ΔΕΙΤΕ

Παρουσίαση της μαθητικής επιχείρησης "Wheels of Travel" στο The Athens Mall

February 16, 2017

Ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας του Λυκείου του Pierce συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση, που έγινε στο Εμπορικό Κέντρο The Athens Mall, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017.  Η φετινή μαθητική επιχείρηση του Σχολείου, η "Wheels of Travel" (http://www.wheelsoftravel.gr/) είναι ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, το οποίο σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα τουριστικά πακέτα σε Άτομα με Αναπηρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Wheels of Travel

Η βασική καινοτομία της επιχείρησης είναι ότι διαμορφώνει τα πακέτα της μετά από επιτόπου επίσκεψη, έλεγχο και μέτρηση του βαθμού προσβασιμότητας των προτεινόμενων τουριστικών προορισμών. Δείτε την επίσκεψη των μαθητών του Ομίλου στην Ακρόπολη και το Μουσείο:

Η ομάδα των μαθητών έχει σχεδιάσει και προτείνει δύο πακέτα, το ένα για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και το δεύτερο για το Μουσείο της Ακρόπολης. Τα στελέχη της μαθητικής επιχείρησης επισκέφθηκαν τους δύο χώρους, συνοδεύοντας ένα άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τα δύο αυτά πρώτα τουριστικά πακέτα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Wheels of Travel, μέσω μιας ειδικής διαδικασίας κράτησης, ενώ προσφέρονται και από το τουριστικό γραφείο - συνεργάτη της επιχείρησης - Athens Insiders, μέσω της ιστοσελίδας http://athensinsiders.com/themed-tours/

Wheels of Travel

Οι έρευνες αγοράς που πραγματοποίησαν οι μαθητές έδειξαν ότι η αγορά του προσβάσιμου τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας, με την "Wheels of Travel", θα συμβάλει σε αυτό. Ο σχεδιασμός των μαθητών - στελεχών της επιχείρησης είναι, έως το τέλος Ιουνίου, να ετοιμαστούν και να προσφερθούν κι άλλα ελκυστικά τουριστικά πακέτα και να γίνουν προσβάσιμοι οι ταξιδιωτικοί προορισμοί σε Άτομα με Αναπηρία.

Wheels of Travel

Το όραμα της επιχείρησης είναι η προβολή και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων σε αναψυχή, ταξίδια και τουρισμό, η συμβολή στην ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού στην πατρίδα μας, με motto:  Προσβάσιμες πόλεις, προσβάσιμος τουρισμός, προσβάσιμος πολιτισμός!