ΔΕΙΤΕ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
κ. E.Froustis, τηλ. 210 600 9800, εσωτ. 1064

  • A LEVELS

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών που επιθυμούν να εισαχθούν σε κορυφαία πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, λειτουργούν τμήματα A-Levels στα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και της Β΄ Λυκείου. Η διδασκαλία και η εξέταση των μαθημάτων εποπτεύεται από την EDEXCEL, το μεγαλύτερο εξεταστικό φορέα της Βρετανίας.

Η φοίτηση για κάθε μάθημα διαρκεί δύο χρόνια.

Εκτός από τα Μαθηματικά και τη Βιολογία, υπάρχει δυνατότητα προσθήκης επιπλέον μαθημάτων, ανάλογα με το ενδιαφέρον των μαθητών.

  • SATs

Οι εξετάσεις SAT αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής σπουδαστών για τα αμερικανικά πανεπιστήμια. Τα τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις αυτές είναι ολιγομελή. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Β’ Λυκείου και περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

  • MATHS
  • CRITICAL READING
  • WRITING

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να εξεταστούν στο P-SAT (Preliminary SAT). Το P-SAT είναι μια καλή εξάσκηση για τις εξετάσεις SAT και αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής για τα καλοκαιρινά προγράμματα κορυφαίων πανεπιστημίων των Η.Π.Α. Οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται τον Οκτώβριο και όσοι μαθητές επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τον Ιούνιο.