ΔΕΙΤΕ

Πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων Καθηγητών με Γονείς (από 18 Ιανουαρίου)

March 18, 2017

Η αμφίδρομη επικοινωνία και συνεργασία με τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και συνιστώσα της ποιότητας της εκπαίδευσης που προσφέρει το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Η επικοινωνία αυτή συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο και την ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών μας αλλά και στην έγκαιρη αντιμετώπιση και την πρόληψη των παραγόντων που επηρεάζουν τη φοίτηση, την παρουσία και τη ζωή των μαθητών μας στο Σχολείο.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι προγραμματισμένες συναντήσεις των διδασκόντων με τους Γονείς και Κηδεμόνες, οι οποίες, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-17, θα γίνουν ως εξής:

Α. Επίδοση ελέγχων και ενδιάμεσες απογευματινές ενημερώσεις:
Γυμνάσιο: 
Ενδιάμεση ενημέρωση: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου (16:30–18:30)
Επίδοση ελέγχων Α τετραμήνου: Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου (14:30–18:30)

Λύκειο:
Ενδιάμεση ενημέρωση: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου (16:30–18:30)
Επίδοση ελέγχων Α τετραμήνου: Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (14:30–18:30)

Β. Εβδομαδιαία ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων: 

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από 9:20 έως 13:35, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Υποδοχής Γονέων το οποίο ισχύει από 18 Ιανουαρίου 2017. Ειδικότερα, οι Γονείς των νέων μαθητών μας θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι, κατά την προσέλευσή σας στο Σχολείο, θα πρέπει να σημειώνετε το όνομά σας στις καταστάσεις των καθηγητών που ενδιαφέρεστε να δείτε. Οι καταστάσεις αυτές θα βρίσκονται αναρτημένες, μετά τις 8:15, στους χώρους που δέχονται οι καθηγητές.

Όπως είναι αναμενόμενο, κατά τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους, παρουσιάζεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους Γονείς να συναντήσουν τους καθηγητές των παιδιών τους και να ενημερωθούν. Για το λόγο αυτό, από αυτή τη σχολική χρονική χρονιά και για το διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 28 Νοεμβρίου, οι καθηγητές Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Γεωγραφία) και Πληροφορικής, οι οποίοι πιθανόν να μην προλαβαίνουν να ενημερώσουν όλους τους Γονείς, καθώς διδάσκουν σε πολλά τμήματα, δέχθηκαν δύο ώρες την εβδομάδα.