ΔΕΙΤΕ

Οι μαθητικές επιχειρήσεις του Pierce στο Deree Open Fest

July 12, 2017

Δύο μαθητικές επιχειρήσεις των μαθητών του Λυκείου του Pierce, η BUDGEE (σχολικό έτος 2015-16) και η WHEELS OF TRAVEL (σχολικό έτος 2016-17) έλαβαν μέρος στο Panel Discussion με θέμα "Tech Entrepreneurship: From School to Market Launch", που διεξήχθη στο Deree Open Fest το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017.

Την επιχείρηση BUDGEE εκπροσώπησε η CEO Μαρία Ελένη Κοιλάκου και την WHEELS OF TRAVEL η Sales Manager Μαριάννα Χρονοπούλου. Ο Μανώλης Γιαννάκης, πρόεδρος της BUDGEE, παρουσίασε το ιστορικό της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στο Pierce, τις επιχειρηματικές ιδέες, τις καινοτομίες, τα προϊόντα και τις επιτυχίες των μαθητικών επιχειρήσεων του Pierce.

Deree Open Fest

Στο Panel συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ελληνικής startup αγοράς με προέλευση και από το Deree. Τη συζήτηση - η οποία έγινε στα αγγλικά - παρακολούθησε ένα ακροατήριο που, με τις ερωτήσεις και τις παρεμβάσεις του, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναλύσουν τα προβλήματα και τις προοπτικές της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Οι μαθητές μας απέσπασαν συγχαρητήρια από το κοινό και τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αφού απέδειξαν ότι διαθέτουν επαρκή επιχειρηματική κατάρτιση, επιχειρηματική κουλτούρα και δεξιότητες!

Επίσης, την Τρίτη 6 Ιουνίου, δώδεκα μαθητές της Α’ Λυκείου του Pierce, μέλη του Ομίλου Junior Achievement, συμμετείχαν στην online εξέταση για την απόκτηση της Πιστοποίησης Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων (Entrepreneurial Skills Pass, ESP). Οι μαθητές μας αρίστευσαν, αφού έντεκα στους δώδεκα, πήραν την πιστοποίηση, και μάλιστα με πολύ υψηλές επιδόσεις!

Το ESP (www.entrepreneurialskillspass.eu) είναι μία διεθνής πιστοποίηση, η οποία βεβαιώνει ότι οι μαθητές (ηλικίας 15 - 19 ετών), που είχαν μια βιωματική επιχειρηματική εμπειρία, όπως η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της 'Εικονικής Επιχείρησης" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, αποκόμισαν τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της δικής τους επιχείρησης ή στην προσπάθεια για διεκδίκηση μίας θέσης σε επιχείρηση.

Το ESP  εξασφαλίζει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους μαθητές, κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, καθώς είναι μια αναγνωρισμένη πιστοποίηση για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και ενισχύει την πιθανότητα πρακτικής άσκησης σε μεγάλες εταιρείες. Οι αριστεύσαντες μαθητές μας είναι:

Παναγιώτα Αργύρη, Κωνσταντίνα Βενιέρη, Πέτρος Γεωργακόπουλος, Δανάη Κυριακοπούλου - Θωμαδάκη, Ευαγγελία Μαυροπούλου, Αλέξανδρος Μουρσελάς, Αγγελική Μουσουρούλη, Νεφέλη Νάτσιου, Εβελίνα Σερφιώτη, Μαριάννα Χρονοπούλου και Ρέινα Φελούς.