ΔΕΙΤΕ

2ος Μαθητικός Διαγωνισμός στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

January 9, 2018

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προκηρύσσουν το "2ο Μαθητικό Διαγωνισμό στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία".

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας από τους μαθητές και η γνωριμία τους με περισσότερα έργα του αρχαιοελληνικού λόγου, ώστε να αντιληφθούν τη διαχρονικότητα νοημάτων και αξιών και να συνειδητοποιήσουν ότι η νέα ελληνική έχει τις ρίζες της στην αρχαία και αποτελεί εξέλιξη και συνέχειά της. Επιπλέον, επιδιώκεται να κατανοήσουν οι μαθητές ότι η πνευματική δημιουργία των αρχαίων Ελλήνων συνδέεται άρρηκτα με το νεοελληνικό πολιτισμό και ότι  συνέβαλε στη θεμελίωση του ευρωπαϊκού και γενικότερα του δυτικού πολιτισμού.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης των Γενικών Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας,  η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική και  απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων – κηδεμόνων.  Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές που συμμετέχουν. 

Ως ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού ορίζεται το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018,  10:00 - 12:00 και ως εξεταστικό κέντρο ορίζεται το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή). 
Υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού είναι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και ο Διευθυντής του Λυκείου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Την ημέρα του Διαγωνισμού, οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος μέχρι τις 09:30, έχοντας μαζί τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και 2 στυλό μαύρου ή μπλε χρώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαγωνισμό, τον τύπο των ερωτήσεων, την ύλη, τη βαθμολόγηση, καθώς και την Οργανωτική, την Επιστημονική Επιτροπή, την Ομάδα εργασίας και τη Γραμματειακή υποστήριξη, δείτε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού
Έγκριση διοργάνωσης από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι τρεις (3) μαθητές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευτούν με βιβλία, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Οι δέκα (10) μαθητές με την αμέσως επόμενη βαθμολογία στην κατάταξη θα λάβουν Τιμητική Διάκριση. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν Έπαινο  Συμμετοχής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μαθητών θα γίνονται μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, από το σύνδεσμο "Μαθητικοί Διαγωνισμοί", μέχρι την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μαρία Κουτούση, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας (τηλ. 210 6015475, grekth@dide-v-ath.att.sch.gr), στον κ. Ιωάννη Τσατάλη, από το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (τηλ.210 6009800 εσωτ. 1169 και 1170, itsatalis@acg.edu) ή να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες: http://dide-v-ath.att.sch.gr και www.pierce.gr/diagonismosarxaion

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σκιτσοφρένεια@Pierce 2018

January 10, 2018

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας "ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2018".

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι: "Η ΓΥΝΑΙΚΑ"

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες, τεχνικά χαρακτηριστικά των έργων, όρους και οδηγίες συμμετοχής, διαδικασία αποστολής των έργων, καθώς και την Οργανωτική και την Κριτική Επιτροπή δείτε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων ορίζεται η Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει στους χώρους του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Κριτήρια για την επιλογή των έργων θα αποτελέσουν η έμπνευση, η τεχνική αρτιότητα, η πρωτοτυπία και η αυθεντικότητα.Για κάθε κατηγορία (σκίτσο, γελοιογραφία, κόμικς) θα απονεμηθούν τρία Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις για το Γυμνάσιο και αντίστοιχα για το Λύκειο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Έπαινοι Συμμετοχής. 

Υπεύθυνος του Διαγωνισμού είναι κ. Ιωάννης Κοσμάς, skitsofrenia@acg.edu, τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1169.
Έγκριση διοργάνωσης από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Παρουσίαση του Pierce e-tutoring online program στην 22η SciFY Academy

January 5, 2018

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στο πλαίσιο της 22ης SciFY Academy, με θέμα "eLearning: Εργαλεία και Μεθοδολογία" παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό – μετά από πρόσκληση των διοργανωτών – το Pierce e-tutoring online program, που αποτελεί το μοναδικό πρόγραμμα διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών που λειτουργεί στην Ελλάδα και είναι διαθέσιμο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του Pierce -Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Διαδικτύου, από την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.

SciFY

Η ομιλία – την παρουσίαση της οποίας μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο – αρχικά εστίασε στο πλαίσιο πρόσθετης στήριξης μαθητών, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του Pierce και αναλυτική προσέγγιση του Pierce e-tutoring online program, όπου αναδείχθηκε ο πρωτοποριακός για την ελληνική σχολική εκπαίδευση προσανατολισμός του και ο τρόπος με τον οποίο υποστηρίζονται οι μαθητές. Στη συνέχεια, έγινε σύνδεση στο e-tutoring και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και όσους την παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως, να δουν ζωντανά μέρος της συνεδρίας που πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή η κα Γεωργία Μιχαλοπούλου, μαθηματικός και e-tutor στο Pierce.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις και δόθηκε η ευκαιρία βαθύτερης κατανόησης του e-tutoring. Μετά το τέλος της παρουσίασης αρκετοί από τους παρευρισκόμενους προσέγγισαν την ομάδα των καθητηγητών του Pierce, δίνοντας συγχαρητήρια για το πρόγραμμα και προσθέτοντας πόσο τυχεροί είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Pierce που έχουν στη διάθεσή τους ένα τέτοιο πρόγραμμα υποστήριξης.

H 22nd SciFY Academy πραγματοποιήθηκε από την ομάδα της SciFY στο INNOVATHENS.

Ώρα του Κώδικα – Hour of Code 2017 @ Pierce

December 10, 2017

H Ώρα του Κώδικα (Hour of Code) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που ενεργοποιεί δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες. Για άλλη μια χρονιά έφτασε και στο Pierce.

Οι μαθητές μας από 4 έως και 10 Δεκεμβρίου 2017 είχαν την ευκαιρία – στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής – να γιορτάσουν την Ώρα του Κώδικα 2017 γράφοντας τον δικό τους κώδικα και αναπτύσσοντας προγραμματιστικές δεξιότητες μέσα σε παιγνιώδη περιβάλλοντα, προσαρμοσμένα στην ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους. Ήρθαν αντιμέτωποι με υπολογιστικά "προβλήματα" τα οποία έπρεπε να ξεπεράσουν χρησιμοποιώντας τόσο τη φαντασία τους, όσο και τις γενικότερες γνώσεις τους. Ο ενθουσιασμός που νιώθουν οι μαθητές όταν βλέπουν τον υπολογιστή να εκτελεί το δικό τους πρόγραμμα προκειμένου να μπορέσει να λύσει το "πρόβλημα" είναι αυτό που κάνει την Ώρα του Κώδικα τόσο δημοφιλή!

Hour of Code

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, μια ομάδα 25 μαθητών της Α’ Λυκείου επισκέφθηκε τα γραφεία της Microsoft Hellas προκειμένου να παρακολουθήσει ένα βιωματικό εργαστήριο προγραμματισμού. Μέσα από το περιβάλλον του δημοφιλούς παιχνιδιού Minecraft, οι μαθητές γνώρισαν εμπειρικά βασικές έννοιες της Πληροφορικής και εφάρμοσαν προγραμματιστικές τεχνικές διασκεδάζοντας. Επίσης, δημιούργησαν τις δικές τους ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας τις ετικέτες της HTML.

Hour of Code

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, οι κύριοι Βασίλης Ελιόπουλος και Άρης Τσιανάκας, εκπρόσωποι της Microsoft Hellas, επισκέφθηκαν τον χώρο του σχολείου μας, ως εισηγητές του απογευματινού εργαστηρίου, το οποίο διοργανώθηκε για μαθητές της Β’ Γυμνασίου. Για άλλη μια φορά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένο παιγνιώδες περιβάλλον.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και bazaar στο Pierce «Επειδή Αγαπάμε»

December 12, 2017

Με το μήνυμα «Επειδή αγαπάμε», την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, οι μαθητικές κοινότητες Γυμνασίου του Pierce μεταμορφώνουν το campus της Αγίας Παρασκευής σε μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με σκοπό να ενισχύσουν το Ταμείο Υποτροφιών του σχολείου και να δώσουν την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους συνομηλίκους τους να σπουδάσουν.

H εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Είσοδος: €5

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Χρόνια πολλά!

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της γιορτής εδώ.

Βράβευση του Pierce στο Διαγωνισμό "Ένα Σχολείο διηγείται"

January 3, 2018

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, το Λύκειο του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα "Ένα σχολείο διηγείται", του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ).

Ένα σχολείο διηγείται

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού, μαθητές της Α΄, της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου δημιούργησαν ένα βίντεο με τίτλο Σινεσχολείον "Μάθε Παιδί μου Γράμματα", αφιερωμένο στη σχολική ζωή παλαιότερων δεκαετιών, έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται μέσα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Μπόρεσαν, με αυτόν τον τρόπο, να διηγηθούν τη σχολική πραγματικότητα του χθες και να τη συγκρίνουν με εκείνη του σήμερα σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τις σχολικές υποδομές, το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις μεθόδους διδασκαλίας και φτάνοντας μέχρι τις σχολικές φάρσες και τις πειθαρχικές και παιδαγωγικές μεθόδους, με κοινό παρονομαστή, βέβαια, τη σχέση καθηγητή και μαθητή. 

Η τελετή βράβευσης διοργανώθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του ΕΚΕΔΙΣΥ και έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. 

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το βραβευμένο βίντεο των μαθητών μας

"Generation Euro students" οι μαθητές του Pierce (επίδοση 100/100 στο διαγωνισμό της ΕΚΤ)

January 4, 2018

Τρεις ομάδες μαθητών της Β' Λυκείου του Pierce, προκρίθηκαν στο 2ο Γύρο του Διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) "Generation Euro Students' Award 2018", με θέμα την Ευρωπαϊκή Νομισματική Πολιτική (http://www.generationeuro.eu/):

 • η Master Minds, αποτελούμενη από τη Γεωργία Καποπούλου, τον Λευτέρη Καρτάκη, τη Ζέτα Κιουράνη και τον Ιάσονα Καμπανέλλη 
 • η Neighbors, αποτελούμενη από την Πένυ Αργύρη, τη Ρέινα Φελούς, την Κωνσταντίνα Βενιέρη και την Μαργιάννα Χρονοπούλου και
 • η Economic Angels, αποτελούμενη από τη Γεωργία Βεντουράτου, τη Μαριλένα Δέλλα, την Ελίζα Ψηλακάκου και την Ανδρομάχη Χρονοπούλου. 

Και οι τρεις ομάδες πέρασαν στον 2ο γύρο του διαγωνισμού με άριστη επίδοση (100/100), μαζί με άλλες 20 ομάδες μαθητών και από τις 28 χώρες - μέλη της ΕΕ. Οι μαθητές απάντησαν σε ένα απαιτητικό  online quiz γνώσεων, με ερωτήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Νομισματική Πολιτική και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Από το Pierce έλαβαν μέρος 8 ομάδες με υψηλές επιδόσεις (τρία 100/100, τρία 97/100, δύο 93/100).

Η προετοιμασία για το 2ο γύρο του διαγωνισμού περιλαμβάνει την υποβολή μιας πρωτότυπης εργασίας (assignment)  καθώς και άλλων γραπτών δοκιμασιών, με θέμα τη Νομισματική Πολιτική και την πολιτική της ΕΚΤ και θα διεξαχθεί τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Οι νικητές που θα προκριθούν στον 3ο και τελικό γύρο θα ταξιδέψουν δωρεάν στα κεντρικά γραφεία της ΕΚΤ, στη Φραγκφούρτη, στις 10 και 11 Απριλίου 2018, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του διαγωνισμού και, μεταξύ άλλων, θα γνωρίσουν και τον ίδιο τον Διοικητή της ΕΚΤ, κ. Mario Draghi!

Πέντε υποτροφίες για το θερινό πρόγραμμα του 2018, στην Phillips Exeter Academy

January 7, 2018

Η Διοίκηση και οι καθηγητές του Pierce, νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς προετοιμάζουμε και υποστηρίζουμε τους μαθητές του σχολείου μας στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους και την εξεύρεση των ιδιαίτερων ταλέντων τους, τόσο στον ακαδημαϊκό τομέα όσο και στην ευρύτερη προσωπική τους καλλιέργεια.
Σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η επιλογή των πέντε μαθητών που φοιτούν, κάθε χρόνο, στο Phillips Exeter Academy (PEA) Summer School Program, στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών, με πλήρη υποτροφία, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του μέλους του Συμβουλίου των Επιτροπών του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, κ. Σπύρου Μπούα. Η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα εγγραφής στα μαθήματα και τις εκδηλώσεις του προγράμματος, τη διαμονή, τα αεροπορικά εισιτήρια και τα βιβλία.
Το Phillips Exeter Academy (PEA) Summer School Program γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια λειτουργίας του και η φοίτηση για τους συμμετέχοντες θα διαρκέσει από την 1η Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2018. Οι μαθητές της Α΄, της Β΄Λυκείου και του ΙΒ1 ενημερώθηκαν για το πλαίσιο και τα στάδια της επιλογής. Γνώρισαν την εμπειρία της φοίτησης στο PEA Summer School, μέσα από την οπτική των μαθητών του Pierce που έχουν ήδη λάβει μέρος. Στη συνέχεια, οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για τις πέντε υποτροφίες πρέπει να υποβάλλουν, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2018 (στην κ. Ματίνα Αποστολοπούλου ή, ηλεκτρονικά, στο mpetropoulou@acg.edu):

 • Personal Statement
 • Student Profile Form (στη σελίδα της κ. Πετροπούλου στο Blackboard)

Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των παραπάνω και επιλογή των υποψηφίων που θα προσκληθούν σε συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς Επιτροπής. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τον κάθε υποψήφιο σε τομείς όπως η ωριμότητα, η αυτοπεποίθηση, η υπευθυνότητα, η δημιουργικότητα, το ενδιαφέρον και η αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές και θα επιλέξει τους μαθητές που θα προταθούν στο Phillips Exeter Academy, βάσει των ακόλουθων κριτηρίων:

 • Ευχέρεια στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας
 • Ακαδημαϊκή δυνατότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του προγράμματος
 • Συμπεριφορά και διαγωγή στο σχολείο
 • Συμμετοχή και διακρίσεις σε ποικίλες σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες
 • Ανάληψη ρόλων και θέσεων ευθύνης
 • Δυνατότητα να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον τους
 • Προετοιμασία για την επιλογή των μαθημάτων του προγράμματος
 • Ευχέρεια προσαρμογής σε νέα περιβάλλοντα και δεδομένα
 • Δυνατότητα ανταπόκρισης και συμμετοχής σε απαιτητικές δράσεις
 • Οικονομικά στοιχεία (με βάση τυχόν οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η οικογένεια)

Με τη λήξη της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν γνώση των επιδόσεών τους, καθώς και των σημείων που επιδέχονται βελτίωση. Η διαδικασία προσφέρει πολλαπλά οφέλη και αναπτύσσει δεξιότητες πολύτιμες στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία των υποψηφίων:

 • Εργασία εντός συγκεκριμένων προθεσμιών
 • Υπευθυνότητα στην υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών
 • Σύνταξη του πρώτου τους Personal Statement, με καθοδήγηση
 • Προετοιμασία για συνέντευξη
 • Πρόσκληση σε συνέντευξη ενώπιον μικτής Επιτροπής, μελών της Διοίκησης και Εκπαιδευτικών

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Επιτροπή θα ενημερώσει τον δωρητή και θα αποστείλει τα ονόματα των επιλεγμένων μαθητών στο PEA Summer School Program. Επισημαίνουμε ότι η επιλογή των μαθητών από το Pierce για τη φοίτηση τους με υποτροφία στο PEA Summer School Program δεν εγγυάται τη συμμετοχή στο θερινό πρόγραμμα, καθώς η τελική απόφαση για την αποδοχή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των στελεχών του PEA Summer School Program.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Μαίρη Πετροπούλου, τηλεφωνικά στο 210 6009 800, εσωτ. 1138, email: mpetropoulou@acg.edu και στο σύνδεσμο http://www.exeter.edu/exeter-summer

Pierce Ambassadors - "Not to be served but to serve"

October 18, 2017

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Pierce, 86 μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο Σώμα των Ambassadors και έλαβαν τιμητικές διακρίσεις από τον Principal Eric Trujillo και τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Γεώργιο Βακερλή.  

Ambassadors

Οι μαθητές – πρεσβευτές (Ambassadors) του σχολείου, υποδέχονται τους επισκέπτες και τους προσκεκλημένους, ξεναγούν τους Γονείς ή άλλους επισήμους στους χώρους του σχολείου και βοηθούν στην οργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων του Κολλεγίου. Διαθέτουν χρόνο εντός του προγράμματός τους αλλά και αρκετά Σαββατοκύριακα για τις ανάγκες του Κολλεγίου και, ταυτόχρονα, παραμένουν συνεπείς στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις, προϋπόθεση απαραίτητη για τη συμμετοχή τους στο σώμα.

Ambassadors

Οι σημαντικότερες από τις εκδηλώσεις, στις οποίες οι Ambassadors προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι το Discover Pierce, το Model United Nations, το Young Business Talents, τα Reunions των αποφοίτων, η Βραδιά Βραβείων (Award Night), η Αποφοίτηση (Commencement), καθώς και οι μαθητικοί διαγωνισμοί και οι ημερίδες που φιλοξενεί το Κολλέγιο.

Ambassadors

Οι Ambassadors υπηρετούν με ενθουσιασμό το motto του Κολλεγίου "Non ministrari sed ministrare - να μην υπηρετείσαι αλλά να υπηρετείς" και εκδηλώνουν έμπρακτα την αγάπη τους για το Σχολείο.

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 5% (υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις)

November 9, 2017

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις (που διεκδικούν εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5%) θα πρέπει να εξεταστούν από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές: δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου και την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.