ΔΕΙΤΕ

Οι μαθητές του PIERCE στη δράση 'An Hour of Code"

December 20, 2013

 

Από τη Δευτέρα 9 έως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου οι μαθητές του PIERCE έζησαν από κοντά την προγραμματιστική εμπειρία "An Hour of Code" και κατέκτησαν την 3η θέση στη σειρά κατάταξης μεταξύ των 111 σχολείων που συμμετείχαν από την Ελλάδα, με 550 ενεργούς μαθητές στη δράση. Με τη μαζικότητα της συμμετοχής μας, η Ελλάδα βρέθηκε στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών που συμμετείχαν, μετά τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά.  Όλοι οι μαθητές έλαβαν - σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή - επίσημη βεβαίωση από τον οργανισμό Code.org.

Με την Ώρα του Κώδικα, ο οργανισμός Code.org επιδίωξε να αποδείξει ότι όλοι μπορούν να μάθουν να κωδικοποιούν και να προγραμματίζουν και τα κατάφερε! Με τη δράση αυτή μέσα σε 7 ημέρες ενεργοποιήθηκαν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί περισσότεροι δηλαδή από όσους είχαν συμμετάσχει σε δράσεις του οργανισμού τους τελευταίους 7 μήνες. Ενδεικτικά, ο οργανισμός αναφέρει ότι συμμετείχαν 17.782.253 μαθητές και έφτιαξαν 588.239.274 γραμμές κώδικα.

Η προετοιμασία στο σχολείο μας για τη συμμετοχή των μαθητών μας ήταν πολύπλευρη. Οι συμμετέχοντες έφτιαξαν κώδικα, όχι μόνο στο μάθημα της Πληροφορικής, αλλά και στα Μαθηματικά, στα Αρχαία Ελληνικά, στα Νέα Ελληνικά κ.λπ. και ενθουσιάστηκαν!

Hour of CodeΟι μαθητές μας διακρίθηκαν ιδιαίτερα στις μεταφράσεις των επίσημων βίντεο της δράσης, με αποκορύφωμα την αποκλειστική ανάθεση και μετάφραση της πρόσκλησης  του Προέδρου των ΗΠΑ για το "An Hour of Code". Το βίντεο, που παρουσιάστηκε στη τελική φάση στο YouTube, μεταφράστηκε από μαθητές μας που προσφέρθηκαν εθελοντικά.  Ο σύνδεσμος του βίντεο είναι: https://www.youtube.com/watch?v=6XvmhE1J9PY και για να δείτε την ελληνική μετάφραση επιλέξτε το cc ή υπότιτλοι (caption) και, στη συνέχεια, την ελληνική γλώσσα.