ΔΕΙΤΕ

Στην κορυφή η ομάδα Bellatrix του Pierce στο Διαγωνισμό Young Business Talents 2017-18

April 20, 2018

Την 1η θέση στον Εθνικό Τελικό του Διαγωνισμού Young Business Talents κατέκτησε η ομάδα Bellatrix του Pierce, ανάμεσα σε 75 ομάδες από όλη την Ελλάδα! 

Young Business Talents

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2018 και έλαβαν μέρος δύο ομάδες από το Pierce: η Bellatrix, που αποτελείται από τους μαθητές της Γ' Λυκείου Βασίλη Δελάλη, Χριστιάννα Διονυσοπούλου και Ιωάννη Καφίρη και η ομάδα Dermacare που αποτελείται από τους μαθητές της Α' Λυκείου Νεφέλη Γκιόλμα, Κασσιανή Συρίγου και Μαίρη Δουφεξή

Young Business Talents

Το Διεθνές Πρόγραμμα Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας Young Business Talents απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, διοργανώθηκε για 5η χρονιά στην Ελλάδα και στοχεύει στην ανάδειξη των κορυφαίων μαθητικών επιχειρήσεων της χρονιάς. Έλαβαν μέρος 260 μαθητές Λυκείων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δημιούργησαν εικονικές επιχειρήσεις, τις διοίκησαν με επιτυχία και έλαβαν κρίσιμες αποφάσεις σε όλους τους τομείς (παραγωγή, χρηματοοικονομικά, πωλήσεις, marketing, ανθρώπινο δυναμικό).

Young Business Talents

Η Bellatrix αναδείχθηκε στην 1η θέση, βάσει της συνολικής "εταιρικής κερδοφορίας" της και, στη συνέχεια, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Τελικό του Προγράμματος. 

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

April 4, 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια, καθώς και το Πρόγραμμα των Εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων.

Πανελλαδικές

Πανελλαδικές

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2018-19 ορίζεται το διάστημα από την Τρίτη 19-6-2018 μέχρι και την Παρασκευή 29-6-2018.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Μαθητές του Pierce στο Πανεπιστήμιο για προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων

March 27, 2018

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 οι μαθητές Ρωμανός Γκίννερουπ, Άρης Σιώτης, Βασίλης Βογιατζής, Αχιλλέας Μοσχάκος και Γιώργος Σαζακλής, μέλη του Ομίλου Πυρηνικής Φυσικής του Pierce, συμμετείχαν στα Masterclasses 2018 που οργανώθηκαν από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα διήρκεσε 9 ώρες και οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις διακεκριμένων καθηγητών του Τμήματος Φυσικής, να επεξεργαστούν πραγματικά δεδομένα από το CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πυρηνική Έρευνα) και να συζητήσουν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματά τους, με μαθητές άλλων χωρών μέσω skype, στο τέλος του προγράμματος.

Κάθε χρόνο, περίπου 13 000 μαθητές Λυκείου από 52 χώρες επισκέπτονται για μία ημέρα ένα από τα 215 Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα της περιοχής τους, με σκοπό να λύσουν τα αινίγματα της Φυσικής των σωματιδίων. Ομιλίες από ερευνητές - επιστήμονες επεξηγούν και αναλύουν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας που αφορούν τα στοιχειώδη σωματίδια και τις μεταξύ τους δυνάμεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να επεξεργαστούν πραγματικά πειραματικά δεδομένα, από πειράματα φυσικής σωματιδίων.

Στο τέλος της ημέρας, όπως γίνεται σε κάθε διεθνή συνεργασία, οι συμμετέχοντες μαθητές συνδέονται, μέσω διαδικτύου, και συζητούν τα αποτελέσματά τους και την εμπειρία τους.

6 μαθητές του Pierce στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

March 30, 2018

Ο Κωνσταντίνος Σπάρταλης, ο Κυριάκος Στρατάκος, ο Χρήστος Γκλέζος και ο Γιάννης Χατζηβέρογλου (μαθητές του Λυκείου), καθώς και ο Παναγιώτης Γκουβέλης και ο Αλέξης Παπαδόπουλος- Σιούντρης (μαθητές του Γυμνασίου) προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής!

Οι επιτυχόντες μαθητές της τελικής φάσης θα συγκροτήσουν τις Ελληνικές εθνικές ομάδες Πληροφορικής που θα συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στα εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και καλή επιτυχία!

Ακαδημαϊκές Υποτροφίες για υποψηφίους μαθητές της Α' Λυκείου

April 5, 2018

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η Διοίκηση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αποφάσισε να χορηγήσει τρεις (3) ακαδημαϊκές υποτροφίες σε υποψήφιους μαθητές της Α’ Λυκείου, βάσει της επίδοσής τους σε γραπτή δοκιμασία στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με το εισαγωγικό διαγώνισμα στην Αγγλική Γλώσσα, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018. Την ημέρα αυτή, όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην Αγγλική Γλώσσα (10:00-11:00) και, στη συνέχεια, όσοι επιθυμούν, θα εξεταστούν για τις ακαδημαϊκές υποτροφίες από 12:00 έως 14:00. 

Οι μαθητές που επιθυμούν να διεκδικήσουν ακαδημαϊκή υποτροφία θα εξεταστούν στις γνώσεις που απέκτησαν στα δύο γνωστικά αντικείμενα (Νέα Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά), κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο. Στη Νέα Ελληνική Γλώσσα οι μαθητές θα απαντήσουν σε θέματα κατανόησης κειμένου και παραγωγής λόγου. Στα Μαθηματικά η εξέταση θα περιλαμβάνει κατανόηση και επίλυση προβλημάτων, ερωτήσεις κλειστού τύπου ή και διατύπωση αιτιολόγησης και μαθηματικού συλλογισμού.

Κάθε ένα από τα δύο γνωστικά αντικείμενα θα βαθμολογηθεί με άριστα το 100. Οι δύο υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία (άθροισμα των βαθμών στα Αγγλικά, στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά) θα λάβουν ολική υποτροφία (100% των διδάκτρων), με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογία τους θα είναι μεγαλύτερη από 90/100 σε κάθε γνωστικό αντικείμενο και στο εισαγωγικό διαγώνισμα Αγγλικών. Ένας υποψήφιος, με την αμέσως επόμενη βαθμολογία, θα λάβει μερική υποτροφία (50% των διδάκτρων).

Οι ακαδημαϊκές υποτροφίες διατηρούνται για τρία χρόνια (έως την αποφοίτηση κάθε μαθητή από το Γενικό Λύκειο ή το ΙΒ), με την προϋπόθεση διατήρησης της άριστης επίδοσης (Γενικός Μέσος Όρος κάθε σχολικού έτους μεγαλύτερος από 18/20) και διαγωγή «Εξαιρετική».

Την Αίτηση Εισαγωγής Υποψηφίου, καθώς και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο Εξετάσεις Εισαγωγής.

Πρώτες θέσεις και διακρίσεις στους Δ' Αγώνες Λόγου

March 26, 2018

Oι μαθητές του Ομίλου Ρητορικής του Pierce έλαβαν μέρος στους Δ' Αγώνες Λόγου, που διοργάνωσε το Κολλέγιο Anatolia, στη Θεσσαλονίκη, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου 2018.

Η μαθήτρια της Α' Λυκείου Μάγδα Ντάκου κατέκτησε το 1ο Βραβείο στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης. Η ομάδα των Διττών Λόγων που αποτελούνταν από τις μαθήτριες Καλλιρρόη Μαλτά, Φιλιώ Γενναράκη και Μάγδα Ντάκου κατέκτησε την 1η θέση στη Γενική κατάταξη των Διττών Λόγων ενώ στη γενική κατάταξη του Αυθόρμητου Λόγου αναδείχθηκε η μαθήτρια Φιλιώ Γενναράκη.

Η μαθήτρια Μαρία Κόλλια έλαβε εύφημο μνεία στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου, όπου επίσης διακρίθηκαν οι μαθήτριες Κωνσταντίνα-Ελένη Τσάμπρα και Καλλιρρόη Μαλτά.

Αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (2018-19), Ένταξη Σχολών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

April 2, 2018

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19. Δείτε το ΦΕΚ 1123 (27 Μαρτίου 2018).

Επίσης, με το ΦΕΚ 982 (20 Μαρτίου 2018) έγινε ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (που προέκυψε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) στα 4 Επιστημονικά Πεδία. 

2nd ACGMUN - 2η επιτυχημένη διοργάνωση από τους μαθητές του Pierce (16 - 18 Μαρτίου 2018)

March 18, 2018

Ο Όμιλος MUN του Pierce διοργάνωσε για 2η χρονιά το Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (2nd ACGMUN), από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή  18 Μαρτίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ACGMUN

Δείτε την Έγκριση Διοργάνωσης του 2ου ACGMUN από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, καθώς και Πληροφορίες για το Συνέδριο.

Παγκοσμιοποίηση, Ισότητα, Σταθερότητα, Περιβάλλον, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πολιτισμός ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που πρωταγωνίστησαν στην ατζέντα του Συνεδρίου, σε Επιτροπές, όπως: Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πολιτισμού, Πολιτικών Υποθέσεων και Αποαποικιοποίησης, Περιβάλλοντος, Νομικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και θεσμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Διεθνές Δικαστήριο. 

acgmun

Συνολικά, έλαβαν μέρος πάνω από 300 μαθητές από 20 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ολλανδία, Τουρκία, Ινδία και Κύπρος), εκπροσωπώντας σε σύνολο 54 χώρες, με την καθοδήγηση 36 καθηγητών - συμβούλων. Οι μαθητές του Pierce συμμετείχαν σε όλες τις Επιτροπές, οργάνωσαν το Συνέδριο και προσέφεραν, εθελοντικά, τις υπηρεσίες τους και τις τρεις ημέρες: 

Γενικός Γραμματέας: Μιχαήλ Μόσχος
Γραμματέας, Υπεύθυνη Επιτροπών:  Σοφία Χαβελέ Δασταμάνη

Αξιωματούχοι στα Συμβούλια και τις Επιτροπές του ΟΗΕ:
Πέλια Μαντέλη, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, Δημήτρης Μπέης και Μαρία Κόλλια

Αξιωματούχοι εκτός Συμβουλίων του ΟΗΕ: 
Βασίλης Στραβουδάκης, Γεωργία Καποπούλου, Καλλιρρόη Μαλτά και Ελευθέριος Στάικος

acgmun

Βραβεύσεις, Τιμητικές Διακρίσεις: 
Καλύτερη Εκπρόσωπος GA4 (Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων): Άννα Μικρού
Καλύτερη Εκπρόσωπος GA6 (Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων): Ευελίνα Μαυροπούλου
Τιμητική Διάκριση (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας): Ιωάννα Ανθούλη
Καλύτερη Εκπρόσωπος (Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων): Μαρίλια Παυλίδου
Τιμητική Διάκριση (Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων): Εμμέλεια Κοκολάκη
Τιμητική Διάκριση (Επιτροπή Περιβάλλοντος): Αλοΐς Στραβουδάκη
Τιμητική Διάκριση (Συμβούλιο Ασφαλείας): Σπύρος Κοντός
Καλύτερη Δικαστής, Τιμητική Διάκριση (Διεθνές Δικαστήριο): Πέννυ Αργύρη

acgmun

Ο Όμιλος MUN, είναι ένας από τους πάνω από 60 μαθητικούς ομίλους του Pierce και συμμετέχει δυναμικά από το 2013 με την παρουσία του, σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πολύ επιτυχημένη φετινή διοργάνωση του Pierce αξιοποιεί όχι μόνο την πείρα και τις υποδομές αλλά και την ανθρωποκεντρική παράδοση του Σχολείου, που διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο σε ανθρωπιστικές κρίσεις της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 

acgmun

Τα Μαθητικά Συνέδρια Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (MUN) αποτελούν μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, καθώς τους ενθαρρύνουν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με σημαντικές πτυχές της επικαιρότητας και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, ωα αυριανοί πολίτες του κόσμου. Παράλληλα, δίνουν την ευκαιρία για ανάπτυξη δεξιοτήτων λόγου, ρητορικής και επιχειρηματολογίας, ακονίζουν τις δεξιότητες στη διπλωματία και φέρνουν κοντά μαθητές από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά περιβάλλοντα και χώρες. 

acgmun

Είναι ένας πολυετής θεσμός που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1920 και προσφέρει στους μαθητές τη μοναδική ευκαιρία να λειτουργήσουν ως διπλωμάτες - εκπρόσωποι χωρών και να επιχειρήσουν να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, μέσα από την πολιτική οπτική κάθε χώρας. 

Επίσκεψη από το Lawrenceville School, New Jersey, USA.

March 8, 2018

Αντιπροσωπεία μαθητών από το Lawrenceville School των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, επισκέφθηκε το Pierce, στις 8 Μαρτίου 2018, γνώρισε μαθητές μας και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Τους 15 μαθητές (ηλικίας 17 έως 18 ετών) και τους 2 καθηγητές - συνοδούς υποδέχθηκαν  μαθητές του τμήματος ΙΒ1 με ομάδα μαθητών της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι ήταν και οι οικοδεσπότες.

Σε αίθουσα του IB DP του Pierce, όλοι μαζί παρακολούθησαν ένα μάθημα Μαθηματικών, στην Αγγλική γλώσσα, από την Καθηγήτρια Σ. Κάντα, που συμπεριλαμβάνεται στην ύλη και των δύο χωρών, για την προτελευταία τάξη του Λυκείου (11th Grade). Οι μαθητές και των δύο χωρών παρουσίασαν τα σχολεία τους, την καθημερινή ζωή, τις εμπειρίες τους, καθώς  και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από αυτά.

Lawrenceville

Τα παιδιά συνομίλησαν, φωτογραφήθηκαν, αντήλλαξαν εμπειρίες και λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης και περπάτησαν μαζί στους χώρους του Σχολείου (τάξεις, εργαστήρια, γήπεδα). Στη συνέχεια, οι μαθητές από το Lawrenceville, με τη συνοδεία δύο Ambassadors, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Deree και γευμάτισαν με ομάδα φοιτητών.

Ο όμιλος Internet of Things με Arduino και Raspberry Pi στην ΕΡΤ

March 29, 2018

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου, οι 20 μαθητές της Α Λυκείου, μέλη του Ομίλου "Internet of Things με Arduino και Raspberry Pi", παρουσίασαν τη δουλειά τους, στην εκπομπή "Πρώτη Είδηση" της ΕΡΤ-1 .

Οι μαθητές συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαίρη Πολλάλη, εξήγησαν τη λειτουργία και τους στόχους του Ομίλου, καθώς το ρόλο του κάθε μέλους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων. Τους συνόδευαν ο υπεύθυνος του Ομίλου κ. Νίκος Βασιλάκος και ο καθηγητής Πληροφορικής του Pierce, κ. Φώτης Κατσοχρήστος. 

Η παρουσίαση άρχισε και τελείωσε με επίδειξη των δυνατοτήτων του ρομπότ που δημιούργησαν οι μαθητές!

Internet of Things

Ο Όμιλος εισάγει τους μαθητές στον μαγικό κόσμο και τις λειτουργίες του Internet of Things (IoT), με στόχο να δημιουργήσουν διασυνδέσεις επικοινωνίας του εικονικού με τον φυσικό κόσμο και την υλοποίηση του smart home (έξυπνο σπίτι). Αφού γνωρίσουν την απλότητα των λειτουργιών και εξοικειωθούν με το υλικό σε επίπεδο hardware και software, οι μαθητές κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τις δικές τους έξυπνες διασυνδέσεις, με ασπίδες επέκτασης (shields), σενσοράκια (sensors) και ψηφιακές πύλες επικοινωνίας.