ΔΕΙΤΕ

To Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στοχεύει στην ανάδειξη των μαθητών του που διαθέτουν εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες, τους ενισχύει και επιβραβεύει τις προσπάθειές τους. Σε αυτό το πλαίσιο, το Σχολείο δημιούργησε Ακαδημίες Μαθηματικών, Φυσικής και Βιολογίας, που απευθύνονται σε μαθητές με έφεση στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες και διακρίνονται από επιστημονική περιέργεια και ενθουσιασμό.

Στις Ακαδημίες, οι συμμετέχοντες μαθητές, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, πραγματεύονται εξειδικευμένα επιστημονικά ζητήματα, εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, εφαρμόζουν αποδεικτικές μεθόδους αυξημένης δυσκολίας, καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και ικανοποιούν την επιστημονική τους περιέργεια. Οι Ακαδημίες λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Απογευματινού Προγράμματος του Σχολείου.

Απώτερος στόχος των Ακαδημιών του Pierce είναι η καλλιέργεια της γνώσης, η ανάδειξη και η επιβράβευση των αρίστων, ταλαντούχων μαθητών, καθώς και η προετοιμασία τους για επιτυχή συμμετοχή σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Μαθηματικών, Φυσικής και Βιολογίας.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016 - 2017 λειτουργούν οι εξής Ακαδημίες, ανά τάξη:

Ακαδημία Μαθηματικών Α΄ Γυμνασίου 
Διδάσκουσα καθηγήτρια: κα Εμμανουέλα Δημητρουλάκη

Ακαδημία Μαθηματικών Β΄ Γυμνασίου 
Διδάσκων καθηγητής: κ. Ιωάννης Ζαχαρίας

Ακαδημία Φυσικής Β΄ Γυμνασίου
Διδάσκων καθηγητής: κ. Αγγελής Τριανταφύλλου

Ακαδημία Μαθηματικών Γ΄ Γυμνασίου
Διδάσκων καθηγητής: κ. Δημήτριος Γεωργαντίδης

Ακαδημία Φυσικής  Γ΄ Γυμνασίου
Διδάσκων καθηγητής: κ. Αντώνιος Μιχαηλίδης

Ακαδημία Μαθηματικών Α΄ Λυκείου
Διδάσκων καθηγητής: κ. Χρήστος Διαμάντης 

Ακαδημία Βιολογίας Α΄ Λυκείου
Διδάσκων καθηγητής: κ. Βασίλειος Σταματάκης