ΔΕΙΤΕ

Βράβευση και Τιμητικές Διακρίσεις μαθητών του Pierce στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

March 8, 2017

Οι μαθήτριες της Γ Γυμνασίου Ελευθερία Σαφαρίκα και Φανή Μιναρετζή βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, για τις υψηλές επιδόσεις τους στο Διαγωνισμό "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ". Η βράβευση έγινε την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Στο Διαγωνισμό διακρίθηκαν άλλοι 5 μαθητές του Pierce: Σωτήριος Κάκος (Β Γυμνασίου), Κλέα Τρυφώνη (Β Γυμνασίου), Ευριπίδης Κουτσιούμπας (Α Λυκείου), Αργυρώ - Ελένη Ασημακοπούλου (Β Λυκείου) και Ξακουστή - Αφροδίτη Μερίκα (Β Λυκείου). 

Το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συγχαίρει, επίσης, τους 44 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που διακρίθηκαν στον 76ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Ο ΘΑΛΗΣ"  και συνέχισαν στην επόμενη φάση, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ",  με στόχο τη συμμετοχή τους στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ".

Ο Διαγωνισμός "Ο ΘΑΛΗΣ" οργανώθηκε για 76η χρονιά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και το Σχολείο μας ήταν εξεταστικό κέντρο για μαθητές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, είχε διάρκεια 3 ώρες και οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε 4 ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη.

Το Pierce δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία στους μαθητές του να αναπτύξουν τις μαθηματικές τους ικανότητες, μέσω της συμμετοχής τους στη Μαθηματική Ακαδημία Pierce. Η Ακαδημία λειτουργεί στο πλαίσιο των Απογευματινών Δραστηριοτήτων και οι συμμετέχοντες μαθητές, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, πραγματεύονται εξειδικευμένα ζητήματα της μαθηματικής επιστήμης, με στόχο την προετοιμασία τους για επιτυχή συμμετοχή σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς Μαθηματικών.

Δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων