτη φορά, "Διαγωνισμό στη Στατιστική". Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις. Οι τρεις ομάδες με τις υψηλότερες βαθμολογίες από τον Εθνικό Διαγωνισμό Στατιστικής θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής, ο οποίος διοργανώνεται από τη Eurostat.