ΔΕΙΤΕ

Award Night: Βραβεία και Διακρίσεις στους τελειόφοιτους που ξεχώρισαν!

July 15, 2017

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, το Pierce οργάνωσε τη Βραδιά Βραβείων (Award Night), κατά την οποία βραβεύτηκαν οι τελειόφοιτοι του 2017 που έχουν διακριθεί για την προσφορά και τη δράση τους στη Μαθητική Κοινότητα, τη σχολική ζωή, τους ομίλους αλλά και σε εξωσχολικούς Διαγωνισμούς και Πρωταθλήματα.

Την απονομή των πρώτων Τιμητικών Διακρίσεων έκανε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία τίμησε τους μαθητές - μέλη της μαθητικής επιχείρησης Youthelp. Η Youthelp είναι η μαθητική επιχείρηση του Pierce, η οποία λειτούργησε τη σχολική περίοδο 2014-15 στο πλαίσιο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) /Junior Achievement Greece με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.  Είχε ως μέλη 35 μαθητές της Α και Β Λυκείου, δικό της κεφάλαιο και οργάνωση. Η βασική της επιχειρηματική ήταν είναι η δημιουργία και η λειτουργία της πλατφόρμας Social Crowdfunding www.youthelp.gr, σε συνεργασία με το Σύλλογο Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ". Η Youthelp έκανε μεγάλες ενημερωτικές εκστρατείες στα Social Media και κέρδισε το 1ο Βραβείο μεταξύ όλων των ελληνικών (και πραγματικών) startups στον τομέα του Social Responsibility. Επίσης κέρδισε, στο πλαίσιο του ΣΕΝ, τα βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Marketing και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα Global Enterprise Project όπου κέρδισε τη 2η θέση στην Ευρώπη. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω της πλατφόρμας πήγαιναν απευθείας στην ΕΛΠΙΔΑ.

Award Night

Άλλη μία καινοτομία της βραδιάς ήταν η θέσπιση Βραβείου από τον Καθηγητικό Σύλλογο προς τιμήν της Principal Olga E. Julius, η οποία υπηρέτησε το Κολλέγιο από το 1975 έως το 2017, ως Καθηγήτρια, Επικεφαλής του Αγγλικού τμήματος και Γενική Διευθύντρια. Το Βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο στον τελειόφοιτο που, σε όλα τα χρόνια της φοίτησής του στο Κολλέγιο, επέδειξε κοσμιότατη διαγωγή, ηγετικά προσόντα με ανθρώπινο πρόσωπο, δυναμισμό και ευγένεια, υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση στην αγγλική γλώσσα και διακρίθηκε σε δραστηριότητες της σχολικής ζωής, που διοργανώνονται από το αγγλικό τμήμα, αναδεικνύοντας τις αξίες τόσο του Ελληνικού όσο και του Αμερικανικού πολιτισμού. Το Βραβείο απένειμε η ίδια η κα Julius στον τελειόφοιτο Δημοσθένη - Γεώργιο Καλδή

Award Night

Ο Ευάγγελος - Ιωάννης Αράπης τιμήθηκε με το Βραβείο "Κοραλίας Κροκοδείλου", 
Η Μαρία Παπαναστασίου με το Βραβείο "Φλώρας Χανιώτου" ,
Η Ευφροσύνη Ακτύπη (της Β' Λυκείου) με το "Smith Book Award" ,
Η Μαρία - Μυρτώ Παπαθωμά έλαβε το Βραβείο Ελληνικού Περιοδικού "Φωτεινές Ημέρες", 
Ο Κωνσταντίνος - Ανάργυρος Καραθανάσης έλαβε το Βραβείο Αγγλικού Περιοδικού "Sunny Days" και το Βραβείο Θεατρικής Τέχνης, 
Η Σοφία - Παναγιώτα Τηλιγάδα έλαβε το Βραβείο Αγγλικής Ρητορικής Forensics,
Η Μαρία - Ροξάνη Καλούρα έλαβε το Βραβείο Καλλιτεχνικών,
Ο Κλεισθένης Ριζούλης έλαβε το Βραβείο Ορχήστρας, 
Ο Δημοσθένης - Γεώργιος Καλδής έλαβε το Βραβείο Χορωδίας "Μίνου Δούνια",
Η Ξανθή - Παναγιώτα Μητσάκου έλαβε το Βραβείο Αθλητικών.

Award Night

Περισσότερα για την περιγραφή των Βραβείων εδώ.

Επίσης, έλαβαν Τιμητικές Διακρίσεις όσοι τελειόφοιτοι διακρίθηκαν για την προσφορά και ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, τη συνεργασία με συμμαθητές και καθηγητές και την κοινωνική προσφορά τους, μέσα από τη Μαθητική Κοινότητα. Η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή Τιμητικών Διακρίσεων στους μαθητές που συμμετείχαν στη συντακτική ομάδα του Ελληνικού και του Αγγλικού Περιοδικού, στον Θεατρικό Όμιλο, στα Forensics, στον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Junior Achievement), στη Χορωδία, την Ορχήστρα, τα Καλλιτεχνικά και τα Αθλητικά, έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στο Harvard Model Congress Europe (HMCE), το Model United Nations (MUN), το σώμα των Ambassadors, καθώς και σε Πανευρωπαϊκούς και Πανελλήνιους Ακαδημαϊκούς και Αθλητικούς Διαγωνισμούς και Πρωταθλήματα.

Award Night

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Μπράβο σε όλους, καλή σταδιοδρομία και πάντα να διακρίνεστε και να βραβεύεστε!