ΔΕΙΤΕ

Σπουδές στο Εξωτερικό

Το Κέντρο Συμβουλευτικής για Σπουδές στο Εξωτερικό δίνει σε μαθητές και αποφοίτους του Pierce πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση εκτός Ελλάδος. Στο γνώριμο περιβάλλον του Κολλεγίου, οι μαθητές μας μπορούν να λάβουν ενημέρωση για διαθέσιμα προγράμματα σπουδών, με την κατάλληλη ακαδημαϊκή στήριξη και συστάσεις για τις επιλογές που έχει κάθε μαθητής ξεχωριστά.  Όταν ο μαθητής αποφασίσει πλέον να ξεκινήσει τη διαδικασία της αίτησης σε πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδος, καθοδηγείται βήμα προς βήμα, από τη συμπλήρωση των online αιτήσεων έως τη συγγραφή της έκθεσης και την επιλογή συστατικών επιστολών, ώστε να ολοκληρωθεί και να υποβληθεί σωστά η αίτησή του.  Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους οργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς, κηδεμόνες και μαθητές, επισκέψεις εκπροσώπων πανεπιστημίων της αλλοδαπής, καθώς και συζητήσεις με αποφοίτους του Pierce που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.  Το Κέντρο Συμβουλευτικής για Σπουδές στο Εξωτερικό έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές του Pierce να ανοίξουν νέους ορίζοντες στην ανώτατη εκπαίδευση και σε ένα επιτυχημένο μέλλον.

The Counseling Center for Studies Abroad provides Pierce students and recent alumni the opportunity to explore their options for furthering their education in countries outside Greece, in an environment that fosters learning, supports new ideas and offers advice to ensure success in all educational endeavors.  Students are given information regarding university study in the United States, Canada, the United Kingdom, and other countries in Europe, as well as guidelines for finding schools and programs that suit their needs. When a student is ready to begin the application process, he or she is guided through the process step by step, from writing a personal statement to selecting teachers as referees. In addition, information sessions for students and parents, university representative visits and information sessions with Pierce alumni who are studying abroad are arranged throughout the academic year. The Counseling Center for Studies Abroad aims to help students open the doors to higher education and a successful future. 

Η κα Ellen Froustis, M.Ed., M.A. Pierce University Counselor είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες σχετικά με σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού: τηλ. 210 600 9800, εσωτ. 1064 ή μέσω email στο  efroustis@acg.edu

Ακαδημαϊκό Έτος 2017 - 18

Για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2017 έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες επισκέψεις εκπροσώπων ξένων πανεπιστημίων:

  • Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 3:30 μμ, στο Media Center της Βιβλιοθήκης, θα γίνει παρουσίαση του Hult Business School, από τον κ. Annick Sluis, Admissions Officer.
  • Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 2:45 μμ, στο Media Center της Βιβλιοθήκης, θα γίνει παρουσίαση του Worcester Polytechnic Institute - USA, από την κ. Julie Loveless, Admissions Officer.
  • Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 2:00 μμ, στο Media Center της Βιβλιοθήκης, θα γίνει παρουσίαση του Davidson University – USA, από την κ. Kaye-Lani Laughna, Admissions Officer.
  • Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 9:20 πμ, στο Media Center της Βιβλιοθήκης, θα γίνει παρουσίαση του St. Lawrence University – USA, από τον κ. Musakhalidi, Director of Int’l Admissions.
  • Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ, στο Αμφιθέατρο του Pierce, θα γίνει παρουσίαση του University of Richmond Virginia – USA, από την κ. Hesser, Int’l Admissions Officer.
  • Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, επίσης, στις 11:50 πμ, στο Αμφιθέατρο του Pierce, θα γίνει παρουσίαση του Boston University – USA, από τον κ. Liam McCartney, Sr. Asst. Director of Admissions.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε εσείς ή/και το παιδί σας μία ή περισσότερες από τις παρουσιάσεις, παρακαλούμε ενημερώστε την κ. Ellen Froustis, Pierce University Counselor, στο email efroustis@acg.edu. Ειδικά για τους μαθητές, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση της κ. Froustis εκ των προτέρων, ώστε να εκδοθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά απουσίας από το μάθημα.

Ακαδημαϊκό Έτος 2016 - 17

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ EUROPEAN UNIVERSITY CYPRUS

Για μαθητές της Γ΄ Λυκείου: Οι Γονείς και οι μαθητές που ενδιαφέρονται για Σπουδές στο European University Cyprus μπορείτε να ενημερωθείτε από τους Συμβούλους του Γραφείου Υποδοχής Νέων Σπουδαστών του πανεπιστημίου, την Πέμπτη 18 Μαΐου, στο NJV Athens Plaza, από τις 10:30 έως τις 20:30, με ραντεβού

Θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση σχετικά τη διαδικασία εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή (Medicine, MD) και την Οδοντιατρική Σχολή (Dentistry, DBS).

Για μαθητές της Β΄ Λυκείου: Οι Γονείς και οι μαθητές που ενδιαφέρονται για Σπουδές στο European University Cyprus, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Υποδοχής Νέων Σπουδαστών, για να κλείσουν ραντεβού, στο τηλ. +357 22 713012  και EUC Reception, τηλ. +357 22 713000 / E-mail: M.Dayioukla@euc.ac.cy

Κατάλογος αμερικανικών πανεπιστημίων που δεν απαιτούν εξετάσεις SAT & ACT για την εισαγωγή

Διαδικασία εισαγωγής σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού: μία ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Webinar Γερμανικών Πανεπιστημίων (26 - 28 Απριλίου 2017)

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε σήμερα (21 Απριλίου 2017) ότι οι φοιτητές της ΕΕ θα εξακολουθήσουν να είναι επιλέξιμοι για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση, για το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019.

Η απόφαση σημαίνει ότι οι σπουδαστές της ΕΕ που θα υποβάλλουν αίτηση για προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε αγγλικό Πανεπιστήμιο ή Ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019, θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε φοιτητικά δάνεια και επιχορηγήσεις, ακόμη και αν οι σπουδές τους ολοκληρώνονται μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο

Η ΣΚΩΤΙΑ εγγυάται φοίτηση ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιθυμούν να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμιο της Σκωτίας, με πρώτο έτος εγγραφής το 2018-19, δεν θα πληρώνουν δίδακτρα σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Την ανακοίνωση έκανε ο John Swinney, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σκωτίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προβλέπεται να ασκήσει πιέσεις και στις υπόλοιπες κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να προβούν σε ανάλογες κινήσεις, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Brexit.

Έκθεση Πανεπιστημίων Κύπρου, Δευτέρα 6 Μαρτίου (5:00-8:30 μ.μ.), Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

3η Έκθεση Ολλανδικών Πανεπιστημίων, 11 και 12 Φεβρουαρίου, στο Orange Grove, Λεωφ. Β. Κωνσταντίνου 5 - 7, στην Αθήνα, συνδιοργάνωση Ολλανδικής Πρεσβείας και Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών. Εκπρόσωποι 11 πανεπιστημίων από την Ολλανδία παρουσίασαν τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα των πανεπιστημίων, απάντησαν σε ερωτήσεις και βοήθησαν τους μαθητές να λάβουν σωστές αποφάσεις. Τα μαθήματα διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.eduguide.gr/events/ek8esh-ollandikwn-panepisthmiwn-athhna,223 
http://greece.nlembassy.org/news/2015/02/education-fair-athens.html 
http://greece.nlembassy.org/news/2017/01/onderwijsbeurs.html 

Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο https://www.britishcouncil.gr/en/events/education-uk-exhibitions

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016 - 17 πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες επισκέψεις εκπροσώπων ξένων πανεπιστημίων, για την ενημέρωση Γονέων και μαθητών του Λυκείου και του ΙΒ:

21 Σεπτεμβρίου:  Ecole Hotelier de Lausanne, Switzerland
22 Σεπτεμβρίου: Bucknell University, USA
30 Σεπτεμβρίου: Richmond University, USA
3 Οκτωβρίου: John Cabot University, Italy
4 Οκτωβρίου: Hult International Business School, USA/UK
5 Οκτωβρίου: Fordham University, USA
5 Οκτωβρίου: Davidson College, USA
5 Οκτωβρίου: Harvard University, USA
17 Οκτωβρίου:  Knox UniversityU.S.A.
20 Οκτωβρίου:  New York Universtiy, Abu Dhabi
26 Οκτωβρίου: Oxford Royal Academy (Summer School)
10 Νοεμβρίου: Syracuse UniversityU.S.A.
10 Νοεμβρίου: Suffolk UniversityU.S.A.
11 Νοεμβρίου: Reading University, U.K.
11 Νοεμβρίου: University of Sussex U.K.
14 Νοεμβρίου: British Council University Visits (Bath Spa  University,  Bournemouth University, Buckinghamshire New University, Royal Holloway, University of London)
14 Νοεμβρίου: Zenol Education University Visits (Brunel, Newcastle, Staffordshire, Westminster, Aberystwyth and UCLAN)
15 Νοεμβρίου: Lancaster UniversityU.K Why Lancaster και ένα ενημερωτικό βίντεο
30 Νοεμβρίου: European University Cyprus
5 Δεκεμβρίου: Cambridge Reach Summer Program
14 Δεκεμβρίου: Frederick University, Cyprus
16 Δεκεμβρίου: Stanford Summer School, US
19 Δεκεμβρίου: Erasmus Rotterdam, Netherlands
28 Φεβρουαρίου: European Law and Governance School (ELGS)
1 Μαρτίου: Lancaster University Management School http://www.lancaster.ac.uk/lums
2 Μαρτίου: 
UCSC International - Università Cattolica del Sacro Cuore    http://www.ucscinternational.it/academics/undergraduate-programs/bachelor-degrees-in-english
8 Μαρτίου: 
Hellenic College Holy Cross, USA http://www.hchc.edu
17 Μαρτίου: Πανεπιστήμια του Καναδά, η
 παρουσίαση εδώ.
29 Μαρτίου: Πανεπιστήμιο του Καρόλου, Πράγα
30 Μαρτίου: Frederick University, Cyprus
27 Απριλίου: New York University Abu Dhabi (
Justin Van Dyke, Director of Outreach)

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η Ms.  Janet Irons, Senior Admissions Officer του Harvard University παρουσίασε σε μαθητές, γονείς και καθηγητές του Pierce τη διαδικασία εισαγωγής φοιτητών από το εξωτερικό στο κορυφαίο αυτό Πανεπιστήμιο. Το Harvard φημίζεται για την πολύ αυστηρή διαδικασία επιλογής, καθώς δέχεται μόλις το 5% των υποψηφίων που υποβάλλουν αίτηση. Προσφέρει ολικές υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές από το εξωτερικό, οι οποίοι όμως θα πρέπει, εκτός της υψηλής επίδοσης, να έχουν επιτύχει υψηλή βαθμολογία στα τεστ SAT/ACT, να εξεταστούν σε 2 θεματικά διαγωνίσματα και να κατέχουν το TOEFL.

Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να έχει πληθώρα ενδιαφερόντων και εμπειριών, να έχει συμμετάσχει σε δράσεις του σχολείου και της τοπικής κοινότητας, να έχει λάβει μέρος σε εξωσχολικές δραστηριότητες, να μπορεί να συζητήσει θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και να είναι σκεπτόμενος πολίτης του κόσμου. Επίσης, θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ωριμότητα, κίνητρο και προσανατολισμό, να είναι προσωπικότητα ηγετική, με θετική επίδραση στους συμμαθητές του, ένα πρότυπο μαθητή στη σχολική κοινότητα. Περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ του υποψηφίου: https://college.harvard.edu/admissions/application-process/what-we-look

Σχετικά με τη χρηματοδότηση των σπουδών στο Harvard: "Φοιτητές που γίνονται δεκτοί και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι λιγότερο από $65.000 δεν πληρώνουν δίδακτρα. Όσων το οικογενειακό εισόδημα είναι έως $150.000 το χρόνο, πληρώνουν 0-10 % των διδάκτρων. Δεν απαιτούνται φοιτητικά δάνεια. Φοιτητές που έχουν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης, όπως και στο παρελθόν, συνεισφέρουν στο κόστος των σπουδών τους εργαζόμενοι 10 – 12 ώρες την εβδομάδα, στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, καθώς και τους θερινούς μήνες."

Η Ms. Irons προτρέπει τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για το Harvard να επισκεφτούν την παρακάτω ιστοσελίδα του και να αντλήσουν σχετικές πληροφορίες (χρήσιμες και για μη Βρετανούς): http://www.harvard-ukadmissions.co.uk

Για πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή φοιτητών από το εξωτερικό, μπορείτε να απευθυνθείτε και στον Πρόεδρο του Harvard Club of Greece, κ. Ξενοφώντα Παπαρρηγόπουλο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: hcgreece@post.harvard.edu  

Επίσης, πολύτιμες πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο άρθρο του Dean of Harvard Admissions, κ. William Fitzsimmons: http://thechoice.blogs.nytimes.com/2009/09/10/harvarddean-part1/?_r=0

Η Assistant Director of Admissions του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ, κα. Yulia Korovikov, συνομίλησε με Γονείς και μαθητές του Λυκείου και του IB Diploma Program, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε τα προγράμματα σπουδών του Tufts και απάντησε σε ερωτήσεις. Το Tufts διαθέτει ακαδημαϊκά προγράμματα Διεθνών Σχέσεων, Νομικής και Διπλωματίας, Ανθρωπιστικών Τεχνών και Επιστημών, Μηχανολογίας, καθώς και Μουσειολογίας στο χώρο των Καλών Τεχνών.

Το Tufts είναι ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά, ερευνητικά πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και βρίσκεται στο Medford της Μασσαχουσέτης. Η κα. Korovikov ανέπτυξε τη διαδικασία υποβολής αίτησης για εισαγωγή, τις δυνατότητες για υποτροφία και οικονομική στήριξη. Τόνισε τη σημασία της καλής και έγκαιρης προετοιμασίας για την υποβολή της αίτησης και την τήρηση των προθεσμιών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν μέρος στις εξετάσεις SAT ή ACT και να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας επιπέδου TOEFL ή IELTS. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για την εισαγωγή είναι το δυνατό personal statement και οι γραπτές παρουσιάσεις, που θα πρέπει να υπογραμμίζουν το μοναδικό προφίλ του υποψηφίου φοιτητή.

Ακαδημαϊκό Έτος 2015 - 16

Την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, οι μαθητές των τάξεων Γ Γυμνασίου, Α και Β Λυκείου παρακολούθησαν στο Θέατρο ενημέρωση για θέματα σχετικά με σπουδές στο εξωτερικό, από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης, κ. Karen Ekman-Baur. Το θέμα της ομιλίας της είναι: “Universities Around the World: An Overview of English Language Higher Education Study Opportunities”.
Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της κας Ekman-Baur.

Εκπρόσωποι πανεπιστημίων του εξωτερικού επισκέφθηκαν το Pierce, για να παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων τους σε ενδιαφερόμενους μαθητές και τους γονείς τους. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Bristol University, Βρετανία - Δευτέρα 18 Απριλίου
St. John's College, Η.Π.Α. - Τετάρτη 20 Απριλίου
New York University, Abu-Dhabi – Τρίτη 10 Μαϊου

Την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, οι μαθητές των τάξεων Γ' Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου παρακολούθησαν στο Θέατρο ενημέρωση για τη δυνατότητα Σπουδών στο εξωτερικό, από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης, κ. Karen Ekman-Baur. Το θέμα της ομιλίας ήταν: “Universities Around the World: An Overview of English Language Higher Education Study Opportunities”.
Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της κας Ekman-Baur.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της κας Ekman-Baur για το IB Diploma, καθώς και συμβουλές - προτάσεις στους γονείς για τη διαδικασία αίτησης και επιλογής πανεπιστημίων.

The IB and the University search Parent Presentation Overview
Suggestions for Parents - Emotional Support Suggestions - Logistical Assistance

Εκπρόσωποι πανεπιστημίων του εξωτερικού επισκέφθηκαν το Pierce για να παρουσιάσουν τα προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων τους σε ενδιαφερόμενους μαθητές και τους γονείς τους.  Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 

  • Πανεπιστήμιο του Καρόλου, Τσεχία (σπουδές Ιατρικής) - Παρασκευή 18 Μαρτίου
  • Business & Hotel Management School (BHMS), Ελβετία (Ξενοδοχειακές σπουδές) - Δευτέρα 21 Μαρτίου
  • New York University, ΗΠΑ – Τρίτη 29 Μαρτίου
  • Ecole Hoteliere de Lausanne, Ελβετία (Ξενοδοχειακές σπουδές) - Παρασκευή 1 Απριλίου

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο οργανώνει ημερίδα για σπουδές στην Ιταλία, το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 (πρόσκληση) και το Βρετανικό Συμβούλιο οργανώνει Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 (πρόσκληση). 

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου εκπρόσωπος του θερινού προγράμματος Reach Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας επισκέφτηκε το Pierce και παρουσίασε σε ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές το πρόγραμμα του Reach Cambridge. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν τρεις μαθητές του Pierce που, το προηγούμενο καλοκαίρι, συμμμετείχαν στο πρόγραμμα και μοιράστηκαν την εμπειρία τους με το ακροατήριο. 
Την παρουσίαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου (12:00 - 20:00), η πρεσβεία της Ολλανδίας διοργάνωσε Έκθεση Ολλανδικών Πανεπιστημίων, στο Orange Grove, στο ισόγειο της πρεσβείας (Λεωφόρος Βασ. Κωνσταντίνου 5-7) στην Αθήνα. Εκπρόσωποι από ολλανδικά πανεπιστήμια βρίσκονταν στη διάθεση των υποψηφίων φοιτητών για να απαντήσουν στα ερωτήματά τους. 

Εκπρόσωποι πανεπιστημίων επισκέφθηκαν το Pierce από τις 10 έως τις 17 Φεβρουαρίου και παρουσίασαν τα προγράμματα των πανεπιστημίων τους σε ενδιαφερόμενους μαθητές και τους γονείς τους. Δείτε παρακάτω τις παρουσιάσεις των τριών πανεπιστημίων:

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, το Βρετανικό Συμβούλιο οργάνωσε  Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίωνστο ξενοδοχείο Divani Caravel. Εκπρόσωποι από βρετανικά πανεπιστήμια και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς βρίσκονταν στη διάθεση των υποψηφίων φοιτητών και απάντησαν στα ερωτήματά τους.

Εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκέφθηκαν το Pierce, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 15:30 και παρουσίασαν τα προγράμματα του Πανεπιστημίου σε ενδιαφερόμενους μαθητές και τους γονείς τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Pierce. 

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο κ. Scott M. Dyer, Senior Assistant Director of Admissions του Boston University, μίλησε στους μαθητές της Β Λυκείου για το Boston University και τις σπουδές σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ο κ. Isthier Chaudhury, Senior Admissions Counselor του University of Rochester των ΗΠΑ παρουσίασε το πανεπιστήμιο του Rochester σε μαθητές της Α Λυκείου και, την ίδια μέρα, η κ. Laurel Wise, Senior Assistant Director, Office of Admission του University of Richmond των ΗΠΑ παρουσίασε το πανεπιστήμιο του Richmond σε ενδιαφερόμενους μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου. Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου η κ. Nancy M. Rothschild, Associate Dean of Admissions του University of Syracuse των ΗΠΑ παρουσίασε το πανεπιστήμιο σε ενδιαφερόμενους μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου. Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ο κ. Justin van Dyke, Outreach Officer του New York University Abu Dhabi παρουσίασε στους μαθητές της Α Λυκείου το New York University στο Abu Dhabi και, τέλος, την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου η κ. Arianna Catti de Gasperi, International Admissions Coordinator του John Cabot University της Ιταλίας παρουσίασε το πανεπιστήμιο σε ενδιαφερόμενους μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της κ.Nancy Rothschild του Syracuse University.