ΔΕΙΤΕ

Life is a Cabaret! 10 μαθητές του Pierce στο Θεατρικό Φεστιβάλ ISTA στη Φρανκφούρτη

February 12, 2017

Μια ομάδα 10 μαθητών από τη Β' και τη Γ' Λυκείου του Pierce - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ταξίδεψε στη Φρανφούρτη της Γερμανίας από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου 2017, για να λάβει μέρος στο Θεατρικό Φεστιβάλ ISTA (International Schools Theater Association). 

ISTA Frankfurt

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν – εκτός από το Pierce – σχολεία από τη Ρωσία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πορτογαλία και την Τουρκία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε οικογένεις μαθητών του Frankfurt International School, του σχολείου που οργάνωσε το φετινό φεστιβάλ. 

ISTA Frankfurt 2017

Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, οι μαθητές μας, Νένα Ανδρέου, Μιχαήλ Βάρβογλης, Μάγδα Βλάχου, Χριστιάνα Διονυσοπούλου, Αλεξία Θεοδωροπούλου, Ρωξάνη Καλούρα, Μαριάμ Νουγκντάλα, Μαρία Παπαναστασίου, Δήμος Καλδής και Γιούλη Τηλιγάδα γνώρισαν ο ένας τον άλλον, συνεργάστηκαν με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, αντάλλάξαν απόψεις πάνω σε θέματα τέχνης και πολιτισμού, ανέπτυξαν φιλίες και δημιούργησαν καλλιτεχνικές συνθέσεις, κατανοώντας το βαθύτερο νόημα της τέχνης.

ISTA Frankfurt

Το θέμα του φετινού θεατρικού φεστιβάλ ήταν Life is a Cabaret. Το καμπαρέ (καφεθέατρο) στη Γερμανία χαρακτηρίζεται από την πολιτική σάτιρα και το σχολιασμό. Στην παραδοσιακή του μορφή, οι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν δύσκολα, συχνά απαγορευμένα, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, χρησιμοποιώντας τον κυνισμό, το σαρκασμό και την ειρωνεία. Τα καμπαρέ έγιναν κέντρο για κάθε μορφής πολιτικές και καλλιτεχνικές underground κινήσεις. Το ISTA Festival της Φρανκφούρτης παρήγαγε το δικό του underground θέατρο, χρησιμοποιώντας μια πανδαισία από κωμωδία, μίμηση, τραγούδι, χορό κ.ά. 

Για να δείτε την παράσταση που ετοίμασαν οι μαθητές, ακολουθήστε το σύνδεσμο ISTA Drama Festival

ISTA Frankfurt 2017

Το ISTA είναι ένας μη κερδοσκοπικός, διεθνής, πολιτιστικός και αναγνωρισμένος φιλανθρωπικός οργανισμός, με έδρα τη νότια Αγγλία. Είναι μια κοινότητα νέων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών, που παρέχει υψηλής ποιότητας εμπειρίες, οι οποίες αναπτύσσουν τη δημιουργική μάθηση και το διεθνισμό μέσα από το θέατρο, με έμφαση στην ποικιλομορφία και τη συνεργασία, στη γιορτή και το παιχνίδι, στη φιλία και τη συλλογικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το ISTA παράγει πάνω από 50 διεθνείς καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο για νέους, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες, ενώ προσφέρει συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη σε καθηγητές και καλλιτέχνες.

ISTA Frankfurt 2017

Το Pierce είναι μέλος του ISTA και οι μαθητές μας έχουν λάβει μέρος στο ISTA του 2013 που φιλοξενήθηκε στο American Collegiate Institute (ACI) στη Σμύρνη της Μ. Ασίας, στο ISTA της άνοιξης του 2014 που φιλοξενήθηκε στο Takev School, επίσης στη Σμύρνη, στο ISTA του φθινοπώρου του 2014 που φιλοξενήθηκε στο Brannel School στην Κορνουάλη της Αγγλίας και στο ISTA του Φεβρουαρίου 2016 που φιλοξενήθηκε στο St. John's International School, στο Βατερλώ του Βελγίου. Το Μάιο του 2015, το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είχε την τιμή να φιλοξενήσει το ISTA Festival 2015, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 100 μαθητές από 7 σχολεία και 5 χώρες, που βρέθηκαν στο PIERCE από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2015, για ένα δημιουργικό τετραήμερο.

ISTA Frankfurt