ΔΕΙΤΕ

Η Wheels of Travel στην 3η θέση του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας

July 3, 2017

Η μαθητική επιχείρηση Wheels of Travel του Λυκείου του Pierce κέρδισε την 3η θέση στον Εθνικό Τελικό Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας (Social Innovation Relay), που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. 

Wheels of Travel

Περισσότερες από 60 μαθητικές ομάδες από Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας" και προσπάθησαν να λύσουν ένα κοινωνικό πρόβλημα ή να καλύψουν μια κοινωνική ανάγκη, με στόχο την ενθάρρυνση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Η ομάδα του Pierce ασχολήθηκε με το φλέγον κοινωνικό πρόβλημα της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία σε χώρους πολιτισμού, τουριστικούς προορισμούς αλλά και στην απασχόληση και τη μετακίνηση μέσα στα αστικά κέντρα. Η βασική καινοτομία ήταν ότι η Ομάδα επισκέφθηκε σημαντικούς προορισμούς, όπως η Ακρόπολη, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος", το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθήνας κ.ά. όπου αξιολόγησε και κατέγραψε την υπάρχουσα προσβασιμότητα. Με άλλα λόγια, πραγματοποίησε μελέτες και ετοίμασε εκθέσεις σχετικά με την προσβασιμότητα των επιμέρους προορισμών.

Wheels of Travel

Παράλληλα, ανέλαβε σημαντικές εκστρατείες στο χώρο των Social Media, με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της κοινής γνώμης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με σκοπό τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Η Ομάδα των μαθητών συνεργάστηκε με εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος, όπως η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.), τουριστικούς φορείς και σημαίνουσες προσωπικότητες.

Η επιτυχία της Wheels of Travel αντανακλά τη σημασία και την έμφαση που δίνει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Οι μαθητές μας, με τη συμμετοχή τους στον Όμιλο Επιχειρηματικότητας του Λυκείου, έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν σημαντικές πνευματικές δεξιότητες (soft skills), όπως η καινοτομία, η δημιουργικότητα, η συνεργασία, οι ηγετικές ικανότητες και η πρωτοβουλία, δεξιότητες ιδιαιτέρως απαραίτητες στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την Ιστορία της επιχείρησης, τη διάκριση στις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις του Διαγωνισμού Κοινωνικής Καινοτομίας, την Παρουσίαση στον ΣΚΑΙ , την Παρουσία στη Μαθητική Έκθεση στοThe Mall Athens, καθώς και τη διάκριση στον τελικό της εικονικής επιχείρησης!